in

ΖΩΑΡΑ: Έμεινες Αθήνα; Summer in the city – Κάνε (κάτι σαν) διακοπές στο κέντρο της πόλης

Ναι, ok, δεν ανήκεις στην (μεγάλη) κατηγορία ανθρώπων που μπήκε ο Αύγουστος και έφυγαν για διακοπές. Εσύ έχεις ξεμείνει ακόμα στην Αθήνα και το νιώθεις ότι δεν την παλεύεις. Πίστεψέ με σε καταλαβαίνω. Δεν είναι το καλύτερο. Αλλά δεν πρέπει να τα βάφεις και μαύρα. Δεν ήρθε το τέλος του κόσμου και στη τελική ακόμα και τώρα μπορείς να τη σώσεις την όλη φάση.

Μπορεί να μην το πιστεύεις αλλά υπάρχουν κάποιοι τρόποι για να νιώσεις ότι είσαι διακοπές, έστω κι αν δεν έχεις φύγει από την πόλη. Ιδιαίτερα μέσα στο Σαββατοκύριακο που ούτε δουλειά έχεις (ελπίζω) και ένα ξενύχτι δεν θα σου χαλάσει τη μέρα. Σίγουρα δεν θα νιώσεις την 100% απόλαυση του καλοκαιριού, αλλά όπως λένε και οι παλιοί: απ’ το ολότελα καλή κι η Παναγιώταινα.

Λοιπόν δες 5 μικρά κόλπα για ξεχαστείς από αυτό το φετινό summer in the city.

Διαφήμιση

1. Mini απόδραση για μπάνιο

Ok, αποφασίζεις να πας για μπάνιο. Δεν κατάλαβα, γιατί πρέπει να πας στη Βάρκιζα ή στη Βουλιαγμένη; Π’ήγαινε κάπου πιο μακριά. Πήγαινε, για παράδειγμα, στη παραλία Κάλαμος στην Εύβοια, στο Αιγαίο. Είναι 2 ώρες με το αμάξι, θα ξεφύγεις λιγάκι και θα πας κάπου που θα έχεις την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε νησί. Αξίζει τον κόπο και τα χιλιόμετρα.

2. Φτιάξε το κοκτέιλ των ονείρων σου

Αποφασίζεται το βράδυ να βρεθείτε στο μπαλκόνι του κολλητού, να τα π(ι)ειτε και να χαλαρώσετε. Σωστή σκέψη, αλλά ξεφύγετε λίγο από τα καθιερωμένα. Και τι εννοώ με αυτό; Δεν είναι ανάγκη να πιείτε ότι πίνετε κάθε φορά – βλέπε μπύρα, βότκα, τζιν τόνικ. Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και φτιάξτε επιτέλους εκείνο το κοκτέιλ που ονειρεύεστε. Τι κι αν δεν βγει καλό; Δοκιμάζετε κάτι άλλο μετά (δεν το πληρώνεις κιόλας). Όχι, δεν είναι απαραίτητο να παίζει latin μουσική!

3. Life is a beach(bar)

Δόξα το Θεό, τις παραλίες τις έχουμε. Πράγμα που σημαίνει ότι έχουμε και τα beach bars. Ναι, γιατί να πας στο κέντρο το μεσημέρι για να πιεις καφέ και να μην το «σκάσεις» σε ένα μπιτσόμπαρο. Τόσο υπάρχουν – και κοντά και μακριά. Κι αν δεν μπορείς να αποφασίσεις, μπες εδώ.

4. Την έκανες… ταράτσα

Οργάνωσε το δικό σου πάρτι. Και πίστεψέ με, αυτή είναι η καλύτερη περίοδος – κανείς δεν θα διαμαρτυρηθεί για τον ήχο, γιατί μάλλον σε απόσταση ενός χιλιομέτρου δεν θα υπάρχει ψυχή! Απλά βρες μια ταράτσα (κάποιος φίλος θα έχει), μάζεψε όσους γνωστούς σου έχουν ξεμείνει στη πόλη (στάνταρ υπάρχει κόσμος), αν έχεις όρεξη φέρε και λίγο άμμο από την παραλία για να δώσεις τον απαραίτητο καλοκαιρινό χρώμα και ξεσάλωσε σαν να μην υπάρχει αύριο.

5. Ντύσου καλοκαιρινά (όπως ντύνεσαι στο νησί)

Ξέρεις πιο είναι το κακό; Πως όταν πάμε στο νησί φοράμε ότι πιο χαλαρό και δροσερό έχουμε, ενώ όταν είμαστε στην πόλη κυκλοφορούμε με παντελόνια και πουκάμισα λες και είμαστε σούπερ-στελέχη πολυεθνικής. Δεν κατάλαβα; Ποιος απαγορεύει να ντυνόμαστε «νησιώτικα» και στην Αθήνα; Για αυτό, βερμούδα, t-shirt, χαμηλά σταράκια (θέλεις σαγιονάρα, κάνω τα στραβά μάτια) και έξω από την πόρτα.
Άντε καλές μας διακοπές (στην πόλη).

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Νάσος Μπετούγιας

Κλασσικός ξερόλας που χώνει τη μύτη του παντού! Έχω δουλέψει και ως μποντιγκαρντ. Θα σέβεστε. Στο Kool με άποψη. Χωρίς ξυλο δε μαρτυρώ τίποτα! Email επικοινωνια στο [email protected]

Διαφήμιση

Ελληνα βλαξ, δεν θα μάθεις να κάνεις διακοπές ποτέ. Το καλοκαίρι στην εποχή των social media. Likes Φωτογραφίες φιλτρα κλπ!

Διακοπές στο… πιάτο σου! – Τηγανιτά καλαμαράκια και γαρίδες