Koolnews
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Subscribe
  • Έρευνες
Κυριακή, Δεκ 7, 2025
Font ResizerAa
KoolnewsKoolnews
  • Έρευνες
  • Νύχια
  • Μαλλιά
  • Ομορφιά
  • Ζώδια
  • Ανέκδοτα
Search
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Koolnews > Σάλος στην Ελβετία: αντεπιτίθεται η εταιρεία για τον θάνατο της 64χρονης με την υποβοηθούμενη αυτοκτονία μέσω Sarco
news

Σάλος στην Ελβετία: αντεπιτίθεται η εταιρεία για τον θάνατο της 64χρονης με την υποβοηθούμενη αυτοκτονία μέσω Sarco

Kool Team
Last updated: 30 Οκτωβρίου, 2024 9:13 πμ
Kool Team
Published: 30 Οκτωβρίου, 2024
Share
SHARE

Έντονη κριτική και αντιδράσεις ακολούθησαν την πρώτη υποβοηθούμενη αυτοκτονία μέσω της κάψουλας Sarco στην Ελβετία, με την εταιρεία Last Resort να υπεραμύνεται των ενεργειών της απέναντι σε κατηγορίες και εικασίες περί στραγγαλισμού. Στην υπόθεση, που αφορά τον θάνατο της 64χρονης Αμερικανίδας, οι δικηγόροι της Last Resort και της συνεργαζόμενης Exit International χαρακτηρίζουν τις υποθέσεις «γελοίες και εντελώς αβάσιμες», παρουσιάζοντας μάλιστα στοιχεία για να αποδείξουν ότι ο θάνατος προήλθε από τη διαδικασία υποβοηθούμενης αυτοκτονίας.

Τι αποκαλύπτει το βίντεο της μοιραίας στιγμής

Οι δύο εταιρείες έθεσαν στη διάθεση του εισαγγελέα ένα βίντεο που καταγράφει τα γεγονότα, εστιάζοντας στις τελευταίες στιγμές της 64χρονης. Το βίντεο, όπως αναφέρεται, έχει διάρκεια σχεδόν δύο ώρες, καλύπτοντας τη στιγμή που η γυναίκα πλησιάζει την κάψουλα, μιλά με τον πρόεδρο της Last Resort, Φλοριάν Βίλετ, και προετοιμάζεται για την αυτοκτονία της.

  • Η τελική προετοιμασία: Ο Βίλετ καθοδηγεί τη γυναίκα, που εμφανίζεται ήρεμη και ψύχραιμη, ενώ ρωτά αν πρέπει να αφαιρέσει τα παπούτσια της πριν μπει στην κάψουλα. Εκείνος την καθησυχάζει, ενώ της δίνει τη δυνατότητα να μιλήσει με τον δημιουργό της Sarco, Φίλιπ Νίτσκε, ο οποίος παρακολουθεί από απόσταση. Η Αμερικανίδα απαντά αρνητικά, αναφέροντας πως είναι έτοιμη για το επόμενο βήμα.
  • Η διαδικασία υποβοηθούμενης αυτοκτονίας: Σύμφωνα με το βίντεο, η γυναίκα πατά το κουμπί έναρξης της διαδικασίας, προκαλώντας την εισροή αζώτου στην κάψουλα. Ο Νίτσκε, μέσω βιντεοκλήσης, της δίνει οδηγίες να αναπνέει βαθιά και χαλαρά. Τα επίπεδα οξυγόνου αρχίζουν να μειώνονται σταδιακά, μέχρι που το σώμα της παύει να αντιδρά, και η τελευταία της ανάσα καταγράφεται λίγο μετά τις 16:00.

Τα κρίσιμα λεπτά και οι αντιδράσεις των υπευθύνων

Παρά τη διαβεβαίωση ότι όλα ακολουθούσαν το πρωτόκολλο, ένα μικρό επεισόδιο φαίνεται να προκάλεσε αμηχανία στους υπεύθυνους της διαδικασίας. Ένας συναγερμός χτύπησε στο iPad, το οποίο παρακολουθούσε τους παλμούς της 64χρονης, με τον Βίλετ να ενημερώνει τον Νίτσκε ότι η γυναίκα φαινόταν ακόμα ζωντανή. Λίγο αργότερα, όμως, ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι η γυναίκα δεν είχε καμία αντίδραση, γεγονός που σηματοδότησε το τέλος της ζωής της.

Στις 16:30, οι αρχές έλαβαν ειδοποίηση από τους υπευθύνους της εταιρείας, όπως απαιτείται σε περιπτώσεις υποβοηθούμενης αυτοκτονίας. Στην τοποθεσία έφτασαν άμεσα αστυνομικοί και ιατροδικαστές, ενώ ο Φλοριάν Βίλετ παραμένει μέχρι σήμερα υπό κράτηση ως ο βασικός υπεύθυνος για τη διαδικασία.

