Koolnews
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Subscribe
  • Έρευνες
Τετάρτη, Ιούλ 2, 2025
Font ResizerAa
KoolnewsKoolnews
  • Έρευνες
  • Νύχια
  • Μαλλιά
  • Ομορφιά
  • Ζώδια
  • Ανέκδοτα
Search
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Koolnews > food > Spare ribs με ουίσκι και μέλι
food

Spare ribs με ουίσκι και μέλι

Kool Team
Last updated: 23 Ιανουαρίου, 2022 2:20 μμ
Kool Team
Published 23 Ιανουαρίου, 2022
Share
SHARE

Το ψητό κρέας (είτε αυτό είναι μπριζόλες είτε παϊδάκια) θέλει την τέχνη του για να βγει τέλειο! Το βασικό λάθος, που κάνουν συχνά οι Έλληνες, είναι πως ψήνουν ψηλά κομμάτια κρέας. Επίσης, υπάρχουν φορές που το… παρακάνουν με τη φωτιά.

Για να έχετε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα, θα πρέπει το κρέας σας να έχει πάχος τουλάχιστον δύο πόντων και να το ψήνετε πρώτα από τη μία πλευρά και έπειτα από την άλλη (μόνο τα παϊδάκια είναι εκείνα που πρέπει να τα στριφογυρίζετε συχνά). Μέσα, πρέπει να παραμένει ροζ. Φυσικά, το ελαφρύ κάψιμο στο εξωτερικό του μέρος είναι κάτι που αρέσει στον περισσότερο κόσμο, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να το παρακάνετε.

Όμως, ούτε τα παϊδάκια πρέπει να παραψήνονται γιατί έτσι στεγνώνουν, γι΄ αυτό δείξτε προσοχή την επόμενη φορά που θα ανάψετε κάρβουνα (ή έστω, τον φούρνο σας).

Τι θα χρειαστείτε (για 6 άτομα):

*1.200 γραμμάρια χοιρινά παϊδάκια Spare ribs
*70ml light soy sauce
*75ml ουίσκι ή sake ή dry sherry
*3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
*50 γραμμάρια κόλιανδρο φρέσκο
*60 γραμμάρια μέλι
*Πιπέρι

Πως θα το ετοιμάσετε:

Βάζετε τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύετε καλά. Αφήστε τα παϊδάκια στη μαρινάδα για 3 ώρες τουλάχιστον. Στη συνέχεια προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βάζετε τα παϊδάκια σε ταψί πάνω στη σχάρα και τα ψήνετε στο γκριλ για 8-10 λεπτά, την κάθε πλευρά, καταβρέχοντας κατά διαστήματα λίγη μαρινάδα. Είστε έτοιμοι να τα απολαύσετε!

Tips:

*Συνδυάστε το με ψητές πατάτες στο αλουμινόχαρτο, ή με τηγανιτές.

*Το σωστό παϊδάκι τρώγεται πάντα με το χέρι. Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως το πρώτο πραγματικό finger food στην ιστορία ήταν ένα τσικνισμένο και ζουμερό κομμάτι κρέας με κόκκαλο και ξεροψημένο λίπος στην άκρη.

*Μη διστάσετε να το συνοδέψετε με ένα μπουκάλι καλό κρασί!

Follow Koolnews.gr στο Google News

TAGGED:Spare ribsΜέλιΣΥΝΤΑΓΗ
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Weather
29°C
Athens
clear sky
30° _ 28°
48%
4 km/h
Τε
33 °C
Πε
32 °C
Πα
33 °C
Σα
36 °C
Κυ
29 °C
Διαφήμιση

Let's Connect

304.9kLike
3.04MFollow
304.9kPin
844.87MFollow

Popular Posts

You Might Also Like

food

Εύκολα, γρήγορα, γευστικά: Ψητά λαχανικά με μπαλσάμικο

1 Min Read
food

Πίτσα, μέσα σε μπέργκερ, μέσα σε πίτσα: Μία ατομική βόμβα θερμίδων που σπρώχνει το junk food στα όριά του

1 Min Read
Κοτόπουλο
food

Πάνε τράβα να το φτιάξεις – Κοτόπουλο πανέ με σάλτσα με πιπεριές και φέτα από την Ντίνα Νικολάου

3 Min Read
food

Σοκολάτα, πίτσα ή και τα δύο; – Αυτές είναι οι 17 πιο «εθιστικές» τροφές

3 Min Read
foodkoolgirls

Ελευθερία Ελευθερίου: Τα βράδια τρώει σαλάτα και δροσίζεται γιατί όλη τη μέρα καίει! Η συνταγή εδώ

2 Min Read
food

Λουκούμι! Συνταγή για φούρνο – αρνάκι στη λαδόκολλα από το Βασίλη Καλλίδη

1 Min Read
food

Γλύκισμα! Συνταγή για μαριναρισμένο μοσχαρίσιο φιλέτο με σαλάτα από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο

2 Min Read
food

Να γλείφεις τα δάχτυλά σου: Μελιτζάνες σαγανάκι με φέτα και ελαιόλαδο

1 Min Read

Social Networks

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Koolnews network

Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews

Koolnews, Ελαιών 25, Κηφισιά 145 64

Koolnews
Koolnews
Koolnews.gr © 2025 – All rights reserved
  • Όροι Χρήσης
  • Σχετικά με Εμάς
  • Contact us
  • Πολιτική Cookies (ΕΕ)
  • GDPR Privacy Policy
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?