in ,

Πως να καθαρίσετε τα πνευμόνια σας

πως να καθαρίσετε τα πνευμονια σας

Μύθοι και Πραγματικότητα γύρω από τον “Καθαρισμό” των Πνευμόνων

Τα τελευταία χρόνια, οι φυσικές θεραπείες και οι “αποτοξινωτικές” δίαιτες έχουν κερδίσει δημοτικότητα ως ένας γρήγορος και μοντέρνος τρόπος για να αποβάλουμε τις τοξίνες από το σώμα μας. Ενώ ορισμένα προϊόντα διαφημίζονται για να βοηθήσουν στην απώλεια βάρους μέσα σε μια νύχτα, στη βελτίωση της πέψης ή στην αύξηση των επιπέδων ενέργειας, άλλα ισχυρίζονται ότι μπορούν να αντιστρέψουν χρόνια βλάβη σε όργανα όπως οι πνεύμονες.

Με μια γρήγορη αναζήτηση στο διαδίκτυο, μπορείτε να βρείτε αμέτρητα προϊόντα που υποτίθεται ότι καθαρίζουν τους πνεύμονές σας μέσα σε λίγες μέρες ή και λιγότερο. Χάπια, βιταμίνες, τσάγια, έλαια, εισπνευστήρες αλατιού και μάσκες είναι μερικά μόνο από τα είδη προϊόντων που διατίθενται στην αγορά ως πανάκεια για βλάβες στους πνευμόνες, όπως αυτές που προκαλούνται από το κάπνισμα. Αλλά λειτουργούν πραγματικά αυτά τα προϊόντα;

Όταν πρόκειται για την υγεία των πνευμόνων, ο καλύτερος γενικός κανόνας είναι: μην εμπιστεύεστε τις γρήγορες λύσεις.

Διαφήμιση

Ενώ οι αποτοξινωτικές θεραπείες φαίνονται σαν μια υπέροχη ιδέα, δυστυχώς, πολλοί από τους ισχυρισμούς που κάνουν οι εταιρείες που πωλούν επικίνδυνες και αναπόδεικτες θεραπείες είναι υπερβολικοί και μπορεί ακόμη και να είναι επιβλαβείς, ιδιαίτερα τα προϊόντα που μπορούν να εισπνευστούν.

“Υπάρχουν ορισμένα αεροδιαλυτά προϊόντα (ή εισπνεόμενα) που περιέχουν αιθέρια έλαια τα οποία προωθούνται ως υγιεινά, αλλά η εισπνοή οποιουδήποτε είδους λαδιού ή άλλου λιπιδίου [ελαίων] μπορεί να είναι επικίνδυνη”, δήλωσε ο Dr. Norman Edelman, Ανώτερος Επιστημονικός Σύμβουλος της Αμερικανικής Ένωσης Πνευμόνων.

Έχει αποδειχθεί ότι ορισμένα κοινά συστατικά σε αποτοξινώσεις με βάση συμπληρώματα έχουν θετικά αποτελέσματα, όπως η Βιταμίνη D, η οποία παίζει σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση της αντίδρασης του ανοσοποιητικού συστήματος και βοηθά στη μείωση της φλεγμονής των αεραγωγών. Αλλά τα περισσότερα από αυτά τα αποτοξινωτικά προϊόντα δεν έχουν εγκριθεί από τον FDA και δεν διαθέτουν επαρκή επιστημονικά δεδομένα για να συστηθεί η ρουτίνα χρήση φυσικών θεραπειών για πρόληψη.

Μπορείτε να “καθαρίσετε” τους πνεύμονές σας με ασφάλεια;

Εδώ είναι τα καλά νέα: υπάρχει τρόπος να βελτιώσετε την υγεία των πνευμόνων σας χωρίς χάπια και αφεψήματα. Οι πνεύμονες είναι αυτοκαθαριζόμενα όργανα που θα αρχίσουν να επουλώνονται μόλις δεν εκτίθενται πλέον σε ρύπους. Ο καλύτερος τρόπος για να διασφαλίσετε ότι οι πνεύμονές σας είναι υγιείς είναι να αποφεύγετε επιβλαβείς τοξίνες όπως ο καπνός τσιγάρου και η ατμοσφαιρική ρύπανση, καθώς και να γυμνάζεστε τακτικά και να τρώτε καλά.

Συμβουλές για βέλτιστη υγεία των πνευμόνων:

  • Η διακοπή του καπνίσματος είναι το πιο αποτελεσματικό μέτρο που μπορείτε να πάρετε για να ελαχιστοποιήσετε και να θεραπεύσετε τη βλάβη στους πνεύμονες. Είτε καπνίζετε για τρεις ημέρες είτε για 30 χρόνια, η διακοπή είναι το πρώτο βήμα για υγιέστερους πνεύμονες.
  • Η προσαρμογή της διατροφής σας μπορεί επίσης να βοηθήσει στην υγεία των πνευμόνων σας, ειδικά εάν ζείτε με μια χρόνια πάθηση. Η προσθήκη τροφών πλούσιων σε αντιοξειδωτικά και μια δίαιτα με ποικιλία βιταμινών και θρεπτικών συστατικών θα διατηρήσουν το μυαλό και το σώμα σας υγιή.
  • Η τακτική άσκηση αποτελεί μέρος ενός υγιεινού τρόπου ζωής, ακόμα κι αν έχετε χρόνια πνευμονοπάθεια. Η σωστή ποσότητα και ο τύπος της δραστηριότητας έχει πολλά οφέλη, συμπεριλαμβανομένης της φυσικής και υγιούς αποκατάστασης των πνευμόνων σας. Φροντίστε να ρωτήσετε τον γιατρό σας πριν κάνετε αλλαγές στο πρόγραμμα άσκησής σας.
  • Η ποιότητα του αέρα που αναπνέουμε είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για την υγεία των πνευμόνων μας. Για να διατηρήσετε τους πνεύμονές σας υγιείς, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τους επιβλαβείς ρύπους και να τους αποφεύγετε, εάν είναι δυνατόν. Μπορείτε να ελέγξετε τον τοπικό δείκτη ποιότητας αέρα (AQI) χρησιμοποιώντας ένα online εργαλείο από το airnow.gov. Εάν η τιμή AQI είναι υψηλότερη, υπάρχει περισσότερη ρύπανση στον αέρα και μεγαλύτερη ανησυχία για την υγεία και την ευεξία των ανθρώπων.
  • Ο καθαρός αέρας στο σπίτι είναι επίσης σημαντικός. Σκουπίστε συχνά και επενδύστε σε μια καλή ηλεκτρική σκούπα. Χρησιμοποιήστε φυσικά προϊόντα καθαρισμού, προϊόντα χωρίς άρωμα και αποφύγετε τα αεροζόλ.

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η υγεία των πνευμόνων είναι ένα πολύτιμο αγαθό. Σε περίπτωση που νιώθετε δύσπνοια, βήχα ή άλλα αναπνευστικά προβλήματα, συμβουλευτείτε άμεσα τον ιατρό σας.

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Νάσος Μπετούγιας

Κλασσικός ξερόλας που χώνει τη μύτη του παντού! Έχω δουλέψει και ως μποντιγκαρντ. Θα σέβεστε. Στο Kool με άποψη. Χωρίς ξυλο δε μαρτυρώ τίποτα! Email επικοινωνια στο [email protected]

Διαφήμιση

Υπερμελάγχρωση: Τι είναι, αιτίες, θεραπείες και πρόληψη

Bunny Blonde: Φωτίστε τα μαλλιά σας με την πιο trendy απόχρωση