in

Τα έξι λάθη που κάνουμε στη δίαιτα και αποτρέπουν το χάσιμο κιλών

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν επιχειρήσει τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους να βάλουν τη διατροφή τους σε μία τάξη, προσέχοντας τί τρώνε και προσπαθώντας να εισάγουν τον εαυτό τους σε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, έτσι ώστε να χάσουν κιλά και να νιώθουν πιο καλά με τον εαυτό τους.
Υπάρχουν ωστόσο ορισμένα λάθη στα οποία οι περισσότεροι υποπίπτουν, με αποτέλεσμα οι δίαιτές τους να μην παρουσιάζουν τα επιθυμητά, ή και καθόλου, αποτελέσματα. Σας παρουσιάζουμε τα πέντε πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι άνθρωποι κατά τη διάρκεια μιας δίαιτας, τα οποία τους αποτρέπουν από το να επιτύχουν τον στόχο τους.

1. Η παράληψη πρωινού

Μύθος: Το να μην τρως πρωινό κάνει το σώμα σου να καίει περισσότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Γεγονός: Οι λεπτοί άνθρωποι τρώνε πρωινό, οι υπέρβαροι όχι.
Η παράληψη του πρωινού έχει ως αποτέλεσμα να πεινάτε περισσότερο κατά τη διάρκεια της ημέρας, εξαιτίας της πτώσης του ζαχάρου του αίματος το πρωί, με αποτέλεσμα να νιώθετε την ανάγκη να φάτε περισσότερο αργότερα.
Τί πρέπει να κάνετε: Προτιμήστε ένα πρωινό πλούσιο σε πρωτεΐνες, το οποίο θα σας κρατήσει για περισσότερη ώρα και θα μειώσει την αίσθηση του κορεσμού.
διαιτα

2. Το ξεσάλωμα του Σαββατοκύριακου

Μύθος: Αν προσέχετε μέσα στην εβδομάδα, δεν πειράζει να κάνετε ορισμένες ατασθαλίες το Σαββατοκύριακο.
Γεγονός: Ακόμα και μετά από πέντε μέρες συγκράτησης, οι δύο μέρες παράληψης της δίαιτας θα σας κάνουν να πάρετε βάρος.
Το να αφήνετε τον εαυτό σας να χαλαρώνει τα Σαββατοκύριακα μπορεί να είναι πολύ επιβλαβές για τη δίαιτά σας, αφού θα θέλετε να φάτε όσες περισσότερες λιχουδιές μπορείτε μέχρι να τελειώσει η «προθεσμία» σας.
Τί πρέπει να κάνετε: Για να αποφύγετε τους πειρασμούς, καλό θα ήταν να τρώτε μερικά σνακ κατά τη διάρκεια της ημέρας, έτσι ώστε να νιώθετε ικανοποίηση χωρίς παράλληλα να ξεφεύγετε από το πρόγραμμά σας.
ΜΠΑΝΑΝΑ: ο ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟΣ ΧΥΜΟΣ… Θα κάψει το ΛΙΠΟΣ στην κοιλιά κ τα κιλά της καραντίνας

Διαφήμιση

3. Αναψυκτικά διαίτης

Μύθος: Τα αναψυκτικά διαίτης δεν έχουν θερμίδες οπότε δεν έχουν επιπτώσεις στη δίαιτα
Γεγονός: Οι άνθρωποι που πίνουν αναψυκτικά διαίτης είναι πιο παχιοί από εκείνους που δεν πίνουν
Σύμφωνα με έρευνα του περιοδικού American Journal of Clinical Nutrition, οι άνθρωποι που καταναλώνουν αναψυκτικά διαίτης είναι πολύ πιο πιθανό να αναπτύξουν διαβήτη από εκείνους που δεν πίνουν, εξαιτίας των γλυκαντικών που περιέχουν, τα οποία επιδρούν αρνητικά και στην απώλεια βάρους.
Τί πρέπει να κάνετε: Εφόσον θέλετε να πιείτε κάτι γλυκό, δοκιμάστε «αυτοσχέδια» αναψυκτικά, όπως νερό με χυμό λεμονιού ή πορτοκαλιού.

4. Αποφυγή λιπαρών

Μύθος: Αποφεύγετε τα λιπαρά εφόσον θέλετε να χάσετε βάρος
Γεγονός: Οι επιτυχημένες δίαιτες περιέχουν το 30% των θερμίδων από τα λιπαρά
Πολλές μελέτες έχουν δείξει πως μόλις το 10% των ανθρώπων που χάνουν βάρος και καταφέρνουν να μην ξαναπαχύνουν καταναλώνουν ισορροπημένες ποσότητες λιπαρών καθημερινά.
Τί πρέπει να κάνετε: Προτιμήστε τα γαλακτοκομικά με πλήρη λιπαρά και προσθέστε ένα κομματάκι βούτυρο στο καθημερινό σας διαιτολόγιο.

5. Δίαιτες με γρήγορα αποτελέσματα

Μύθος: Οι δίαιτες με γρήγορα αποτελέσματα σε βοηθούν να χάσεις βάρος
Γεγονός: Το 90% των γρήγορων διαιτών οδηγούν σε επανάκτηση του χαμένου βάρους
Οι άνθρωποι προσπαθούν να χάσουν κιλά όσο πιο γρήγορα γίνεται, με αποτέλεσμα να καταφέρνουν να τα χάσουν βραχυπρόθεσμα. Προκειμένου μια δίαιτα να σας ωφελήσει πραγματικά, θα πρέπει να έχετε υπομονή και να μην είστε βιαστικοί.
Τί πρέπει να κάνετε: Βάλτε τη διατροφή σας σε ένα πρόγραμμα, τρώγοντας σωστά και κάνοντας συχνά γυμναστική, έτσι ώστε να χάσετε κιλά και να τα κρατήσετε μακριά στο μέλλον.

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Αλεξάνδρα Ευσταθίου

Η Αλεξάνδρα αγαπά τη μόδα, παρακολουθεί τα gossip και λατρευει την τηλεόραση. Έχει σπουδάσει διακόσμηση και είναι η επιτομή του ανήσυχου πνεύματος. Με λίγα λόγια Καλλιτεχνάρα. Στείλτε μου email στο [email protected]

Διαφήμιση
viral video Λιονταρι

Viral Video: Σε απόσταση αναπνοής από δύο λιοντάρια – Κι όμως τα χαϊδεύει!

Αεροπλάνα 5 αστέρων: Τα τζετ που κάνουν την πτήση σου να μοιάζει με… όνειρο!