in

Σεξ με πρώην; 5 επώδυνες αλήθειες που οφείλεις να γνωρίζεις…

Δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν έχει μπει στον πειρασμό να κάνει σεξ με πρώην σύντροφό του, στις περισσότερες περιπτώσεις μάλιστα πάνω από μία φορά.
Δυστυχώς ή ευτυχώς είναι η εύκολη λύση για άντρες και γυναίκες, καθώς πρόκειται για δοκιμασμένη  και επιτυχημένη  συνταγή που όμως εκτός από τα θετικά, έχει και τα αρνητικά της.

Θα αφήσουμε απέξω τα θετικά του όλου πράγματος, διότι είναι προφανές ότι τα γνωρίζουμε και τα… νοσταλγούμε.

Σε αυτά που θα πρέπει να δώσουμε βάση είναι τα αρνητικά, τα επώδυνα της όλης διαδικασίας, καθώς μπορεί μεν να τα γνωρίζουμε, ωστόσο δεν είναι λίγες οι φορές που επιμένουμε πεισματικά να τα αγνοούμε.

Εδώ δεν υπάρχει διαχωρισμός ανδρών και γυναικών. Ένας χωρισμός πονάει και τους δύο και παρότι οι αντιδράσεις διαφέρουν ανάλογα με το φύλο, τα «σφάλματα» είναι κοινά.

Τι συμβαίνει λοιπόν όταν ένας από τους δύο επιμένει για μια ακόμα σεξουαλική εμπειρία με τον/την πρώην σύντροφό του; Πόσο κρατάει το πάθος και η χαρά και πόσο εύκολο είναι τελικά να το δεις σαν ένα απλό σεξ;

Δεν θα είναι μόνο για μια φορά…

Είναι αυτό που λένε να μην κάνεις την αρχή. Γιατί αν την κάνεις, δύσκολα θα μπορέσεις να βάλεις τελεία. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν πέσει στην παγίδα του να βρίσκεσαι με πρώην σε τακτά χρονικά διαστήματα ξεκινώντας με το σκεπτικό πως «θα είναι μόνο για ένα βράδυ».

Υπάρχουν περιπτώσεις που ένα καλό σεξ μπορεί να αντιμετωπιστεί σαν έναν δυνατό «επίλογο» της ιστορίας, όμως η πραγματικότητα έρχεται λίγο αργότερα να τους διαψεύσει. Αν θέλεις να το κάνεις, κάνε το, όμως οφείλεις να γνωρίζεις που μπλέκεις.

Είπαμε, η μία φορά είναι η δικαιολογία που λέμε στον εαυτό μας πριν το μοιραίο λάθος.

Δεν είναι και για τους δύο ένα απλό σεξ

Δυστυχώς, πάντα κάποιος από τους δύο πονάει περισσότερο. Με άλλα λόγια, κάποιος ελπίζει σε μια πιθανή επανασύνδεση την ώρα που ο δεύτερος έχει ξεκαθαρίσει στον εαυτό του πως η σχέση έχει τελειώσει. Και δεν εννοούμε φυσικά πως είναι αδύνατο να υπάρχουν συναισθήματα και από τις δύο πλευρές, όμως όπως στη σχέση, έτσι και στο χωρισμό ο συντονισμός τους είναι… απίθανος. Την ώρα λοιπόν που εσύ ελπίζεις να ξαναείστε μαζί, ο άλλος εκτονώνει την επιθυμία και το πάθος του γνωρίζοντας πολύ καλά πως μετά το σεξ θα εξακολουθήσει να είναι… χωρισμένος.

Χαλάς αυτό που είχατε

Όσο και να μην θέλεις να το δεχτείς, η σχέση σου με τον πρώην σύντροφό σου μπορεί φαινομενικά να «αναθερμαίνεται» στην ουσία όμως το μόνο που καταφέρνετε είναι να «μειώνετε» αυτό που είχατε πριν χωρίσετε. Αν αυτά που σαν ένωναν ήταν πολλά παραπάνω από  ένα απλό σεξ, το πιο πιθανό είναι να αισθανθείς πως όλο αυτό που υπήρχε πριν, έχει εξελιχθεί σε ένα φθηνό κρεβάτι. Και δεν το θες αυτό, σωστά;

Μένεις πίσω

Μπορεί να μην το καταλαβαίνεις και να επιμένεις να λες στον εαυτό σου πως δεν πρόκειται να δεθείς ξανά συναισθηματικά και πως βρίσκεσαι με το πρώην ταίρι σου γιατί απλά «είχατε καλή χημεία στο σεξ». Και σε πιστεύουμε απόλυτα ως προς το πρώτο σκέλος. Εννοείται πως για να επιδιώκεις το σεξ με πρώην, προφανώς σου άρεσε πολύ, όμως το να προσπαθείς να πείσεις το στενό σου περιβάλλον –και κυρίως τον εαυτό σου- ότι πρόκειται μόνο για μια ακόμα σεξουαλική επαφή χωρίς δεσμεύσεις, προσδοκίες ή έντονα συναισθήματα είναι το μεγαλύτερο ψέμα που μπορείς να σκεφτείς. Και αν ισχύει κάτι τέτοιο, σίγουρα δεν αντιπροσωπεύει και τις δύο πλευρές.

Πονάει περισσότερο όταν ο άλλος προχωρήσει στη ζωή του

Ήσασταν μαζί, χωρίσατε και εξακολουθήσατε να βρίσκεστε. Συμβαίνει. Όταν όμως έρθει η στιγμή ο άλλος να θελήσει να προχωρήσει στη ζωή του ο πόνος θα είναι διπλός, καθώς θα βιώσεις τον χωρισμό ξανά από την αρχή. Και αυτή τη φορά ακόμα πιο δυνατά γιατί θα έχεις να κάνεις με έναν δεύτερο επίλογο της σχέσης σας που όσο και να πιστεύεις ότι έχεις προετοιμάσει στο μυαλό σου, θα είναι το ίδιο επώδυνος με τον πρώτο. Ίσως και λίγο μεγαλύτερος.

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Kool Team

Διαφήμιση

Έρευνα: Χωρίς ψηλά τακούνια καριέρα δεν κάνεις… Τι ζητούν οι εργοδότες;

οργασμικό διαλογισμό

Εσύ γνωρίζεις τον… οργασμικό διαλογισμό;