in

Παγκόσμιος Πόλεμος: Πόσο θα κοστίζει ένα κιλό κρέας, πόσο τα όσπρια, πόσο το ελαιόλαδο; ΤΙΜΕΣ ΣΟΚ

Ένας Παγκόσμιος πόλεμος είναι ένα σενάριο με το οποίο δεν θέλει να έρθει αντιμέτωπος κανείς, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι μπορεί να αποκλειστεί.

Και αν η Ευρώπη με τα καμώματα της έχει σύρει την ανθρωπότητα σε δύο παγκόσμιους πολέμους και όλοι θεωρούσαμε ότι ένας νέος Παγκόσμιος Πόλεμος δεν πρόκειται να ξανασυμβεί, τα γεγονότα στην Ουκρανία με την εισβολή της Ρωσίας και τις απειλές που εκτοξεύει ο Πούτιν κάνουν αυτό το σενάριο να έρχεται πιο κοντά από οποιαδήποτε άλλη στιγμή από το τέλος του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου και μετά.

Ένας Παγκόσμιος Πόλεμος δεν σημαίνει απαραίτητα πόλεμος στα σύνορα σου, τουλάχιστον στην αρχή, αλλά συμμαχικός πόλεμος εναντίον ενός κοινού εχθρού.

Διαφήμιση

Αν ο Πούτιν έκανε επίθεση σε μία χώρα του ΝΑΤΟ, αυτό σήμαινε ότι οι συμμαχικές χώρες αυτόματα θα είχαν εμπλακεί σε έναν πόλεμο κατά της Ρωσίας!

Σε περίπτωση ενός Παγκοσμίου Πολέμου το πρώτο που θα πρέπει να εξασφαλίσουν τα κράτη πέρα από την τροφοδοσία του στρατεύματος και τις συμμαχίες στο πεδίο της μάχης, όπου και αν είναι αυτό, είναι σίγουρα η σίτιση του πληθυσμού.

Σε ένα τέτοιο σενάριο το κάθε κράτος θα μπορούσε να απαγορεύσει τις εξαγωγές τροφίμων και να αναλάβει η εθνοφυλακή τη διανομή τροφίμων με βάση τα μέλη κάθε οικογένειας.

Σε ένα ενδεχόμενο παγκοσμίου πολέμου στην Ελλάδα θα υπήρχαν τρόφιμα για να τραφεί ο πληθυσμός και δεν θα έπρεπε τουλάχιστον τον πρώτο διάστημα να υπάρχει μεγάλη ανησυχία.

Βέβαια τα ράφια των σουπερμάρκετ θα άδειαζαν μέσα σε ελάχιστες ώρες μέχρι στη συνέχεια αναλάμβανε η κυβέρνηση τον έλεγχο τροφίμων και να έβαζε όρια στις ποσότητες που θα μπορούσε να αγοράσει κάθε σπίτι.

Για παράδειγμα θα μπορούσε ο κάθε άνθρωπος να αγοράζει ένα πακέτο φακές, ένα πακέτο μακαρόνια, ένα γάλα, μία ζάχαρη ένα κιλό κρέας ένα λίτρο λάδι ώστε να υπήρχε επάρκεια για όλους!

Αν οι τιμές των προϊόντων αφήνονταν χωρίς έλεγχο τότε είναι δεδομένο ότι θα υπήρχε τεράστια αύξηση σε αυτές, τουλάχιστον διπλασιασμός σε όλα τα βασικά αγαθά!

Με βάση αυτό το σενάριο ένας πολύ ρεαλιστικός υπολογισμός θα μπορούσε να φέρει τιμές σε βασικά προϊόντα ως εξής:

1λίτρο ελαιόλαδο θα μπορούσε να κοστίζει ακόμα και 15 ευρώ, ένα κιλό φακές πάνω από 6 ευρώ, 1 κιλό φασόλια γίγαντες τουλάχιστον 12 ευρώ, ένα πακέτο μακαρόνια 2,5 ευρώ, ενώ ένα κιλό μοσχάρι θα μπορούσε να φτάσει στην τιμή των 25 ευρώ ακόμα και παραπάνω. Το κοτόπουλο θα είχε ένα κόστος στα 10 ευρώ!

Ποια είναι η λύση για κάθε νοικοκυριο; Η αποθήκευση τροφίμων. Μάθε εδώ
Έτσι θα διατηρήσεις κρέας για ένα χρόνο. Χωρίς ψυγείο και κατάψυξη.

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Στεφανία Καρρά

Αγαπώ τα ταξίδια, το διάβασμα και το καλό φαγητό. Στο Kool απο την πρώτη μέρα Email επικοινωνια στο [email protected]

Διαφήμιση

Ιωάννα Μπέλλα: Η φωτογραφία χωρίς σουτιέν που διέλυσε το Instagram.

Heidi Klum: Έβαλε φόρεμα χωρίς εσώρουχα και την πέθανε στο χούφτωμα. Φωτογραφία και Viral βίντεο