Koolnews
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Subscribe
  • Έρευνες
Παρασκευή, Νοέ 28, 2025
Font ResizerAa
KoolnewsKoolnews
  • Έρευνες
  • Νύχια
  • Μαλλιά
  • Ομορφιά
  • Ζώδια
  • Ανέκδοτα
Search
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Koolnews > Συνταγή: Σαρακοστιανός Χαλβάς Σιμιγδαλένιος
food

Συνταγή: Σαρακοστιανός Χαλβάς Σιμιγδαλένιος

Νάνσυ Παναγιώτου
Last updated: 17 Μαρτίου, 2024 1:33 μμ
Νάνσυ Παναγιώτου
Published: 17 Μαρτίου, 2024
Share
SHARE

Η Σαρακοστή φέρνει μαζί της την αποχή από ζωικά προϊόντα, αλλά όχι από την απόλαυση! Ο σαρακοστιανός χαλβάς σιμιγδαλένιος αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν να γλυκαθούν χωρίς να παρεκκλίνουν από τους κανόνες της νηστείας.

Αυτός ο χαλβάς φτιάχνεται με απλά υλικά, όπως σιμιγδάλι, ελαιόλαδο, ζάχαρη, κανέλα και σταφίδες. Είναι εύκολος στην παρασκευή και μπορεί να γίνει ακόμα πιο γευστικός με την προσθήκη ξηρών καρπών ή μπαχαρικών της αρεσκείας σας.

Σε αυτό το άρθρο, θα σας μοιραστούμε μια εύκολη συνταγή για σαρακοστιανό χαλβά σιμιγδαλένιο, καθώς και tips για να τον κάνετε ακόμα πιο νόστιμο.

Είτε είστε λάτρεις του χαλβά, είτε απλά θέλετε να δοκιμάσετε μια νέα νηστίσιμη συνταγή, ο σαρακοστιανός χαλβάς σιμιγδαλένιος είναι σίγουρα για εσάς!

Συνταγή για Σαρακοστιανό Χαλβά Σιμιγδαλένιο:

Ακολουθεί μια συνταγή για να φτιάξετε τον δικό σας σαρακοστιανό χαλβά σιμιγδαλένιο, ιδανικό για την περίοδο της νηστείας.

Υλικά:

  • 2 κούπες (240 γρ) χοντρό σιμιγδάλι
  • 2/3 κούπας (160 ml) ελαιόλαδο
  • 4 κούπες (800 ml) νερό
  • 2 κούπες (400 γρ) ζάχαρη
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 1 χούφτα σταφίδες ξανθές (προαιρετικά)
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

  1. Σιρόπι: Σε μια κατσαρόλα, βράστε το νερό με τη ζάχαρη και το ξύλο κανέλας για 5-7 λεπτά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αφήστε το στην άκρη να κρυώσει λίγο.
  2. Σιμιγδάλι: Σε ξεχωριστή κατσαρόλα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το σιμιγδάλι και ανακατέψτε συνεχώς μέχρι να πάρει ένα ωραίο, χρυσαφί χρώμα.
  3. Ένωση: Προσθέστε σιγά σιγά το κρύο σιρόπι στο καυτό σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα για να μην σβολιάσει.
  4. Μαγείρεμα: Συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει το μείγμα και να γίνει σαν μια παχιά κρέμα. Μαγειρέψτε για ακόμα 2-3 λεπτά, μέχρι να ξεκολλάει σχεδόν από τον πάτο της κατσαρόλας.
  5. Αρωματισμός: Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέστε το μοσχοκάρυδο (αν χρησιμοποιείτε).
  6. Σερβίρισμα: Για πιο σταθερό χαλβά, ρίξτε το μείγμα σε βρεγμένη φόρμα ή πυρίμαχο σκεύος. Αν προτιμάτε πιο ρευστό χαλβά, αφήστε τον στην κατσαρόλα. Πασπαλίστε με τις σταφίδες και αφήστε τον να κρυώσει εντελώς σε θερμοκρασία δωματίου.
  7. Απόλαυση: Στη συνέχεια, ξεφορμάρετε (αν χρησιμοποιήσατε φόρμα) και κόψτε τον χαλβά σε κομμάτια. Σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου ή και κρύο.

