in

Ποιοι είναι οι παράγοντες για να κάνεις οικονομική ασφάλεια αυτοκινήτου

Μέσα από το internet και τα εργαλεία ασφαλιστικών συγκρίσεων μπορείς να εξοικονομήσεις πολλά χρήματα

ασφάλεια αυτοκινητου

Το διαδίκτυο προσφέρει καταπληκτικά εργαλεία και άλλαξε ριζικά πολλές συνήθειες και τρόπους με τους οποίους αγοράζουμε υπηρεσίες όπως τα αεροπορικά εισιτήρια, την ενέργεια, τις τηλεπικοινωνίες, την ασφάλεια αυτοκινήτου την κράτηση ενός ξενοδοχείου.

Η φθηνή ασφάλεια αυτοκινήτου είναι θέμα 2 λεπτών

Μέσα από εφαρμογές συγκρίσεων μπορείς να έχεις τις τιμές που σου δίνουν περισσότερες από 25 ασφαλιστικές εταιρείες στην Ελλάδα για ίδιες καλύψεις.
Η όλη διαδικασία είναι εύκολη και γρήγορη και πλέον ακόμα πιο σύντομη αφού αρκεί να συμπληρώσεις την πινακίδα του αυτοκινήτου σου και βασικά προσωπικά στοιχεία του οδηγού.
Από τον αριθμό κυκλοφορίας θα γίνει αναγνώριση του οχήματος όπως η μάρκα, το μοντέλο, η έκδοση, η κατηγορία ενώ φυσικά υπάρχει και εκτίμηση της τρέχουσας εμπορικής αξίας που θα χρειαστείς αν επιλέξεις επιπλέον καλύψεις από την βασική και υποχρεωτική ασφάλεια αυτοκινήτου που ορίζει ο νόμος

Ποιος πληρώνει την πιο φθηνή ασφάλεια αυτοκινήτου

Όπως σε κάθε ασφάλεια το κόστος του ασφάλιστρου είναι αποτέλεσμα μιας αναλογιστικής επιστημονικής ανάλυσης που έχει να κάνει με την εκτίμηση του κινδύνου.
Ο κίνδυνος στην οδήγηση αποτυπώνεται στην εμπειρία του οδηγού όπως αυτή υπολογίζεται από τα χρόνια κατοχής διπλώματος οδήγησης, τις σωματικές ικανότητες που έχουν να κάνουν με την ηλικιακή ομάδα στην οποία ανήκει, αλλά και την τοποθεσία που οδηγεί, ενώ πλέον δεν υπολογίζεται διαφορά μεταξύ των δύο φύλων.
Με βάση τα αναλογιστικά μοντέλα μικρότερο κίνδυνο εμπλοκής σε τροχαίο ατύχημα έχει οδηγός στην ηλικιακή ομάδα 40-50 με κατοχή διπλώματος 20+ ετών, αφού θεωρείται αρκετά έμπειρος οδηγός, δεν έχει την αδρεναλίνη της νιότης να πατά τόσο πολύ το γκάζι, συχνά είναι οικογενειάρχης και οδηγεί συνετά και δε διαθέτει μειωμένα αντανακλαστικά λόγω γήρατος.
Ο οδηγός σε μία μικρή η μεγαλύτερη επαρχιακή πόλη έχει μικρότερο κίνδυνο εμπλοκής σε κάποιο ατύχημα σε σχεση με κάποιον που οδηγεί στην Αθήνα και έχει αρκετά μειωμένο ασφάλιστρο.

Διαφήμιση

Πώς θα βρεις την πιο φθηνή ασφάλεια αυτοκινήτου

Στις ιστοσελίδες με εργαλεία σύγκρισης ασφαλειών αυτοκινήτου μπορείς να ανακαλύψεις και επιπλέον εκπτώσεις και προσφορές που κάνουν οι ασφαλιστικές εταιρείες.
Προφανώς και δε μπορείς να επηρεάσεις τους βασικούς παράγοντες που ορίζουν την τιμή ασφαλίστρου στις ασφάλειες αυτοκινήτου, όπως η ηλικία σου, τα χρόνια κατοχής διπλώματος ή το που μένεις, μπορείς όμως να έχεις φθηνότερη ασφάλεια είτε επειδή θα επιλέξεις μια άλλη ασφαλιστική είτε γιατί μπορεί να έχεις έκπτωση επαγγέλματος ή είσαι άνεργος, είτε επειδή απλά επιλέγεις ετήσιο συμβόλαιο που δίνει μέχρι και 40% έκπτωση σε σχέση με το μηνιαίο.
Η ασφάλεια αυτοκινήτου είναι υποχρεωτική ως προς την αστική ευθύνη, μπορείς όμως να προσθέσεις μια σειρά από επιπλέον καλύψεις όπως ολική και μερική κλοπή, να βάλεις οδική βοήθεια, νομική προστασία και θραύση κρυστάλλων και να πληρώσεις τα ίδια ή και λιγότερα από όσα πληρώνεις σήμερα!

Η φθηνή ασφάλεια δεν είναι προνόμιο για λίγους

Ο υγιής ανταγωνισμός και τα νέα σχήματα που έρχονται στην Ελλάδα στον κλάδο της ασφάλισης αυτοκινήτων σημαίνει χαμηλότερες τιμές για τους ιδιοκτήτες ενώ ιστοσελίδες όπως το asfaleiesfast.gr που δείχνουν ξεκάθαρα τις τιμές από δεκάδες ασφαλιστικές εταιρίες βοηθούν ώστε να μη μένει κανείς οδηγός εγκλωβισμένος σε μία παλιά και ακριβή ασφάλεια!

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Kool Team

Διαφήμιση

Στα 30.000 ανέρχονται τα rapid test που έχουν διενεργηθεί από τις αρχές Μαρτίου έως τις 14 Μαΐου 2021 σε όλη την Αττική

Λουτράκι ΣΟΚ απο το θάνατο 26χρονου: Πούλησε τη μηχανή και σκοτώθηκε με αυτοκίνητο