Κατηγορίες και υποθέσεις που προκαλούν αντιδράσεις

Η υπόθεση απέκτησε μεγαλύτερη διάσταση όταν διαρροές από το ιατροδικαστικό πόρισμα έκαναν λόγο για πιθανές ενδείξεις στραγγαλισμού, με την ελβετική και διεθνή κοινή γνώμη να στρέφουν την προσοχή τους στη νομιμότητα των διαδικασιών που ακολουθούνται για τις υποβοηθούμενες αυτοκτονίες μέσω Sarco.

Η Last Resort, αντιδρώντας έντονα, χαρακτηρίζει τα συμπεράσματα «εντελώς ανυπόστατα». Υπογραμμίζει πως όλα τα στάδια της διαδικασίας ακολουθήθηκαν κατά γράμμα και πως καμία επαφή με τη σορό της γυναίκας δεν έγινε μέχρι την άφιξη των ιατροδικαστών. Η εταιρεία κατέθεσε μάλιστα τα επίμαχα βίντεο στις αρχές, θεωρώντας ότι θα ξεκαθαρίσουν την αλήθεια και θα καταρρίψουν τις εικασίες.

Το μέλλον των υποβοηθούμενων αυτοκτονιών

Η υπόθεση της 64χρονης φέρνει στο φως τα νομικά και ηθικά διλήμματα που σχετίζονται με τις υποβοηθούμενες αυτοκτονίες, ιδίως με τη χρήση της Sarco. Αν και οι υποβοηθούμενες αυτοκτονίες είναι νόμιμες στην Ελβετία, η μέθοδος αυτή αποτελεί ένα πρωτότυπο τεχνολογικό μέσο που εγείρει ερωτήματα για την ασφάλεια και την ηθική αυτής της πρακτικής. Παράλληλα, η υπόθεση πιθανόν να θέσει νέους κανόνες και αυστηρότερα πρωτόκολλα ασφαλείας για τις εταιρείες που προσφέρουν υπηρεσίες υποβοηθούμενης αυτοκτονίας.


Follow Koolnews.gr στο Google News
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Weather
15°C
Athens
broken clouds
16° _ 15°
79%
1 km/h
Κυ
15 °C
Δε
16 °C
Τρ
14 °C
Τε
15 °C
Πε
16 °C
Διαφήμιση

Let's Connect

304.9kLike
3.04MFollow
304.9kPin
844.87MFollow

Popular Posts

Ζάκυνθος: Τραγωδία με θύμα δίχρονο αγοράκι μετά από επίθεση οικογενειακού σκύλου

Kool Team
2 Min Read

Μετά το νέο τραγικό περιστατικό: Ανοίγει ξανά η συζήτηση για πιθανή απαγόρευση Pit Bull και άλλων επικίνδυνων φυλών στην Ελλάδα

Kool Team
3 Min Read

«Μου έφαγε το παιδί μου»: Ραγίζει καρδιές ο πατέρας για το θάνατο 2χρονου μετά από επίθεση πίτμπουλ

Kool Team
3 Min Read

Απρόβλεπτες συνέπειες: Η Κίνα φύτεψε δέντρα… και οι βροχές άλλαξαν περιοχή

Kool Team
4 Min Read

You Might Also Like

Showbiz

Τζένιφερ Λόπεζ: Με τα 12ποντα στον καναπέ γιατί και στα 55 είναι η απόλυτη ντίβα της ομορφιάς και του στυλ

2 Min Read
Showbiz

Chantelle Connelly: Μαγιό που πιο κορδόνι… δε γίνεται – Πήγε για μπάνιο και μοίρασε υπογλώσσια – Φωτογραφία

1 Min Read
news

Rich Wilkerson Jr: Πώς είναι σήμερα ο παιδαράς πάστορας που πάντρεψε την Κιμ Καρντάσιαν με τον Κάνιε Γουέστ;

2 Min Read
news

Γιώργος Λιάγκας: Ζητά συγγνώμη για το ρεπορτάζ που προκάλεσε αντιδράσεις – «Αναλαμβάνω την ευθύνη»

3 Min Read
koolgirls

Ντίσα Πάτανι: Οι φωτογραφίες που έσπασαν το Instagram και έκαναν την Ινδία να μιλάει γι’ αυτήν

4 Min Read
Showbiz

Ηλίας Βρεττός: Του έβγαλαν πιστόλι πάνω στην πίστα. Του το κόλλησαν στο κεφάλι. Ο λόγος θα σε σοκάρει

1 Min Read
koolgirls

Άνα Έβερς: Με απόλυτα αισθησιακές φωτογραφίες κρατά ακόμα τον τίτλο του μοντέλου της χρονιάς

1 Min Read
έλενα παπαρίζου
Media

Έλενα Παπαρίζου: Με χρυσά πέδιλα στην έναρξη του The voice. Τι άλλο περίεργο φόρεσε;

1 Min Read

Social Networks

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Koolnews network

Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews
tvfreaks tvfreaks

Koolnews, Ελαιών 25, Κηφισιά 145 64

Koolnews
Koolnews
Koolnews.gr © 2025 – All rights reserved
  • Όροι Χρήσης
  • Σχετικά με Εμάς
  • Contact us
  • Πολιτική Cookies (ΕΕ)
  • GDPR Privacy Policy
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?