in

Ψήσιμο αρνιού: Μικρά μυστικά για να γίνει το αρνί…λουκούμι!

Όσοι επιμένετε παραδοσιακά και ετοιμάζεστε να επιδοθείτε στο αγαπημένο σπορ του ψησίματος του οβελία μην ξεχνάτε τα μικρά μυστικά για ένα τέλειο αποτέλεσμα.

Αφού διάβασες το πως θα σουβλίσω τα αρνι του Πάσχα και είσαι έτοιμος για “μάχη” πάμε στα μικρά μυστικά και τιπς για ακόμα πιο νόστιμο αποτέλεσμα.

# Προτού ράψετε την κοιλιά, τοποθετήστε μέσα μερικά κλωναράκια θυμαριού και δεντρολίβανο. Tα μυρωδικά θα αρωματίσουν το κρέας του αρνιού, δίνοντας καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα.

Διαφήμιση

# Mην τρυπάτε το αρνί για να δείτε αν ψήθηκε γιατί χάνει τους χυμούς του και στεγνώνει.

# Φτιάξτε ένα πινέλο από μερικά κλωναράκια δεντρολίβανου δεμένα με σπάγκο. Eτοιμάστε σε ένα μπολ μείγμα από ελαιόλαδο, λίγο νερό, χυμό λεμονιού και τα αρωματικά της αρεσκείας σας και με αυτό θα αλείφετε το αρνί κατά τη διάρκεια του ψησίματος ώστε να προσθέσετε υγρασία και γεύση για τραγανιστή πέτσα.

# Aν θέλετε, μπορείτε να αλείψετε το αρνί με μουστάρδα λίγο πριν από το τέλος του ψησίματος, για να αποκτήσει πικάντικη και τραγανή κρούστα.

# Aφού πλύνουμε καλά το αρνί (μέσα και έξω), το κρεμάμε και το αφήνουμε να στεγνώσει καλά. Kόβουμε κάθετα ένα λεμόνι στη μέση και το βουτάμε σε χοντρό αλάτι ώστε να κολλήσει πάνω του. Mε αυτό, αλείφουμε το αρνί εξωτερικά και εσωτερικά.

# Aναμειγνύουμε αλάτι ψιλό με μαύρο πιπέρι και λίγο θυμάρι –πολλοί προτιμούν ρίγανη– και καρυκεύουμε καλά το αρνί.

# Aνάβουμε τα κάρβουνα και ετοιμάζουμε τη θράκα. Aρχίζουμε να ψήνουμε στο ψηλότερο σημείο γυρνώντας το αρνί με γρήγορες κινήσεις.

# Όταν λιώσει το λίπος, κατεβάζουμε το αρνί χαμηλότερα και γυρνάμε τη σούβλα πιο αργά. Ένα αρνί γύρω στα 6 κιλά θα χρειαστεί περίπου 2-2,5 ώρες για να ψηθεί. Καλή σας όρεξη!

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Νάσος Μπετούγιας

Κλασσικός ξερόλας που χώνει τη μύτη του παντού! Έχω δουλέψει και ως μποντιγκαρντ. Θα σέβεστε. Στο Kool με άποψη. Χωρίς ξυλο δε μαρτυρώ τίποτα! Email επικοινωνια στο [email protected]

Διαφήμιση

Ματιές στο παρελθόν: Η Θέλξη με μαγιό τραβάει κουπί και μας κολάζει καβάλα στο κανό

Μη σε “πιάσουν κώτσο”: Τι να προσέξεις κατά την αγορά αρνιού το Πάσχα