Koolnews
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Subscribe
  • Έρευνες
Σάββατο, Δεκ 13, 2025
Font ResizerAa
KoolnewsKoolnews
  • Έρευνες
  • Νύχια
  • Μαλλιά
  • Ομορφιά
  • Ζώδια
  • Ανέκδοτα
Search
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Koolnews > Πέτρος Φιλιππίδης: Απέστειλε εξώδικο για την καταγγελία ηθοποιού περί επαναλαμβανόμενου ξυλοδαρμού
Showbiz

Πέτρος Φιλιππίδης: Απέστειλε εξώδικο για την καταγγελία ηθοποιού περί επαναλαμβανόμενου ξυλοδαρμού

Στεφανία Καρρά
Last updated: 26 Φεβρουαρίου, 2021 11:03 μμ
Στεφανία Καρρά
Published: 26 Φεβρουαρίου, 2021
Share
SHARE

Η πλευρά του Πέτρου Φιλιππίδη ζητά από τον δικηγόρο να ανακαλέσει τους ισχυρισμούς μέσα σε τρεις ημέρες

Εξώδικο για τους ισχυρισμούς του δικηγόρου Γιώργου Γεραρή, περί ξυλοδαρμού του ηθοποιού -πελάτη του- κατά την διάρκεια παραστάσεων απέστειλε ο Πέτρος Φιλιππίδης, χαρακτηρίζοντάς τους «ψευδείς και συκοφαντικούς»

Όπως τονίζει η πλευρά του Πέτρου Φιλιππίδη, ουδέποτε χρησιμοποίησε θεατρική σκηνή ή κάποιο έργο για να ασκήσει οποιασδήποτε μορφής βία.

Παράλληλα, σύμφωνα με το εξώδικο, ζητά από τον δικηγόρο να ανακαλέσει τους ισχυρισμούς μέσα σε τρεις ημέρες.

Τι ανέφερε στην καταγγελία του ο δικηγόρος

«Η καταγγελία είναι από έναν ηθοποιό που δεν θέλει να δώσει το όνομά του. Σήμερα είναι σε μια μέση ηλικία και δεν είναι ένα πάρα μεγάλο όνομα. Έχει παίξει, όμως, όλη του ζωή στο θέατρο. Αφορά σε γεγονότα που συνέβαιναν από το 2013-2015 με τον θίασο του Πέτρου Φιλιππίδη, τον οποίο και αφορά η καταγγελία. Η σχέση αυτού του ανθρώπου με τον κ. Φιλιππίδη ξεκίνησε ως εξής: Αρχικά τον προσέλαβε ως βοηθό του για τις καθημερινές εργασίες, έναντι μιας αμοιβής 100 ευρώ το μήνα. Ο άνθρωπος αυτός ήταν σε δεινή οικονομική κατάσταση και συμφώνησε. Και μου είπε ότι πήγε και καλά η συνεργασία τους σε εκείνη τη φάση», ανέφερε ο κ. Γεραρής.

«Στη συνέχεια ο κ. Φιλιππίδης του πρότεινε ένα μικρό ρόλο στην παράσταση που θα ανέβαζε εκείνη τη χρονιά. Ο εντολέας μου πέταξε από τη χαρά του και δέχτηκε. Οι πρόβες κύλησαν ομαλά. Κάποια στιγμή του ανακοινώθηκε από τον κ. Φιλιππίδης ότι θα τρώει ξύλο. Είχαν μια σκηνή ανάκρισης στην παράσταση που θα μπορούσε να “δικαιολογήσει” το ξύλο. Ο εντολέας μου είπε ότι είμαστε ηθοποιοί και θα κάνω ό,τι πρέπει. Ωστόσο το ξύλο δεν ήταν θεατρικό ξύλο, αλλά κανονικό ξύλο», συνέχισε ο ίδιος.

«Τον χτυπούσε με ένα τηλέφωνο στους ώμους και μετά του έδινε χαστούκια».

