in

Spare ribs με ουίσκι και μέλι

Το ψητό κρέας (είτε αυτό είναι μπριζόλες είτε παϊδάκια) θέλει την τέχνη του για να βγει τέλειο! Το βασικό λάθος, που κάνουν συχνά οι Έλληνες, είναι πως ψήνουν ψηλά κομμάτια κρέας. Επίσης, υπάρχουν φορές που το… παρακάνουν με τη φωτιά.

Για να έχετε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα, θα πρέπει το κρέας σας να έχει πάχος τουλάχιστον δύο πόντων και να το ψήνετε πρώτα από τη μία πλευρά και έπειτα από την άλλη (μόνο τα παϊδάκια είναι εκείνα που πρέπει να τα στριφογυρίζετε συχνά). Μέσα, πρέπει να παραμένει ροζ. Φυσικά, το ελαφρύ κάψιμο στο εξωτερικό του μέρος είναι κάτι που αρέσει στον περισσότερο κόσμο, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να το παρακάνετε.

Διαφήμιση

Όμως, ούτε τα παϊδάκια πρέπει να παραψήνονται γιατί έτσι στεγνώνουν, γι΄ αυτό δείξτε προσοχή την επόμενη φορά που θα ανάψετε κάρβουνα (ή έστω, τον φούρνο σας).

Τι θα χρειαστείτε (για 6 άτομα):

*1.200 γραμμάρια χοιρινά παϊδάκια Spare ribs
*70ml light soy sauce
*75ml ουίσκι ή sake ή dry sherry
*3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
*50 γραμμάρια κόλιανδρο φρέσκο
*60 γραμμάρια μέλι
*Πιπέρι

Πως θα το ετοιμάσετε:

Βάζετε τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύετε καλά. Αφήστε τα παϊδάκια στη μαρινάδα για 3 ώρες τουλάχιστον. Στη συνέχεια προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βάζετε τα παϊδάκια σε ταψί πάνω στη σχάρα και τα ψήνετε στο γκριλ για 8-10 λεπτά, την κάθε πλευρά, καταβρέχοντας κατά διαστήματα λίγη μαρινάδα. Είστε έτοιμοι να τα απολαύσετε!

Tips:

*Συνδυάστε το με ψητές πατάτες στο αλουμινόχαρτο, ή με τηγανιτές.

*Το σωστό παϊδάκι τρώγεται πάντα με το χέρι. Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως το πρώτο πραγματικό finger food στην ιστορία ήταν ένα τσικνισμένο και ζουμερό κομμάτι κρέας με κόκκαλο και ξεροψημένο λίπος στην άκρη.

*Μη διστάσετε να το συνοδέψετε με ένα μπουκάλι καλό κρασί!

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Kool Team

Διαφήμιση

Κινητό τηλέφωνο: Έρευνα λέει να μην μιλάς όταν περπατάς – Κινδυνεύεις να…

Δανάη Παππά Ευγενία Σαμαρά: Γιατί δεν κάνει νύχια στη Θεοδώρα η Στέλλα στο Σασμό;