in

Φάουτσι: Τα παιδιά στις Ηνωμένες Πολιτείες ίσως εμβολιασθούν στις αρχές του 2022

Τα παιδιά στις Ηνωμένες Πολιτείες «πιθανότατα» θα εμβολιασθούν στις αρχές του 2022, δήλωσε ο κορυφαίος αμερικανός ανοσολόγος και σύμβουλος του Λευκού Οίκου Αντονι Φάουτσι.

Ο εμβολιασμός των παιδιών αποτελεί σημαντικό ζήτημα στις Ηνωμένες Πολιτείες, διότι θα μπορούσε να ελαφρύνει το βάρος εκατομμυρίων γονέων τα παιδιά των οποίων εξακολουθούν να παρακολουθούν τα μαθήματα εξ αποστάσεως.

Διαφήμιση

Η κατάσταση διαφέρει σημαντικά από πολιτεία σε πολιτεία και από σχολείο σε σχολείο, ανάλογα αν πρόκειται για δημόσια, ιδιωτικά ή θρησκευτικά σχολεία, ενώ διαμάχη έχει ξεσπάσει ανάμεσα στις αρχές και τους εκπαιδευτικούς σχετικά με την επαναλειτουργία των σχολείων.

Προς το παρόν, κανένα από τα τρία εμβόλια που έχουν λάβει άδεια κυκλοφορίας στις ΗΠΑ (Pfizer/BioNTech, Moderna, Johnson & Johnson) δεν μπορεί να χορηγηθεί σε άτομα κάτω των 16 ετών. Ωστόσο, ο Αντονι Φάουτσι δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC ότι ορισμένες εταιρείες έχουν ήδη ξεκινήσει μελέτες για την προοδευτική μείωση αυτού του ορίου ηλικίας.

«Δεν μπορούμε να φθάσουμε ξαφνικά από τα 12 χρόνια στους 6 μήνες, αρχίζουμε να κατεβαίνουμε από τα 12 στα 9 χρόνια, έπειτα από τα 9 στα 6, από τα 6 στα 2 χρόνια…», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ανάλογα με την πρόοδο αυτών των μελετών, ο Αντονι Φάουτσι, που έχει εξασφαλίσει τον σεβασμό μεγάλου μέρους των Αμερικανών, προέβλεψε ότι οι κάτω των 12 ετών μάλλον θα εμβολιασθούν προς το τέλος του έτους. «Και πολύ πιθανόν, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2022».

Οι άνω των 12 ετών θα μπορέσουν να εμβολιασθούν το προσεχές φθινόπωρο. «Δεν είμαι βέβαιος ότι θα γίνει ακριβώς την πρώτη ημέρα της σχολικής χρονιάς, αλλά κάπου εκεί».

Follow Koolnews.gr στο Google News
Διαφήμιση

Σε δύο σημεία οι δωρεάν μαζικοί έλεγχοι rapid tests την Τρίτη στη Ρόδο

Pressing.gr - Ειδήσεις - Λάρισα - Ελλάδα - Κόσμος

Απόσυρση της ρύθμισης για δημιουργία Υπηρεσίας Γ.Ε.ΜΗ από το ΤΕΕ ζητάει το Β.Ε.Α»