in

Καίτη Φίνου: Παρούσα στο βασιλικό γάμο Κωνσταντίνου και Άννας Μαρίας. Περιγράφει όσα έζησε

Με αφορμή το βασιλικό γάμο που έγινε προχθές η Καίτη Φίνου θυμήθηκε ότι σαν παιδάκι ήταν παρούσα στον βασιλικό γάμο του Κωνσταντίνου και της Aννας Mαρίας!

Ήταν μόλις 4,5 ετών. Χαρακτηριστικά στην ανάρτηση της έγραψε:

Με αφορμή τον χθεσινό Βασιλικό γάμο θα σας πω,πως είδα με τα μάτια ενός παιδιού 4,5 χρόνων,τον γάμο του Κωνσταντίνου και της Άννας Μαρίας.
Η μαμά μου δούλευε ως δασκάλα χορού στην Βουλής. Εκείνη την ημέρα με είχε πάρει μαζί της(όπως το έκανε συχνα) .

Διαφήμιση

Ξαφνικά βλέπω και το αφεντικό της (Ξανθάκης στο επιθετο) Και τις άλλες κοπέλες να παίρνουν τις τσάντες τους ,να με παίρνει αγκαλιά η μαμά μου και να κλείνει η σχολή. Πηγαίνοντας προς την Μητροπόλεως είδα τόσο κόσμο που τρόμαξα.

Υπήρχαν διαχωριστικά (σαν σχοινιά αν θυμάμαι καλα)Και για να μην ποδοπατηθώ με ανέβασε στους ώμους του το αφεντικό της μαμάς. Δεν ήξερα τι κάναμε εκεί.ωσπου κάποια στιγμή βλέπω από μακριά να ανεβαίνουν την Μητροπόλεως άσπρα αλογα(φυσικά τότε δεν γνώριζα τον δρόμο,ούτε αν ανέβαινε ή κατέβαινε η Μητροπόλεως,όπως και τα άλογα στα μάτια μου φαντάζονται κάτασπρα). Αργούσαν να έρθουν κοντά μας κι άρχισα να γκρινιάζω…..

Όταν επιτέλους μπόρεσα να δω καλύτερα,τα παραμύθια με τις βασιλοπούλες, έγιναν πραγματικότητα μπροστά στα μάτια μου. Πόσο όμορφη η νύφη. Χαιρετούσε από την άμαξα όπως γνωρίζουμε τον χαιρετισμό των γαλαζοαίματων. Και όλος ο κόσμος χειροκροτουσε με ενθουσιασμό τον γάμο του Βασιλιά μας. Εδώ να πω πως κρατούσα και μια μικρή σημαία της Ελλάδας,όπως και ο περισσότερος κόσμος.

Γύρω μου ακουγα:πόσο όμορφη η βασίλισσα. Κούκλος ο Κωνσταντίνος κλπ….στα παιδικά μου μάτια ζωντάνεψε η Σταχτοπούτα…..

*για όσους θιχτουν δεν έγραψα την λέξη “τεως” γιατί ήθελα να τα γράψω όπως τα είδα και τα άκουσα σ’αυτη την τρυφερή ηλικία.
Πολύ αργότερα έμαθα πως ήταν Σεπτέμβριος του 1964.

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Ευτυχία Κορδόνη

Την ευτυχία τη βρίσκει ο κάθε ένας εκεί όπου την αναζητά. Την Ευτυχία Κορδόνη όμως θα τη βρεις μόνο στο Koolnews. Αγαπά να περνά όμορφα και όχι πάντα μπροστά στα φώτα. Και Μύκονος και ελεύθερο camping. και κοσμικό ποτό και υποβρύχιο στο ζαχαροπλαστείο. Δίδυμος, τι άλλο. contact [email protected]

Διαφήμιση

Viral Video: Την πάτησε μπουλντόζα και δεν έπαθε ούτε γρατζουνιά

Ηλεκτρικό ρεύμα: ΣΟΚ με τις νέες τιμές. Μισό ευρώ η κιλοβατώρα Πόσο θα την πληρώσουμε εμεις;