Συμβουλές:

  • Για πιο τραγανή υφή, μπορείτε να προσθέσετε ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια ή αμύγδαλα μαζί με τις σταφίδες.
  • Αν δεν έχετε σιμιγδαλένιο χοντρό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ψιλό, αλλά θα χρειαστεί λίγο λιγότερος χρόνος μαγειρέματος.
  • Μπορείτε να αντικαταστήσετε το ελαιόλαδο με άλλο φυτικό λάδι κατάλληλο για νηστεία.
  • Για πιο έντονη γεύση κανέλας, μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον κανέλα στο σιρόπι ή να πασπαλίσετε τον χαλβά με επιπλέον κανέλα πριν το σερβίρετε.

Καλή απόλαυση!

Follow Koolnews.gr στο Google News
TAGGED:foodνηστίσιμη συνταγήΣΥΝΤΑΓΗΧαλβάς Σιμιγδαλένιος
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Weather
19°C
Athens
scattered clouds
20° _ 18°
74%
5 km/h
Πα
19 °C
Σα
16 °C
Κυ
17 °C
Δε
16 °C
Τρ
16 °C
Διαφήμιση

Let's Connect

304.9kLike
3.04MFollow
304.9kPin
844.87MFollow

Popular Posts

Αυτοκίνητο έπεσε στη θάλασσα στο λιμάνι του Πειραιά – Σώος ο 69χρονος οδηγός

Kool Team
2 Min Read

Ολυμπιακός: Ο Ροντινέι ζήτησε συγγνώμη για την εμφάνισή του με τη Ρεάλ – «Δεν ήμουν καλός»

Kool Team
2 Min Read

Χάος στην Αττική: Σφοδρή καταιγίδα, χαλάζι και κλειστά σχολεία – Νέο έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ!

Kool Team
3 Min Read

Έβαλε τα κλάματα η Ιωάννα Τούνη έξω από τα δικαστήρια: «Αν εγώ δεν έχω δικαιωθεί 8 χρόνια, φανταστείτε τι ζουν άλλες κοπέλες»

Kool Team
2 Min Read

You Might Also Like

food

Πώς να φτιάξετε την καλύτερη σάλτσα για χοιρινό χωρίς συνταγή

1 Min Read
food

Το πιάτο της ημέρας: Η παράδοση στο πιάτο σας. Μυρωδάτο αρνάκι για ένα γρήγορο γεύμα

1 Min Read
food

Μαγκοστίν (Mangosteen) – Garcinia mangostana τροπικό φρούτο: Η “Βασίλισσα των Φρούτων” με τα ασύγκριτα οφέλη

2 Min Read
food

Πασχαλινές προτάσεις! Συνταγή για λαμπροκουλούρα από τον Άκη Πετρετζίκη

2 Min Read
food

Καλαμαράκια τηγανιτά: Ιδανική συνταγή για Καθαρά Δευτέρα

1 Min Read
γεμιστα συνταγη
food

Συνταγή για γεμιστά γιαλαντζί – Τα πάντα όλα ψεύτικα, αλλά γεμιστά με με ρύζι

2 Min Read
food

Όπως το κάνουν οι Ιταλοί – Η συνταγή για αυθεντική καρμπονάρα θέλει την πανσέτα της

1 Min Read
food

Συνταγή για κοτόπουλο με πατάτες από τον Έλληνα σεφ του Ομπάμα, Χρήστο Μπισιώτη

2 Min Read

Social Networks

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Koolnews network

Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews
tvfreaks tvfreaks

Koolnews, Ελαιών 25, Κηφισιά 145 64

Koolnews
Koolnews
Koolnews.gr © 2025 – All rights reserved
  • Όροι Χρήσης
  • Σχετικά με Εμάς
  • Contact us
  • Πολιτική Cookies (ΕΕ)
  • GDPR Privacy Policy
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?