in

Στέφανος Δημουλάς: «Τα βλέμματα και τα λόγια του κόσμου με έκαναν να αισθάνομαι περίεργα»

«Η αυτοαποδοχή μου δεν ήρθε από τη μία μέρα στην άλλη» εξομολογείται ο κορυφαίος χορευτής

Στον καναπέ του «Στούντιο 4» κάθισε το απόγευμα της Τετάρτης 2/2 ο Στέφανος Δημουλάς και μίλησε για τις δυσκολίες που έχει αντιμετωπίσει, τον ρατσισμό, τα αρνητικά σχόλια και τη διαφορετικότητα.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στη σχέση του με τους γονείς του, αλλά και στη φωτογράφιση που είχε κάνει με τον μπαμπά του για το εξώφυλλο βρετανικού gay περιοδικού.

«Φεύγω από την Ελλάδα για το Λονδίνο χωρίς απωθημένα, δεν θέλω να έχω απωθημένα στη ζωή μου. Το Λονδίνο μού έμαθε πώς να αντιμετωπίζω τον εαυτό μου ως επαγγελματία. Η αυτοαποδοχή μου δεν ήρθε από τη μία μέρα στην άλλη. Ο κόσμος με τα βλέμματα και τα λόγια με έκανε να αισθάνομαι περίεργα» δήλωσε ο Στέφανος Δημουλάς.

Διαφήμιση

Εν συνεχεία, ο επιτυχημένος χορευτής εξομολογήθηκε: «Αισθανόμουν πάρα πολύ περίεργα. Με έκαναν να αισθάνομαι περίεργα. Περπατούσα στο δρόμο και άκουγα λέξεις που καταλήγουν σε βρισιές. Αυτό συνειδητοποίησα στη συνέχεια ότι είναι μπούλινγκ.

Στο τέλος συνειδητοποίησα πως οι άνθρωποι που κάνουν μπούλινγκ, είναι σαν τις κατσαρίδες. Δεν εξαφανίζονται ποτέ. Άρα πως μπορώ να το αντιμετωπίσω; Με το να αποδεχτώ τον εαυτό μου, να με αποδεχτούν οι γύρω μου -όπως εγώ θα ήθελα για να αισθάνομαι καλά με τον εαυτό μου- και να προχωρήσω αγκαλιά με αυτούς τους ανθρώπους και να αραιώνω με όσους δεν χρειάζεται να είμαι μαζί».

Ερωτηθείς αν οι γονείς του δέχτηκαν εύκολα τη διαφορετικότητά του, εκμυστηρεύτηκε: «Δεν πήγαινα ποτέ με την αποδοχή των γονιών μου. Ήμουν αυτοδύναμος σαν άνθρωπος και σαν προσωπικότητα. Υπήρχε μια μεγάλη διαδικασία για να αποδεχτούν τον τρόπου που θα ήθελαν να ντυθώ, κτλ.

Όταν είπαν στον μπαμπά μου, που είναι δικηγόρος και σαν νοοτροπία το περιβάλλον του ήταν κάπως πιο συντηρητικό, “πού θα τον στείλεις εκεί; Να σου γυρίσει πίσω με μακριά μαλλιά”, εννοώντας ότι θα κάνω μέχρι και αλλαγή φύλου, επειδή η Αγγλία είναι πιο φιλελεύθερη σε αυτά τα πράγματα, ο μπαμπάς μου απάντησε: “Δεν πάει να γυρίσει όπως θέλει, εγώ θα τον αγαπάω όπως επιλέξει αυτός”».

Επιπλέον, ο Στέφανος Δημουλάς αποκάλυψε το παρασκήνιο της φωτογράφισης με τον μπαμπά του για το εξώφυλλο του βρετανικού γκέι περιοδικού Attitude, το οποίο έγινε viral.

https://www.instagram.com/p/CBsfZCBpJWX/?utm_source=ig_embed

«Ήταν για περιοδικό του Λονδίνου. Όταν επικοινώνησα με τη μητέρα μου, της ζήτησα να μου δώσει τον μπαμπά στο τηλέφωνο. Του είπα πραγματικά αυτό που πίστευα και μου λέει: “Ωραία, θα το κάνουμε”.

Κλείσαμε εισιτήρια, ήρθε ο μπαμπάς στο Λονδίνο. Αυτή η φωτογραφία στο εξώφυλλο βγήκε μέσα σε ένα τέταρτο. Η φωτογραφία είναι κορνιζαρισμένη σε όλους τους τοίχους του σπιτιού και γκρέμισε και πολλούς τοίχους ανασφάλειας μέσα μου» υπογράμμισε ο ταλαντούχος χορευτής.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από την εκπομπή της ΕΡΤ:

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Φαίη Αλεξοπούλου

Απόφοιτη του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου. Αγαπώ το free camping, την ελευθερία, τις όμορφες συζητήσεις. Δεν αντέχω την αδικία και την προδοσία. Δεν λέω ποτέ "όχι" στο να βγω σε ένα κοκτέιλ μπαρ, αλλά και σε βόλτα στην πόλη.
Για επικοινωνία: [email protected]

Διαφήμιση

Νένα Χρονοπούλου: «Το παιδί μου ήταν σε ακατάλληλο ίδρυμα ΑΜΕΑ, συνήλθε μετά από πέντε χρόνια»

«Όλα για τη Ζωή μας»: Η Ελεονώρα Μελέτη εξηγεί ποιες αλλαγές έφερε στη ζωή της η μητρότητα