Σκυλος: Παγκόσμια Ημέρα Ζώων Ο «Πηδηχτούλης» ενημερώνει για τα οφέλη της στείρωσης

σκυλος γατα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, η Animal Action Hellas λανσάρει την νέα έκδοση του «Πηδηχτούλη». Ένα κοινωνικό μήνυμα που δημιουργήθηκε εθελοντικά, με πολλή αγάπη και με σκοπό να ενημερώσει το κοινό για τα οφέλη της στείρωσης.
H 4η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί παγκοσμίως ως Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων.

Στην Ελλάδα ωστόσο η 4η Οκτωβρίου δεν είναι ημέρα γιορτής αλλά ημέρα υπενθύμισης. Υπενθύμισης για όλα τα αδέσποτα ζώα που ζουν μια τραγική ζωή, για εκείνα που ξεψυχούν από τις αρρώστιες, την πείνα, την δίψα, τα αυτοκίνητα και…το ανθρώπινο χέρι. Για τα βαρελόσκυλα, για τα κακοποιημένα ιπποειδή, για τα κατοικίδια που κακοποιούνται και που ζουν παρατημένα σε μια ταράτσα ή σε ένα μπαλκόνι μέσα στις ακαθαρσίες τους. Ημέρα υπενθύμισης για τα παραγωγικά ζώα που ζουν μια φρικτή ζωή μέσα σε κλουβιά μέχρι να έρθει η ώρα τους να σφαγιαστούν με βασανιστικό τρόπο. Ημέρα υπενθύμισης για την άγρια ζωή που έχοντας αποδεκατιστεί από τις φωτιές είναι πλέον έρμαιο στην μανία των κυνηγών.

Οι συνθήκες για τα ζώα στην Ελλάδα σε πολλές περιπτώσεις είναι τραγικές. Τα περιστατικά κακοποίησης είναι καθημερινά εκατοντάδες. O αριθμός των αδέσποτων -σύμφωνα με ορισμένους υπολογισμούς- έχει ξεπεράσει το εκατομμύριο και συνεχώς αυξάνεται. Όλοι μας ωστόσο μπορούμε να βοηθήσουμε να γίνουν τα πράγματα λίγο καλύτερα.

Σε ότι αφορά τον υπερπληθυσμό των αδέσποτων ζώων η λύση είναι μία!
ΣΤΕΙ-ΡΩ-ΣΗ! Στειρώνουμε το κατοικίδιο μας και φροντίζουμε για την στείρωση των αδέσποτων της περιοχής μας. Η στείρωση είναι η μόνη ανθρώπινη και επιστημονικά αποδεδειγμένη μέθοδος που βοηθά στη μείωση του πληθυσμού των αδέσποτων ζώων ενώ παράλληλα βελτιώνει την ποιότητα ζωής τους.

Ασημίνα Φρατζέσκου

Written by Ασημίνα Φρατζέσκου

Fashion expert με σπουδές στη μόδα αλλά και τη δημοσιογραφία. Πως ταιριάζουν αυτά; Όταν γράφεις για ό,τι αγαπάς. Είμαι η Ασημίνα και φέρνω τη μόδα για εσάς

κακοκαιρια ΚΑΙΡΟΣ

Κακοκαιρία: ΠΡΟΣΟΧΗ Πολλή βροχη σε λίγο στην ΑΘΗΝΑ

Ομορφιά: Τέλος οι Σακούλες και οι Μαύροι Κύκλοι με αυτή τη Φυσική Συνταγή!