Koolnews
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Subscribe
  • Έρευνες
Κυριακή, Νοέ 2, 2025
Font ResizerAa
KoolnewsKoolnews
  • Έρευνες
  • Νύχια
  • Μαλλιά
  • Ομορφιά
  • Ζώδια
  • Ανέκδοτα
Search
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Koolnews > Πέτρος Φιλιππίδης: Απέστειλε εξώδικο για την καταγγελία ηθοποιού περί επαναλαμβανόμενου ξυλοδαρμού
Showbiz

Πέτρος Φιλιππίδης: Απέστειλε εξώδικο για την καταγγελία ηθοποιού περί επαναλαμβανόμενου ξυλοδαρμού

Στεφανία Καρρά
Last updated: 26 Φεβρουαρίου, 2021 11:03 μμ
Στεφανία Καρρά
Published: 26 Φεβρουαρίου, 2021
Share
SHARE

Η πλευρά του Πέτρου Φιλιππίδη ζητά από τον δικηγόρο να ανακαλέσει τους ισχυρισμούς μέσα σε τρεις ημέρες

Εξώδικο για τους ισχυρισμούς του δικηγόρου Γιώργου Γεραρή, περί ξυλοδαρμού του ηθοποιού -πελάτη του- κατά την διάρκεια παραστάσεων απέστειλε ο Πέτρος Φιλιππίδης, χαρακτηρίζοντάς τους «ψευδείς και συκοφαντικούς»

Όπως τονίζει η πλευρά του Πέτρου Φιλιππίδη, ουδέποτε χρησιμοποίησε θεατρική σκηνή ή κάποιο έργο για να ασκήσει οποιασδήποτε μορφής βία.

Παράλληλα, σύμφωνα με το εξώδικο, ζητά από τον δικηγόρο να ανακαλέσει τους ισχυρισμούς μέσα σε τρεις ημέρες.

Τι ανέφερε στην καταγγελία του ο δικηγόρος

«Η καταγγελία είναι από έναν ηθοποιό που δεν θέλει να δώσει το όνομά του. Σήμερα είναι σε μια μέση ηλικία και δεν είναι ένα πάρα μεγάλο όνομα. Έχει παίξει, όμως, όλη του ζωή στο θέατρο. Αφορά σε γεγονότα που συνέβαιναν από το 2013-2015 με τον θίασο του Πέτρου Φιλιππίδη, τον οποίο και αφορά η καταγγελία. Η σχέση αυτού του ανθρώπου με τον κ. Φιλιππίδη ξεκίνησε ως εξής: Αρχικά τον προσέλαβε ως βοηθό του για τις καθημερινές εργασίες, έναντι μιας αμοιβής 100 ευρώ το μήνα. Ο άνθρωπος αυτός ήταν σε δεινή οικονομική κατάσταση και συμφώνησε. Και μου είπε ότι πήγε και καλά η συνεργασία τους σε εκείνη τη φάση», ανέφερε ο κ. Γεραρής.

«Στη συνέχεια ο κ. Φιλιππίδης του πρότεινε ένα μικρό ρόλο στην παράσταση που θα ανέβαζε εκείνη τη χρονιά. Ο εντολέας μου πέταξε από τη χαρά του και δέχτηκε. Οι πρόβες κύλησαν ομαλά. Κάποια στιγμή του ανακοινώθηκε από τον κ. Φιλιππίδης ότι θα τρώει ξύλο. Είχαν μια σκηνή ανάκρισης στην παράσταση που θα μπορούσε να “δικαιολογήσει” το ξύλο. Ο εντολέας μου είπε ότι είμαστε ηθοποιοί και θα κάνω ό,τι πρέπει. Ωστόσο το ξύλο δεν ήταν θεατρικό ξύλο, αλλά κανονικό ξύλο», συνέχισε ο ίδιος.

«Τον χτυπούσε με ένα τηλέφωνο στους ώμους και μετά του έδινε χαστούκια».

