in

Οι 10 ερωτήσεις: Η Λίνα Παπαδάκη απαντά στο KoolNews.gr

Η Λίνα Παπαδάκη*δένεται με τους ανθρώπους και με τα πράγματα. Η αλήθεια είναι πως, αν της μιλήσεις και μάθεις πράγματα γι’ αυτήν, μπορείς να το καταλάβεις εύκολα. Δέθηκε με τους Πρωταγωνιστές, το Protagon, το Ποτάμι και τον Σταύρο Θεοδωράκη. Από τον Δεκέμβρη του 2000 που πήγε στους Πρωταγωνιστές, όταν ήταν ακόμα στην ΕΡΤ, έως και σήμερα που είναι διευθύντρια στο γραφείο Τύπου του Ποταμιού πορεύτηκαν παρέα. Και μπήκε στην πολιτική μόνο μαζί με τον Σταύρο. Όπως και με τους ανθρώπους, έτσι και με τα πράγματα: μένει εδώ και χρόνια στα Εξάρχεια, στο ίδιο διαμέρισμα και οδηγεί πάνω από 10 χρόνια το ίδιο αυτοκίνητο. Αν μη τι άλλο, έχει ένα βασικό στοιχείο που είναι απαραίτητο στην πολιτική, καίτοι δημοσιογράφος: σταθερότητα.

Στον Γιώργο Ευγενίδη

Ως παιδί, έκανε Γαλλικά, πιάνο και μπαλέτο. Έκανε και βόλεϊ για να σπάει την τριπλέτα βέβαια. Και έγινε και πρόεδρος του 15μελούς στο ΓΥΜΝΑΣΙΟ, οπότε δεν αποκλείεται να υπήρχε από εκεί μια προδιάθεση. Έγινε δημοσιογράφος, δούλεψε επί 2 χρόνια στα Νέα, πήγε στην ΕΡΤ και συνεργάστηκε με τον Σταύρο Θεοδωράκη σε όλη την πορεία των Πρωταγωνιστών, έγινε και μέτοχος-αρθρογράφος του protagon.gr που έκανε την επανάσταση στο ελληνικό ίντερνετ ως opinion site και κάπου τότε, ήρθε και η κανονική πολιτική. Εντάξει, πάντα στο κέντρο ήταν και πιστεύει πως η πρόοδος στην αγορά, Στην επιστήμη ή στην τέχνη προέρχεται από αυτό και από τη μεσαία τάξη, αν και επιστρέφει πάντα στη δημοσιογραφία, αρθρογραφώντας όταν ψάχνει διέξοδο από τα καθήκοντα του γραφείου Τύπου.

Διαφήμιση

Και, αν το δω και ωφελιμιστικά, ήταν η πιο πρακτική καλεσμένη της στήλης μέχρι στιγμής, γιατί είναι η μόνη που με κάλεσε για διακοπές στο Τολό!

Η συνέντευξη:

-Πέρασαν πάνω από δύο χρόνια από τότε που ιδρύθηκε το Ποτάμι. Φτάσατε εκεί που θέλατε ή τουλάχιστον βρίσκεστε στον σωστό δρόμο για να το κάνετε;

-Μέσα σε δύο χρόνια έχουμε καταφέρει να γίνουμε το καλύτερο λυσάρι για τα συστημικά κόμματα. Η δουλειά μας έχει κοπιαριστεί κι έχει μπει σε προγράμματα και φυλλάδια άλλων κομμάτων. Αυτό από μόνο του αρκεί να αποδείξει ότι γεννηθήκαμε για να δίνουμε λύσεις και είμαστε πολύ περήφανοι γι’ αυτό.

-Μετά από δυο χρόνια στην Ευρωβουλή και ενάμιση στη Βουλή, γιατί επιμένετε να μιλάτε για παλιά κόμματα;

-Μιλάμε για παλιά κόμματα και παλιές νοοτροπίες. Ο νους και η τόλμη δεν έχουν ηλικία. Για να γίνω σαφής, θέλουμε να αλλάξουμε το καθεστώς του κρατισμού, της καρέκλας και του διορισμού με κομματικά κριτήρια. Αυτά για μας είναι χαρακτηριστικά ενός παλαιοκομματισμού που το 2016 κάνει κακό στη χώρα, στην τσέπη και στη ζωή του καθενός μας.