«Τον πρώτο μήνα τον χτυπούσε με ένα τηλέφωνο στους ώμους. Μετά από λίγο καιρό συνέχισε με τα χέρια του. Με δυνατά χαστούκια, ή με χτυπήματα στους ώμους και την πλάτη με τα χέρια του. Ο εντολέας μου μού είπε ότι από το κοινό ακούγονταν επιφωνήματα. Ο πελάτης μου προσπάθησε να αποφύγει τα χτυπήματα πάνω στη σκηνή όσο μπορούσε, ή να αποσβέσει την έντασή τους, με κινήσεις του σώματός του. Το κατάφερνε σε ένα βαθμό», περιέγραψε ο κ. Γεραρής.

«Κάποια στιγμή χρειάστηκε να πάει στο νοσοκομείο. Πήγε δύο φορές στα επείγοντα στο νοσοκομείο και άλλη μία φορά σε ιδιώτη γιατρό που του έκανε διάγνωση ότι είχε θλάση και φλεγμονή. Ο κ. Φιλιππίδης ήταν ο σκηνοθέτης της παράστασης. Είναι ο Φον Δημητράκης η παράσταση. Έχει περάσει η πενταετία της παραγραφής. Ο εντολέας μου του είπε ότι δεν αντέχει, ότι πήγε σε γιατρό, και ότι πρέπει να σταματήσει. Και όντως τότε σταμάτησε για ένα διάστημα, αλλά άρχισε με τους ώμους και την πλάτη. Έτσι ο πελάτης μου αναγκάστηκε να βάλει επιθέματα ώστε να αποσβένεται ο κραδασμός. Δεν του είπε μία φορά να σταματήσει. Τις περισσότερες φορές ο κ. Φιλιππίδης τον έβγαζε τρελό. Δυστυχώς δεν έχω τη γνωμάτευση του γιατρού, αλλά υπάρχουν άλλα αποδεικτικά στοιχεία, από μηνύματα με συναδέλφους του πελάτη μου που αποδεικνύουν τα λεγόμενα του εντολέα μου. Όταν έβαλε τα επιθέματα, εξόργισε τον κ. Φιλιππίδη, που άρχισε να τον χτυπάει με περισσότερη δύναμη. Τον τελευταίο μήνα των παραστάσεων του έριξε μια γονατιά στη μέση, τελείως εκτός σεναρίου και σκηνοθεσίας, και ο εντολέας μου έπαιξε το υπόλοιπο των παραστάσεων σχεδόν κουτσός. Τον είχε σαν σάκο του μποξ, ανάλογα με τις διαθέσεις του», συνέχισε τη συγκλονιστική περιγραφή του.

«Ο πελάτης μου δεν έφευγε λόγω των οικονομικών του. Στην πετυχημένη αυτή παράσταση έπαιρνε 480 ευρώ καθαρά το μήνα. Στη δεύτερη σεζόν, γενικά ήταν πολύ πιο ήπια τα πράγματα, ίσως γιατί ο εντολέας μου είχε διαμαρτυρηθεί και είχε πει ότι δεν αντέχει άλλο. Στο τέλος της δεύτερης σεζόν, όμως, έγινε το χειρότερο. Κάποια μέρα στα καμαρίνια, προφανώς είχε τα νεύρα του ο κ. Φιλιππίδης, υπήρξε μια συζήτηση μεταξύ του εντολέα μου και άλλων ηθοποιών. Μπήκε μέσα ο κ. Φιλιππίδης, ρώτησε τι έλεγαν, και μετά κάλεσε και τους τρεις στο καμαρίνι του και άρχισε να τους τα ψέλνει, και είπε να του ζητήσουν συγνώμη. Ο εντολέας μου αντέδρασε και είπε ότι δεν είχε λόγο να ζητήσει συγνώμη, και τότε ο κ. Φιλιππίδης τον άρπαξε από το γιακά, τον έσυρε στην πόρτα, του έριξε μια γροθιά και τον πέταξε έξω. Ο εντολέας μου φώναξε ότι αυτό δεν θα περάσει έτσι, και τότε ο κ. Φιλιππίδης τον πλάκωσε στο ξύλο. Έχουμε εννιά μάρτυρες. Σχεδόν όλος ο θίασος ήταν μπροστά. Μπήκαν στη μέση οι συνάδελφοί του και τον έσωσαν τον εντολέα μου. Αν δεν είχε μεσολαβήσει η παρέμβασή τους δεν ξέρω τι θα γινόταν. Ο πελάτης μου πήγε κάτω, έτρεμε, σε κατάσταση σοκ, δεν είχε εμφανή κάκωση. Πήρε την τότε δικηγόρο του τηλέφωνο και της είπε ότι θέλει να φύγει. Ήταν τελευταία εβδομάδα των παραστάσεων. Και η δικηγόρος του τού είπε ότι επειδή μένουν λίγες παραστάσεις, και ότι μπορεί να κατηγορηθεί για διαφυγόντα κέρδη, καλύτερα είναι να παραμείνει», ολοκλήρωσε ο κ. Γεραρής.