«Τον πρώτο μήνα τον χτυπούσε με ένα τηλέφωνο στους ώμους. Μετά από λίγο καιρό συνέχισε με τα χέρια του. Με δυνατά χαστούκια, ή με χτυπήματα στους ώμους και την πλάτη με τα χέρια του. Ο εντολέας μου μού είπε ότι από το κοινό ακούγονταν επιφωνήματα. Ο πελάτης μου προσπάθησε να αποφύγει τα χτυπήματα πάνω στη σκηνή όσο μπορούσε, ή να αποσβέσει την έντασή τους, με κινήσεις του σώματός του. Το κατάφερνε σε ένα βαθμό», περιέγραψε ο κ. Γεραρής.

«Κάποια στιγμή χρειάστηκε να πάει στο νοσοκομείο. Πήγε δύο φορές στα επείγοντα στο νοσοκομείο και άλλη μία φορά σε ιδιώτη γιατρό που του έκανε διάγνωση ότι είχε θλάση και φλεγμονή. Ο κ. Φιλιππίδης ήταν ο σκηνοθέτης της παράστασης. Είναι ο Φον Δημητράκης η παράσταση. Έχει περάσει η πενταετία της παραγραφής. Ο εντολέας μου του είπε ότι δεν αντέχει, ότι πήγε σε γιατρό, και ότι πρέπει να σταματήσει. Και όντως τότε σταμάτησε για ένα διάστημα, αλλά άρχισε με τους ώμους και την πλάτη. Έτσι ο πελάτης μου αναγκάστηκε να βάλει επιθέματα ώστε να αποσβένεται ο κραδασμός. Δεν του είπε μία φορά να σταματήσει. Τις περισσότερες φορές ο κ. Φιλιππίδης τον έβγαζε τρελό. Δυστυχώς δεν έχω τη γνωμάτευση του γιατρού, αλλά υπάρχουν άλλα αποδεικτικά στοιχεία, από μηνύματα με συναδέλφους του πελάτη μου που αποδεικνύουν τα λεγόμενα του εντολέα μου. Όταν έβαλε τα επιθέματα, εξόργισε τον κ. Φιλιππίδη, που άρχισε να τον χτυπάει με περισσότερη δύναμη. Τον τελευταίο μήνα των παραστάσεων του έριξε μια γονατιά στη μέση, τελείως εκτός σεναρίου και σκηνοθεσίας, και ο εντολέας μου έπαιξε το υπόλοιπο των παραστάσεων σχεδόν κουτσός. Τον είχε σαν σάκο του μποξ, ανάλογα με τις διαθέσεις του», συνέχισε τη συγκλονιστική περιγραφή του.

«Ο πελάτης μου δεν έφευγε λόγω των οικονομικών του. Στην πετυχημένη αυτή παράσταση έπαιρνε 480 ευρώ καθαρά το μήνα. Στη δεύτερη σεζόν, γενικά ήταν πολύ πιο ήπια τα πράγματα, ίσως γιατί ο εντολέας μου είχε διαμαρτυρηθεί και είχε πει ότι δεν αντέχει άλλο. Στο τέλος της δεύτερης σεζόν, όμως, έγινε το χειρότερο. Κάποια μέρα στα καμαρίνια, προφανώς είχε τα νεύρα του ο κ. Φιλιππίδης, υπήρξε μια συζήτηση μεταξύ του εντολέα μου και άλλων ηθοποιών. Μπήκε μέσα ο κ. Φιλιππίδης, ρώτησε τι έλεγαν, και μετά κάλεσε και τους τρεις στο καμαρίνι του και άρχισε να τους τα ψέλνει, και είπε να του ζητήσουν συγνώμη. Ο εντολέας μου αντέδρασε και είπε ότι δεν είχε λόγο να ζητήσει συγνώμη, και τότε ο κ. Φιλιππίδης τον άρπαξε από το γιακά, τον έσυρε στην πόρτα, του έριξε μια γροθιά και τον πέταξε έξω. Ο εντολέας μου φώναξε ότι αυτό δεν θα περάσει έτσι, και τότε ο κ. Φιλιππίδης τον πλάκωσε στο ξύλο. Έχουμε εννιά μάρτυρες. Σχεδόν όλος ο θίασος ήταν μπροστά. Μπήκαν στη μέση οι συνάδελφοί του και τον έσωσαν τον εντολέα μου. Αν δεν είχε μεσολαβήσει η παρέμβασή τους δεν ξέρω τι θα γινόταν. Ο πελάτης μου πήγε κάτω, έτρεμε, σε κατάσταση σοκ, δεν είχε εμφανή κάκωση. Πήρε την τότε δικηγόρο του τηλέφωνο και της είπε ότι θέλει να φύγει. Ήταν τελευταία εβδομάδα των παραστάσεων. Και η δικηγόρος του τού είπε ότι επειδή μένουν λίγες παραστάσεις, και ότι μπορεί να κατηγορηθεί για διαφυγόντα κέρδη, καλύτερα είναι να παραμείνει», ολοκλήρωσε ο κ. Γεραρής.

