in

Πως να αποκτήσετε επίπεδη κοιλιά – 9 συμβουλές για 100% επιτυχία

Εάν αισθάνεστε λίγο πλαδαροί γύρω από τη μέση, ή απλά θέλετε να κάνετε μια μικρή τόνωση, αφήστε τις παρακάτω συμβουλές να είναι ο οδηγός σας.

Τρώτε υγιεινά. Δεν υπάρχει κανένα μαγικό, όταν πρόκειται για την απόκτηση μιας επίπεδης κοιλιάς, πρέπει απλά να τρώτε πιο υγιεινά, όπως φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως και άπαχες πρωτεΐνες. Επίσης, πρέπει να ελαττώσετε την κατανάλωση λιπαρών τροφίμων, όπως καραμέλες, τσιπς και fast food. Κάνοντας αυτές τις απλές αλλαγές, θα δείτε διαφορά στο στομάχι σας. Ωστόσο, δεν πρέπει να είστε βιαστικοί, αρχίστε μια υγιεινή διατροφή αργά και σταθερά.

Μειώσετε την πρόσληψη νατρίου. Το νάτριο δημιουργεί κατακρατήσεις, με αποτέλεσμα να δείτε την κοιλιά σας φουσκωμένη. Όποτε είναι δυνατόν, προσπαθήστε να αντικαταστήσετε τα τρόφιμα υψηλά σε νάτριο με υγιεινές επιλογές. Επιλέξτε θαλασσινό αλάτι, που είναι χαμηλότερο σε νάτριο, και μείνετε μακριά από τη σάλτσα σόγιας.

Διαφήμιση

Μειώστε το μέγεθος των μερίδων σας.  Θα πρέπει να τρώτε  μέχρι να αισθανθείτε πλήρεις και τότε να σταματήσετε. Ένα καλό κόλπο είναι, να χρησιμοποιείτε μικρότερα πιάτα στα γεύματα σας. Με αυτόν τον τρόπο, το πιάτο σας θα μοιάζει σαν να είναι γεμάτο με τρόφιμα, αλλά στη πραγματικότητα θα  τρώτε λιγότερο από ό, τι κάνατε κανονικά. Επίσης, προσπαθήστε να συμπληρώσετε τουλάχιστον το ήμισυ του πιάτου με λαχανικά.

Επιλέξτε τροφές με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Τα τρόφιμα  με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να τα χωνέψετε,  έτσι ώστε να αισθάνεστε χορτάτοι για περισσότερο χρονικό διάστημα. Επιπλέον, το σώμα σας θα απορροφήσει σταδιακά τα θρεπτικά συστατικά και  θα αποφύγετε τυχόν πτώσεις στο σάκχαρο του αίματός σας μέχρι το επόμενο γεύμα. Μερικά από τα καλύτερα τρόφιμα χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη είναι τα εξής: Λάχανο, καρότα, κουνουπίδι, σέλινο, αγγούρια, κολοκύθια, μαρούλι, κρεμμύδια, αχλάδια, ντομάτες, μπρόκολο, μπανάνες, μήλα, μούρα.

Προσπαθήστε να μειώσετε τη ζάχαρη από τη διατροφή σας. Πέραν του ότι η ζάχαρη  είναι γεμάτη από κενές θερμίδες, η ελάττωση της θα σας βοηθήσει να μειώσετε τα επίπεδα της ινσουλίνης. Χαμηλότερα επίπεδα ινσουλίνης ισοδυναμούν με μεγαλύτερη παραγωγή μιας ορμόνης, που είναι γνωστή ως γλυκαγόνη. Η γλυκαγόνη είναι μια ουσία που συμβάλλει  σε μια επίπεδη κοιλιά!

Φάτε σνακ πλούσια σε πρωτεΐνες. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η κατανάλωση σνακ που έχουν πρωτεΐνη, θα ενισχύσει το μεταβολισμό σας και την ισορροπία του σακχάρου στο αίμα σας. Έχοντας ισορροπημένο σάκχαρο στο αίμα, παράγεται λιγότερη  ινσουλίνη, και αυτό είναι καλό, επειδή η ινσουλίνη μπορεί να προκαλέσει την αποθήκευση  λίπους γύρω από τη μέση σας.

Πίνετε άφθονο νερό. Πίνοντας άφθονο νερό, θα σας βοηθήσει να ξεπλύνετε τις τοξίνες από το σώμα σας και να κρατήσετε σε κίνηση τα έντερα σας, με αποτέλεσμα να έχετε ένα επίπεδο στομάχι.

Μειώστε το αλκοόλ. Ενώ η προοπτική περικοπής του αλκοόλ από τη διατροφή σας, μπορεί να είναι δύσκολο, θα πρέπει να εξετάσετε σοβαρά το ενδεχόμενο να περιορισθεί. Το αλκοόλ διεγείρει την όρεξη και σας κάνει να επιθυμείτε κάτι λιπαρό ακόμα και εάν είχατε φάει πρόσφατα.

Κάντε αερόβιες ασκήσεις καθημερινά.  Δραστηριότητες όπως ο χορός, το τρέξμο ,το tae-bo, το κολύμπι, το ποδήλατο και το περπάτημα,  θα σας προσφέρουν  μια αερόβια προπόνηση και θα βοηθήσουν στο να ισοπεδωθεί το στομάχι σας.

Τέλος μην συγκρίνετε το σώμα σας με εκείνο των άλλων. Ο καθένας έχει ένα διαφορετικό σωματότυπο. Κάτι που λειτουργεί γρήγορα για εσάς, μπορεί να μην  λειτουργήσει γρήγορα για κάποιον άλλον.

Follow Koolnews.gr στο Google News
Διαφήμιση

Δέρμα: Τα 5 κορυφαία τρόφιμα για να έχεις λαμπερό δέρμα

Viral Βίντεο: To Deal του ΑΙΩΝΑ, άκουσε το ένστικτό του και έφυγε με… – Τρελό γέλιο – Άφωνος ο Χρήστος Φερεντίνος