in

Έρευνα: Οι άνδρες είναι με τις … εποχές τους! Πότε οι επισκέψεις σε πορνoσελίδες «χτυπάνε κόκκινο»

Τελικά ακόμα και η ερωτική επιθυμία έχει… τις εποχές της. Έρευνα που έρχεται στο φως της δημοσιότητας αποκαλύπτει ότι οι άνδρες έχουν αυξημένη ερωτική διάθεση κατά τους μήνες του Ιουνίου και Ιουλίου το καλοκαίρι και τον Δεκέμβριο και Ιανουάριο τον χειμώνα.

Νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Archives of Sexual Behavior οι ερευνητές ανέλυσαν λέξεις κλειδιά που χρησιμοποιούνται συχνότερα στις μηχανές αναζήτησης του ίντερνετ για τέσσερα συναπτά έτη.

Όπως διαπιστώθηκε οι αναζητήσεις που περιείχαν συχνότερα λέξεις κλειδιά με περιεχόμενο πορνογραφία ή οίκους ανοχής, «έπαιρναν φωτιά» τους καλοκαιρινούς μήνες Ιούνιο και Ιούλιο και πάλι τον χειμώνα κυρίως μάλιστα την περίοδο Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Διαφήμιση

Η ερευνήτρια Patrick Markey καθηγήτρια της ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Villanova στην Πενσυλβάνια επεσήμανε μάλιστα ότι υπήρχε μεγάλη χρονική συνέπεια όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα της αναζήτησης από έτος σε έτος.

Αν και δεν είναι απολύτως ξεκάθαρος ο λόγος για τον οποίο υπάρχει αύξηση του ενδιαφέροντος αυτούς τους μήνες, μεταξύ των πιθανών αιτιών θεωρείται η γενικότερη αίσθηση μοναξιάς και ανασφάλειας που βιώνουν οι σύγχρονοι άνθρωποι και ιδιαίτερα τους μήνες των γιορτών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αντίστοιχες μελέτες που είχαν λάβει χώρα από έρευνα στα πιστοποιητικά γεννήσεων στις ΗΠΑ, έδειχναν ότι υπάρχει αύξηση σεξουαλικής δραστηριότητας κατά τον Δεκέμβριο και οι ερευνητές εικάζουν ότι οφείλεται στην φυσική ορμή προς την γέννα περί τα τέλη του καλοκαιριού ή αρχές του φθινοπώρου.

«Αλλά αν αυτός ήταν ο μόνος λόγος , δεν θα υπήρχε κανένας λόγος να παρακολουθούν πορνό ή να ψάχνουν τον αγοραίο έρωτα» δήλωσε η Markey μια από τους ερευνητές.

Το καλοκαίρι αλλά και τα Χριστούγεννα εντείνεται η μοναξιά που νιώθουν οι σύγχρονοι άνθρωποι. Η καθημερινότητά τους διαταράσσεται εξαιτίας των διακοπών ενώ τις γιορτές των Χριστουγέννων δεν αντέχουν να τις εορτάζουν μόνοι.

Την ίδια στιγμή επιστήμονες ανακάλυψαν ότι η υπεριώδης ακτινοβολία (U.V) του ηλίου αυξάνει κατά 120% τα επίπεδα της ορμόνης που αυξάνει τα επίπεδα ερωτικής επιθυμίας. Οι επιστήμονες πιστεύουν πως αυτό οφείλεται στο ότι οι ακτίνες του ήλιου διεγείρουν την παραγωγή βιταμίνης D στον οργανισμό, η οποία με τη σειρά της διεγείρει την παραγωγή της τεστοστερόνης.

Το καλοκαίρι όμως είναι επίσης η αγαπημένη εποχή της απιστίας αλλά και της εναλλαγής ερωτικών συντρόφων. Σύμφωνα με έρευνες της Εταιρείας Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας (ΕΜΑΣ), το 69% όσων απατούν το ταίρι τους, το κάνουν καλοκαίρι, ενώ το φθινόπωρο «επιλέγει» μόλις το 14% – τον δε χειμώνα, μόλις το 7% και την άνοιξη το 10%.

Η «αποκρυπτογράφηση» των λέξεων-κλειδιά στην μηχανή αναζήτησης

Για τα συμπεράσματα της μελέτης κατά την αποκρυπτογράφηση των λέξεων στην μηχανή αναζήτησης για το διάστημα 4 ετών οι ερευνητές μελέτησαν συγκεκριμένες λέξεις.

Κατά την διάρκεια αυτής της έρευνας εξέτασαν διεξοδικά τις αναζητήσεις που περιελάμβαναν ορισμένες λέξεις-κλειδιά που σχετίζονταν με την λέξη σύντροφο: όπως το eHarmony , πορνεία ή συνοδός ή γυναικείο στήθος.

Εξετάστηκε επίσης ο αριθμός των αναζητήσεων για ουδέτερες λέξεις-κλειδιά , όπως σκύλος και παρμπρίζ .

Για κάθε λέξη κλειδί , χρησιμοποίησαν ένα online εργαλείο που τους έδειχνε την ποσοστιαία αύξηση των αναζητήσεων σε σύγκριση με το κανονικό ποσοστό .

Έτσι βρήκαν ότι οι έρευνες για την πορνεία αυξήθηκαν κατά 5,67 εκατοστιαίες μονάδες πάνω από το μέσο κατά τον Ιανουάριο και τον Ιούλιο.

Επίσης ή ίδια μελέτη έδειξε πως η αναζήτηση για πορνογραφία αυξήθηκε 4,28 % πάνω από το μέσο κατά τους μήνες Δεκεμβρίου και Ιουνίου

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Αντώνης-Σωτήρης Στάμος

Γυναίκες, αυτοκίνητα, αθλητικά, φαγητά και ταξίδια. Θέλετε και άλλα;
Τρέξιμο και γράψιμο.
Email επικοινωνία στο [email protected]
instagram
facebook

Διαφήμιση

Προσοχή τον χειμώνα! -Οι καρδιαγγειακοί θάνατοι τον προτιμούν περισσότεροι από το καλοκαίρι

Χάνα Φέργκιουσον: Το τρίβει και το στύβει καλύτερα από την Πάρις Χίλτον – Viral Βίντεο