in ,

Σήλια Δραγούνη: Η πρώην σύζυγος του Δημήτρη Αργυρόπουλου και η μάχη της με τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας

Σε μία προσωπική εξομολόγηση προχώρησε η Σήλια Δραγούνη, στην εκπομπή «Μετά τα μεσάνυχτα». Η γνωστή σχεδιάστρια και πρώην σύζυγος του Δημήτρη Αργυρόπουλου ήταν καλεσμένη της Ελεονώρας Μελέτη και μεταξύ άλλων, μίλησε για την περίοδο που έπασχε από νευρική ανορεξία, για τη μάχη της κατόπιν με τη βουλιμία, αλλά και για τη σκλήρυνση κατά πλάκας, με την οποία διαγνώστηκε πριν….

9 χρόνια και οκτώ μήνες μετά τη γέννηση του γιου της.
Για τη σκλήρυνση κατά πλάκας, εξομολογήθηκε: «Λίγους μήνες μετά τη γέννα, εμφανίσθηκε η σκλήρυνση κατά πλάκας. Ήταν 8 μήνες αφού γέννησα. Δεν είχα επιλόχειο κατάθλιψη. Είχα ένα επαγγελματικό ραντεβού για μία επίδειξη μόδας. Εκεί όπως είμαι στο ραντεβού, ξαφνικά δε βλέπω καλά. Λέω θα είναι από την κούραση.
Αυτό επιδεινώθηκε. Στο δρόμο είχα εμετούς, πολλές ζαλάδες. Πήγα στο νοσοκομείο, μου έκαναν εξετάσεις, δεν είναι εύκολο να τη διαγνώσεις. Έχει πολλά συμπτώματα που είναι καθημερινά. Αφού κρατήσει, όμως, 24 ώρες συνεχόμενα, αυτό τότε θεωρείται σύμπτωμα σκλήρυνσης. Μου έκαναν εισαγωγή και εξετάσεις. Εκεί έγινε και η διάγνωση».

Και πρόσθεσε: «Δεν ήξερα τι είναι η σκλήρυνση κατά πλάκας. Δεν έχω φοβίες με τις αρρώστιες. Το πήρα ψύχραιμα. Μου είπε ο νευρολόγος ότι είναι σε μικρό βαθμό και θεραπεύσιμο. Με συμβούλευσε να μη μπω στο ίντερνετ να διαβάσω τι είναι αυτό. Για χρόνια δεν μπήκα να διαβάσω. Μου έκανε πολύ καλό αυτό. Ο Δημήτρης (σ.σ. Αργυρόπουλος, που είναι πρώην σύζυγός της αγχώθηκε πιο πολύ από εμένα. Το πήρα χαλαρά. Το έψαξα και στο εξωτερικό. Ήθελα να συγκρίνω τις απόψεις για να δω ποια είναι η κατάλληλη θεραπεία. Την κάνω εδώ και 9 χρόνια. Είναι μία υποδόρια ένεση μέρα παρά μέρα. Η επιστήμη προχωράει, βγαίνουν καινούργια φάρμακα. Σε κάθε παρέα που γνωρίζω, υπάρχει κάποιος που γνωρίζει κάποιον που έχει σκλήρυνση>

Διαφήμιση

Και κατέληξε: «Ειδικά, για τη σκλήρυνση (το λέει και η λέξη) είναι σα να σκληραίνεις με τον εαυτό σου. Πολλοί άνθρωποι τα μαζεύουν μέσα τους, το θυμό τη στεναχώρια και κάποια στιγμή ο οργανισμός κάνει το ξέσπασμα. Προσπαθώ να βλέπω τα θετικά. Πιστεύω ότι μέσα στη ατυχία μου ήμουν τυχερή. Ήταν σα να χτύπησε ένα καμπανάκι και να μου είπε ότι πρέπει να προσέξω τον εαυτό μου. Άλλαξε η φιλοσοφία μου. Απολαμβάνω πλέον περισσότερο τη ζωή μου».

Follow Koolnews.gr στο Google News
Διαφήμιση
viral video τραβηξε

Viral VIDEO: Μεξικανός ληστής τραβάει πιστόλι σε καοϋμπόη. Εκείνος κάνει αυτό που πρέπει…

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Black Friday

ΜΑΥΡΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Οι πρώτες προσφορες Black Friday ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