in

Η Viral φωτογραφία του αιώνα. Η φύση νικά την τεχνολογία και η ιστορία πίσω από αυτη

*** Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

Τις τελευταίες εβδομάδες περίπου, συναντήσαμε αυτή τη φωτογραφία ενός αετού που πιάνει drone πολλές, πολλές φορές στα social media για ακόμα μία φορά.

Διαφήμιση

Ποιο είναι το παρασκήνιο εδώ; Από πού προήλθε αυτή η φωτογραφία; Το ανακάλυψε το koolnews. Διαβάστε για να μάθετε περισσότερα.

Αετός πιάνει drone όλη η αλήθεια

Όπως φαίνεται, όλα ξεκίνησαν από μια ανάρτηση στο Facebook και από εκεί έγινε viral η φωτογραφία ενός αετού που πιάνει to drone.

Έλαβε χιλιάδες likes και σχόλια και κοινοποιήθηκε πάνω από μισό εκατομμύριο φορές.

Η φωτογραφία δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά από τον Alex Ricchebuono στις 27 Φεβρουαρίου 2019 και έχει τίτλο: «Η εικόνα του αιώνα… Η φύση νικάει την τεχνολογία».

Πολλοί άνθρωποι αναρωτήθηκαν αν αυτή ήταν μια πραγματική φωτογραφία ή αν ήταν photoshop. Το koolnews συμβουλεύτηκε το Snopes όπου είναι ένας ιστότοπος που καταπολεμά την παραπληροφόρηση, κοίταξε τη φωτογραφία και ανακάλυψε ότι είναι όντως πραγματική.

Η φωτογραφία που δείχνει έναν αετό που πιάνει drone, τραβήχτηκε πριν από λίγα χρόνια, τον Μάρτιο του 2016, από τον Koen van Weel στην Ολλανδία.

Το αρπακτικό πουλί ήταν ένας εκπαιδευμένος αετός από την εταιρεία «Guard from Above» που χρησιμοποιεί aitos κατά τη διάρκεια μιας εκπαίδευσης με την ολλανδική αστυνομία για να αναχαιτίσει drones.

H αστυνομία, ωστόσο, διαπίστωσε ότι οι αετοί ήταν κάπως αναξιόπιστοι και η εργασία με αληθινά ζώα απαιτούσε πολύ χρόνο και προσπάθεια.

Η αστυνομία παραδέχτηκε επίσης ότι η σύλληψη drones στον αέρα μπορεί να μην είναι απολύτως ασφαλής για τους αετούς. Οι δοκιμές στη συνέχεια σταμάτησαν το 2017.

Η εικόνα του αετού που καθηλώνει drone είναι διαθέσιμη μέσω του Getty Images. Εμφανίζεται με τη λεζάντα “Ένας αετός των αρχών από ψηλά, πιάνει ένα drone κατά τη διάρκεια μιας αστυνομικής άσκησης στο Katwijk, στις 7 Μαρτίου 2016. Το αρπακτικό πουλί μπορεί να πάρει drones από τον αέρα πιάνοντάς τα με τα πόδια του.”

(Photo credit should read KOEN VAN WEEL/AFP/Getty Images)

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Kool Team

Διαφήμιση

Φωτογραφία: Το ΤΟΥΜΠΑΝΟ η Σίντνεϊ Μάλερ καλεί στο instagram – Με ανύπαρκτα εσώpoυχα μοιράζει υπογλώσσια

Τζόζι Κανσέκο: Στίβει το φανελάκι, βάζει μαγιό, καβαλάει τις μπάλες και… στήνεται – Η φωτογραφία με του μπάσκετ θα σε στείλει