Follow Koolnews.gr στο Google News
TAGGED:mediashowbizηθοποιόςΠέτρος Φιλιππίδης
Share This Article
Facebook Copy Link Print
ByΣτεφανία Καρρά
Αγαπώ τα ταξίδια, το διάβασμα και το καλό φαγητό. Στο Kool απο την πρώτη μέρα Email επικοινωνια στο stefania@koolnews.gr
Weather
20°C
Athens
scattered clouds
21° _ 18°
82%
1 km/h
Κυ
20 °C
Δε
22 °C
Τρ
23 °C
Τε
18 °C
Πε
17 °C
Διαφήμιση

Let's Connect

304.9kLike
3.04MFollow
304.9kPin
844.87MFollow

Popular Posts

Βορίζια: Κρύβονται στα βουνά πέντε ένοπλοι μετά το μακελειό – Οι 200 κάλυκες «μιλούν» για το οπλοστάσιο της βεντέτας

Kool Team
3 Min Read

Έτσι εκτέλεσαν τον Γιάννη Λάλα: Δέκα ριπές από καλάσνικοφ στο μπαλκόνι του ξενοδοχείου – Το σχέδιο των επαγγελματιών εκτελεστών στην Αράχωβα

Kool Team
4 Min Read

«Έρχονται τα χειρότερα, φοβάμαι βεντέτα όπως το 1955» – Ο 90χρονος Γιάννης Φραγκιαδάκης μιλά για τον τρόμο που πλανάται ξανά πάνω από τα Βορίζια

Kool Team
3 Min Read

Θρήνος στη Λοκρίδα: Δύο νέοι, 25 και 28 ετών, σκοτώθηκαν σε φρικτό τροχαίο – Σκοτάδι και θλίψη στην τοπική κοινωνία

Kool Team
2 Min Read

You Might Also Like

Showbiz

Ένωση «Μαζί για το Παιδί»: Στο πλευρό παιδιών και μητέρων από την Ουκρανία η Δούκισσα Νομικού

2 Min Read
Showbiz

Μαίρη Συνατσάκη: Με νέο αγαπημένο κούρεμα και χρώμα

2 Min Read
Showbiz

Κιμ Καρντάσιαν: Η Ολόγυμνη φωτογραφία στην έρημο που την έκανε να ξεπεράσει το κόμπλεξ της… ψωρίασης

1 Min Read
Showbiz

Όλγα Φουντέα: H selfie φωτογραφία στο μπάνιο με διάφανα ροζ εσώpoυχα. Εφηβική φαντασίωση

1 Min Read
Showbiz

Η Κλέλια Ανδριολάτου μιλά για ακραίες εκδηλώσεις θαυμασμού: “Θαυμαστής πήγε να με φιλήσει στο στόμα”

1 Min Read
Showbiz

Νίκος Καρβέλας: Η boho ολόσωμη φωτογραφία από το ΟΑΚΑ με την απίστευτη παντελόνα και τα βαμμένα νύχια

1 Min Read
Showbiz

Σοφία Λεοντίτση – Έγκυος στο τρίτο παιδί. Η ανακοίνωση και το φύλο του μωρού

2 Min Read
Showbiz

Ζάιρα Νάρα – Κόπιαρε την Ιρίνα Σάικ χωρίς σουτιέν και διέλυσε τις Κάννες

1 Min Read

Social Networks

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Koolnews network

Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews

Koolnews, Ελαιών 25, Κηφισιά 145 64

Koolnews
Koolnews
Koolnews.gr © 2025 – All rights reserved
  • Όροι Χρήσης
  • Σχετικά με Εμάς
  • Contact us
  • Πολιτική Cookies (ΕΕ)
  • GDPR Privacy Policy
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?