in

Πάτρα: Σκότωσε γατάκι και μπήκε φυλακή. Πρώτη προφυλάκιση στην Ελλάδα

Σκότωσε τη γάτα και μπαίνει στη φυλακή. Η πρώτη προφυλάκιση στην Ελλάδα από τότε που άλλαξε ο νόμος και η θανάτωση ζώου έγινε κακούργημα είναι γεγονός

Ο νόμος προβλέπει ποινές φυλάκισης του 10 ετών και διοικητικό πρόστιμο 30.000 Ευρώ ανά ζώο που θανατώνενται και έχει ικανοποίησει ήδη φιλόζωους και οι φιλοζωικές εταιρείες στην Ελλάδα.
Στη φυλακή θα οδηγηθεί ο 23χρονός που συνελήφθη το βράδυ της Δευτέρας και ομολόγησε πως έσφαξε μια γάτα στην περιοχή του νότιου πάρκου της Πάτρας κοντά στην οδό Παπαφλέσσα.

Είναι η πρώτη προφυλάκιση δράστη και καθ’ ομολογία δολοφόνου ζώου από τον περασμένο Νοέμβριο, όταν η δολοφονία και ο βασανισμός ζώων μετατράπηκαν σε κακούργημα.

Η είδηση έγινε γνωστή από την Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία, η οποία στην ανάρτησή της στο Facebook αναφέρει: «Η πρώτη προφυλάκιση στην Ελλάδα κατ’ εφαρμογήν του 4745/2020, για τον βασανισμό και δολοφονία της γατούλας στην Πάτρα, είναι γεγονός.

Διαφήμιση

»Ο 23χρονος Ρομά συνελήφθη στις 26 Ιουλίου, μετά από καταγγελίες ότι περιφερόταν κρατώντας το σφαγμένο ζώο και την αυτοσχέδια λεπίδα που χρησιμοποίησε για να σκοτώσει τη γάτα. Ο 23χρονος κρατήθηκε στο Β’ Α.Τ. Πάτρας και μεταφέρθηκε την επόμενη μέρα στον εισαγγελέα, απ’ όπου πήρε αναβολή. Σήμερα, προσήχθη για να απολογηθεί στον ανακριτή και λίγο μετά τις 12:30 διατάχθηκε η προφυλάκισή του, με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή».

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Αθανασία Τσέλλου

Η Αθανασία γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ρόδο. Την άφησε στα 18 για σπουδές αλλά κάθε καλοκαίρι θα τη βρεις στο νησί. Έχει σπουδές σε marketing και αγαπά τη φωτογραφία.
Email επικοινωνία στο [email protected]

Διαφήμιση

Πέτρος Φιλιππίδης: Τρέμει σα το ψάρι στη ΜΠΟΥΖΟΥ. Φοβάται μη “τον κανονίσουν” οι συγκρατούμενοι

Αλεξάνδρα Παλαιολόγου: Μας δείχνει τη μαμά της και είναι ομορφότερη και φυσικότερη. Σαν συνομήλικες