in

Πολλοί ηθοποιοί διεγείρονται όταν γυρίζουν σκηνές σεξ – Τι συμβαίνει μετά;

Τime out και το γύρισμα συνεχίζεται όταν η ερωτική διάθεση «θα έχει υποχωρήσει»

Αν και οι σεξουαλικές σκηνές των ταινιών και σειρών φαίνονται ρομαντικές στους θεατές, στα παρασκήνια η όλη φάση δεν είναι ούτε άνετη ούτε σέξι.

Ωστόσο, δεν αποκλείεται κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, τα πράγματα να εξελιχθούν… πολύ φυσικά. Δεν είναι λίγοι οι ηθοποιοί που έχουν όντως διεγερθεί σωματικά κατά τη διάρκεια μίας προσομοιωμένης σεξουαλικής σκηνής.

Διαφήμιση

«Στην πραγματικότητα, όταν γυρίζονται σκηνές αγάπης, η διέγερση είναι πολύ φυσιολογική, καθώς το μυαλό των ηθοποιών παρασύρεται. Οπότε ναι, συμβαίνει» υποστήριξε πρόσφατα στο Insider o σκηνοθέτης ερωτικών σκηνών David Thackeray.

Ο Thackeray τόνισε πως σε περίπτωση που η ερωτική διάθεση των ηθοποιών αυξηθεί «επικίνδυνα», γίνεται ένα «time-out» -δηλαδή ένα διάλλειμα-, προκειμένου να συγκεντρωθούν, το σώμα και το μυαλό τους να ηρεμήσει.

«Απλώς ξεκαθαρίζω ότι είναι φυσιολογικό. Το χειρότερο πράγμα που μπορούν να κάνουν οι ηθοποιοί και οι σκηνοθέτες είναι να συνεχίσουν το γύρισμα, ενώ η ερωτική διάθεση αυτών που βιντεοσκοπούνται “έχει πάρει φωτιά”» υποστήριξε.

Ουσιαστικά, οι σκηνοθέτες ερωτικών σκηνών ή αλλιώς οι συντονιστές οικειότητας είναι αυτοί που  βοηθούν τους ηθοποιούς να νιώθουν άνετα κατά τη διάρκεια των σεξουαλικών σκηνών, ώστε οι κινήσεις που κάνουν στο κρεβάτι, την παραλία, το δάσος ή οπουδήποτε αλλού να φαίνονται φυσικές και αυθόρμητες. Το ίδιο και οι εκφράσεις του προσώπου τους. Ακόμη, ενημερώνουν το καστ ηθοποιών και το συνεργείο ότι οι πρωταγωνιστές μπορεί να διεγερθούν σεξουαλικά, τονίζοντάς τους ότι δεν πρέπει να αδιαφορήσουν απέναντι σε όποιον αισθανθεί άβολα.

Ο David Thackeray, ο οποίος έχει δουλέψει σε ταινίες και σειρές των εταιρειών Netflix, Warner Bros. και HBO, εξήγησε ότι υπάρχουν ορισμένα πρωτόκολλα, συμπεριλαμβανομένου ενός “time-out”, το οποίο πρέπει να γίνει αν η σεξουαλική όρεξη των μελών του καστ «ξυπνήσει».

«Κάνουμε διάλειμμα. Τους δίνουμε έστω πέντε λεπτά να ηρεμήσουν. Όταν νιώσουν έτοιμοι και συγκεντρωμένοι, συνεχίζουμε το γύρισμα» υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Το χειρότερο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε είναι να γελάσουμε ή να το κάνουμε τεράστιο θέμα. Επίσης, οι camera men πρέπει να έχουν καταλάβει πόσο γυμνό θέλουμε να φανεί. Δεν θέλουμε οι ηθοποιοί να εκπλαγούν, μόλις θα δουν στην οθόνη τον εαυτό τους».

 

 

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Φαίη Αλεξοπούλου

Απόφοιτη του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου. Αγαπώ το free camping, την ελευθερία, τις όμορφες συζητήσεις. Δεν αντέχω την αδικία και την προδοσία. Δεν λέω ποτέ "όχι" στο να βγω σε ένα κοκτέιλ μπαρ, αλλά και σε βόλτα στην πόλη.
Για επικοινωνία: [email protected]

Διαφήμιση

Σταματίνα Τσιμτσιλή: Από ρομαντικό φλοράλ μέχρι αθλητικό casual στιλ

Dua Lipa: Εξαντλημένη από την περιοδεία της, είναι με ορό στο χέρι