in

SOS από τον πρόεδρο της Πνευμονολογικής Εταιρείας: Η μεγαλύτερη πίεση στο ΕΣΥ από την αρχή της πανδημίας

Pressing.gr - Ειδήσεις - Λάρισα - Ελλάδα - Κόσμος

Αυξάνεται η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας μετά την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, καθώς κάθε μέρα γίνονται 300 νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία. “Ίσως είναι η πιο μεγάλη πίεση, από την άποψη εισαγωγών, στο Εθνικό Σύστημα Υγείας στην Αττική από την αρχή της πανδημίας” δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας και πνευμονολόγος στο νοσοκομείο Αττικόν, Στέλιος Λουκίδης.

Ενδεικτικά ανέφερε ότι στην τελευταία εφημερία το νοσοκομείο Αττικόν έφτασε τις 40 εισαγωγές. “Εφημερεύαμε μαζί με τον Ευαγγελισμό και καταλαβαίνετε ότι αν σε δυο μεγάλα νοσοκομεία οι εισαγωγές είναι 80-100 την ημέρα, είναι ένας μεγάλος αριθμός. Αυτές οι εισαγωγές μπαίνουν όλες σε κλινικές Covid, πράγμα που σημαίνει ότι εμείς πρέπει στις επόμενες ημέρες να προσπαθήσουμε να σταθεροποιήσουμε τους αρρώστους και να αποφύγουμε τις εισαγωγές στις ΜΕΘ”, τόνισε ο κ. Λουκίδης.

Τέλος, σημείωσε ότι έχει μειωθεί κατά πολύ ο μέσος όρος ηλικίας, γεγονός που δείχνει ότι το εμβόλιο δουλεύει πολύ καλά στους άνω των 80 ετών που έχουν εμβολιαστεί.

Διαφήμιση

Λόγω του μεγάλου αριθμού εισαγωγών κατά τη χθεσινή εφημερία σε νοσοκομεία και της Αττικής αλλά και της περιφέρειας, σήμερα πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη της επιτροπής επιχειρησιακής διαχείρισης της πανδημίας στο κέντρο επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ, Η πίεση στο σύστημα υγείας είναι αφόρητη. Η χθεσινή εφημερία ειδικά στα νοσοκομεία της Αττικής βγήκε με υπερπροσπάθεια. Χθες οι εισαγωγές στην Αττική έφτασαν τις 220 και τις 150 στην υπόλοιπη επικράτεια. Η κατάσταση θεωρείται ακόμα ελεγχόμενη, ωστόσο είναι μεγάλη η αγωνία και για ασθενείς και για τους υγειονομικούς.

Η σύσκεψη έγινε με στόχο τον έλεγχο αλλά και τον βέλτιστο συντονισμό των σημερινών εφημεριών των υγειονομικών σχηματισμών του λεκανοπεδίου Αττικής, ενώ στόχος είναι να αυξηθούν οι κλίνες για ασθενείς με κορονοϊό, κάτι που σημαίνει ότι θα αφαιρεθούν από τα γενικά περιστατικά. Σε αυτό το πλαίσιο αναμένεται να υπάρξει η διεύρυνση συνεργασίας μεταξύ Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα ώστε να μεταφέρονται εκεί γενικά περιστατικά.

ΠΗΓΗ: enikos.gr

Follow Koolnews.gr στο Google News
Διαφήμιση
Pressing.gr - Ειδήσεις - Λάρισα - Ελλάδα - Κόσμος

Το Der Spiegel εμπλέκει Ερντογάν και Τραμπ σε τραπεζικό σκάνδαλο στην Τουρκία!

Pressing.gr - Ειδήσεις - Λάρισα - Ελλάδα - Κόσμος

Στο mega εμβολιαστικό κέντρο ο Κικίλιας: Ξεπεράσαμε τους 850.000 εμβολιασμούς