-Αν δεν πετύχει αυτό το εγχείρημα της Κεντροαριστεράς, μπορούν να σταθούν κόμματα, όπως το Ποτάμι ή το ΠΑΣΟΚ, μόνα τους σε συνθήκες τόσο ακραίας πόλωσης;

-Αυτό μπορεί να το απαντήσει το αποτέλεσμα των εκλογών όποτε αυτές γίνουν. Πάντως εμείς έχουμε το σχέδιο, τον τρόπο και κυρίως τις πολιτικές θέσεις αυτές που μπορούν να ενώσουν όλον τον κεντρώο χώρο. Το όραμά μας ξεπερνά τα όρια της Σεβαστουπόλεως και πολύ περισσότερο βέβαια της Χαριλάου Τρικούπη.

-Θα είχες εμπλακεί στην πολιτική αν στο είχε ζητήσει οποιοσδήποτε άλλος εκτός από τον Σταύρο;

-Μου το είχαν ζητήσει.

-Αχα! Σκέφτηκες όμως ποτέ να κατέβεις για βουλευτής, εκτός από το να κάνεις τη δουλειά πίσω από τις κάμερες;

-Κάνω τη δουλειά που ξέρω.

-Μέχρι τι ώρα έχεις το τηλέφωνο ανοιχτό για να σε παίρνουν οι δημοσιογράφοι;

-Δώσε εσύ την απάντηση!

-Εγώ ξέρω ότι άνθρωποι σαν εσένα με το τηλέφωνο έχουν σχέση αλληλεξάρτησης. Σε κάτι άλλο τώρα: λένε πως άμα περάσεις την κόκκινη γραμμή της εισόδου στην πολιτική δεν γυρίζεις εύκολα στην ενεργό δημοσιογραφία. Σου λείπει καθόλου ή έχεις συνηθίσει πλήρως;

-Λένε επίσης ότι η δημοσιογραφία μπορεί να σε οδηγήσει παντού. Εγώ είμαι δημοσιογράφος.

-Κάπου διάβαζα πως είπες πως όλα τα ωραία γίνονται γύρω από ένα τραπέζι. Για πες μου το αγαπημένο σου μέρος για να βγεις να φας σήμερα στην Αθήνα.

-Οι εξομολογήσεις, ο πόνος, η χαρά, η ζεστασιά, η αυτοσυγκέντρωση, οι αναμνήσεις μας, οι εικόνες της ζωής μας συναρμολογούνται γύρω από ένα τραπέζι. Στην Αθήνα αγαπώ αυτή την εποχή τους κήπους, τις ταράτσες, τη θάλασσα και τα θαλασσινά.

-Από άποψη θεάματος είχαμε πλούσιο χειμώνα. Είδες κάποια καλή παράσταση, μια ωραία συναυλία ή ένα ωραίο μουσικό σχήμα;

-Μεγάλη Χίμαιρα – Ο θεός της σφαγής – Ριγολέττος – Εμιγκρέδες, Γαλάνη – Τσαλιγοπούλου – Νέγκα, Αρβανιτάκη – Πορτοκάλογλου, Σαββόπουλος – Βιτάλη. Είχα περάσει σίγουρα σε αυτά καλά. Είχα κλάψει, είχα τραγουδήσει, είχα χορέψει, αισθάνθηκα μέλος μιας μεγάλης ζωντανής παρέας με χαμόγελα και χειροκροτήματα. Μου αρέσει ό,τι προκαλεί συναισθηματική ένταση.

-Τολό και Ναύπλιο θα πας αυτό το καλοκαίρι που δεν τρέχουμε να ψηφίζουμε Μνημόνια στις 5 το πρωί;

-Πάω πάντα! Φέτος θα έρθεις εσύ.

-Deal!

*Η Λίνα Παπαδάκη είναι η διευθύντρια του γραφείου Τύπου του Ποταμιού. Δημοσιογράφος, από την πρώτη σεζόν των Πρωταγωνιστών το 2000-2001, είναι σταθερή συνεργάτις του Σταύρου Θεοδωράκη. Διετέλεσε αρχισυντάκτρια των «Πρωταγωνιστών» και μέτοχος-αρθρογράφος του protagon.gr

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Kool Team

Διαφήμιση

Η πορεία προς το Mega-deal αλλάζει τους όρους του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες

Αθώοι οι περισσότεροι κατηγορούμενοι στη δίκη του Noor One