Follow Koolnews.gr στο Google News
TAGGED:mediashowbizηθοποιόςΠέτρος Φιλιππίδης
Share This Article
Facebook Copy Link Print
ByΣτεφανία Καρρά
Αγαπώ τα ταξίδια, το διάβασμα και το καλό φαγητό. Στο Kool απο την πρώτη μέρα Email επικοινωνια στο stefania@koolnews.gr
Weather
14°C
Athens
scattered clouds
15° _ 13°
78%
6 km/h
Σα
16 °C
Κυ
15 °C
Δε
15 °C
Τρ
15 °C
Τε
16 °C
Διαφήμιση

Let's Connect

304.9kLike
3.04MFollow
304.9kPin
844.87MFollow

Popular Posts

δήμητρα αλεξανδράκη

Δήμητρα Αλεξανδράκη: Είμαι στη λίστα Σπαλιάρα – Τι απαντά το μοντέλο

Kool Team
2 Min Read

Μπορεί μια γάτα να σκοτώσει άνθρωπο; Τι δείχνουν τα στοιχεία και ποιος είναι ο πραγματικός κίνδυνος

Kool Team
3 Min Read

Συναγερμός στην Ελλάδα: Παιδί πέθανε από καρκίνο – 11 οικογένειες με παιδιά από τον ίδιο δότη ζουν με τον φόβο

Kool Team
5 Min Read

Δασμός 3 ευρώ στα δέματα Shein και Temu από 1η Ιουλίου 2026 – Πόσα πακέτα από Κίνα παραγγέλνουν οι Έλληνες

Kool Team
4 Min Read

You Might Also Like

Showbiz

ΕΚΤΑΚΤΑ στο χειρουργείο η Δέσποινα Μοιραράκη

2 Min Read
μαζωνάκης
Showbiz

Γιώργος Μαζωνάκης: Άδεια τέλος. Νέα ψυχιατρική εξέταση στο Δρομοκαΐτειο

1 Min Read
Showbiz

Κωνσταντίνα Σπυροπούλου: Με πράσινα ψηλοτάκουνα μπροστά στις κολοκύθες – Δείτε τη viral φωτογραφία της!

1 Min Read
Showbiz

GNTM: Ποια Ferrari; Ακόμα πιο δύσκολο. Δες τι ζήτησε η Ίριδα Παπουτσή από τον Άγιο Βασίλη

2 Min Read
Showbiz

Sophie Turner και Joe Jonas: Απολαμβάνουν μια ρομαντική ημέρα στην παραλία

1 Min Read
Showbiz

Dua Lipa: ΕΜΕΤΟΣ. Τα αηδιαστικά παπούτσια απο ταινία τρόμου. Αυτή τα λατρεύει ο κόσμος τα σιχαίνεται

2 Min Read
Showbiz

Το ΣΗΚΩΝΕΙ το ΚΑΤΑΡΤΙ. Η Ντέμι Μουρ στα 60 σουλατσάρει στα ελληνικά νησιά με φούξια μαγιό και ΠPOΚΑΛΕΙ. Δες φωτογραφίες

1 Min Read
Showbiz

Machine Gun Kelly – Megan Fox: Καλωσορίζουν το νέο μέλος της οικογένειας του, τον γάτο Whisky

2 Min Read

Social Networks

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Koolnews network

Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews
tvfreaks tvfreaks

Koolnews, Ελαιών 25, Κηφισιά 145 64

Koolnews
Koolnews
Koolnews.gr © 2025 – All rights reserved
  • Όροι Χρήσης
  • Σχετικά με Εμάς
  • Contact us
  • Πολιτική Cookies (ΕΕ)
  • GDPR Privacy Policy
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?