in

Στέλιος Γκαρίπης: Η σκληρή απάντηση στον Αλέξη Κούγια

Με ανακοίνωσή του ο δικηγόρος Στέλιος Γκαρίπης πήρε την πρωτοβουλία και αποφάσισε να αναλάβει αφιλοκερδώς τυχόν άλλες υποθέσεις ανθρώπων που έχουν πέσει θύματα του Δημήτρη Λιγνάδη και θέλουν να κινηθούν νομικά εναντίον του αλλά δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα. Αυτή η δήλωσή του, προκάλεσε την ενόχληση του συνηγόρου υπεράσπισης του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Αλέξη Κούγια.

Ο γνωστός ποινικολόγος σε δηλώσεις του έξω από το Εφετείο, μετά την προφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη, ανέφερε για τον δικηγόρο Στέλιο Γκαρίπη: «Υπάρχει ένας δικηγόρος που καλεί όποιον θέλει να καταγγείλει τον Λιγνάδη κι εκείνος θα τον υπερασπιστεί αφιλοκερδώς».

Με τη σειρά του, μιλώντας στην εκπομπή Tlive ο κ. Γκαρίπης ανέφερε: «Προφανώς ο κύριος Κούγιας αγνοεί ότι για πάνω από 10 χρόνια στην Ελλάδα υπάρχουν τα προγράμματα της δωρεάν νομικής βοήθειας, της δωρεάν νομικής συμπαράστασης που δίνεται στα άτομα που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να προσφύγουν στη δικαιοσύνη. Αυτό που προθυμοποιήθηκα να κάνω είναι κάτι που γίνεται θεσμοθετημένα εδώ και χρόνια».

Διαφήμιση

«Η κοινωνία μας έρχεται επιτέλους με ένα φαινόμενο που τα τελευταία χρόνια ήταν σε σίγαση. Και τώρα πρέπει αναδρομικά να ανακτήσει τις αξίες που πρέπει να έχει μια κοινωνία. Η μεγαλύτερη αξία είναι η εμπιστοσύνη των ανηλίκων στους ενηλίκους.

Αυτό που δεν έχει καταλάβει ο κύριος Κούγιας είναι ότι έχουμε να κάνουμε με ανήλικα θύματα. Τα ανήλικα θύματα σε αντίθεση με τις γυναίκες θύματα και τους εργαζόμενους θύματα, που μπορούν να οργανωθούν και να ασκήσουν συλλογικές δράσεις, τι θα κάνουν; Πώς θα αντιδράσουν τα ανήλικα θύματα; Θα μαζεύουν χειροπιαστές αποδείξεις;», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: «Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι από τη στιγμή που πιστεύει τόσο στην αθωότητα του εντολέα του, ποιο το πρόβλημα; Ποιο το πρόβλημα αν ένα ανήλικο που σήμερα είναι ενήλικο ή μπορεί να είναι ακόμη ανήλικο, εμφανιστεί και να θέλει να αντέξει όλη αυτή τη δοκιμασία, οικονομική και ψυχολογική, για να σταθεί είτε ως μηνυτής, είτε ως μάρτυρας σε μια τέτοια περίπτωση; Αυτό το οφείλουμε όλοι όχι μόνο στα ανήλικα παιδιά, αλλά και στην ίδια τη Δικαιοσύνη».

znews.gr

Follow Koolnews.gr στο Google News
Διαφήμιση
Pressing.gr - Ειδήσεις - Λάρισα - Ελλάδα - Κόσμος

Ξεσπά κατά Κούγια η Νατάσσα Μποφίλιου : «Σε τι κόσμο ζούμε;» – Δείτε την εξοργισμένη ανάρτησή της

Τέλη Κυκλοφορίας: Παράταση μέχρι και τη Δευτέρα δίνει το υπουργείο Οικονομικών