in

Άντρες κρυφτείτε: 29 Φλεβάρη. Έρχεται η ημέρα που οι γυναίκες κάνουν πρόταση γάμου. Τι πρέπει να κάνεις αν δε πεις “I do”

Καλώς ήρθατε στον οδηγό επιβίωσης για τους ανδρες που έχουν αλλεργία στον γάμο, ιδιαίτερα όταν ο ημερολόγιο φτάνει στην επικίνδυνη ζώνη της 29ης Φεβρουαρίου. Αυτή η σπάνια μέρα, που σκάει μύτη ανά τέσσερα χρόνια, φέρνει μαζί της μια ακόμα πιο σπάνια παράδοση: την ευκαιρία για τις γυναίκες να κάνουν πρόταση γάμου στους άνδρες.

Σύμφωνα με μια παράδοση που χρονολογείται από τον 12ο αιώνα στη Σκωτία, αυτή η μέρα αποτελεί την ιδανική ευκαιρία για τις γυναίκες να πάρουν τα ηνία στα χέρια τους και να προτείνουν στους αγαπημένους τους να τις παντρευτούν. Αλλά, αν είσαι άνδρας που το μόνο που σε τρομάζει περισσότερο από τη δέσμευση είναι η ιδέα να φορέσεις γαμπριάτικο κοστούμι τότε έχω μερικές συμβουλές για σένα.

Ετοιμάσου για την “Ημέρα Εξαφάνισης”. Ναι, σωστά κατάλαβες. Όταν πλησιάζει η 29η Φεβρουαρίου, ίσως θες να σκεφτείς να κάνεις μια μικρή… διακοπή από την κοινωνική σου ζωή. Εξαφανίσου από το ραντάρ, αλλάξε την εμφάνισή σου, γίνε ο μυστηριώδης άνδρας που κανείς δεν μπορεί να βρει. Είναι η μέρα που οι παραδόσεις μπορούν να σε κάνουν να βρεθεις να εξηγείς στους φίλους σας πώς κατέληξες να ψάχνεις γαμπριάτικος  αντί για να πίνεις μπύρες μαζί τους.

Διαφήμιση

Ένα σπήλαιο στα βουνά, ένα ακατοίκητο νησί ή ακόμα και ένα καταφύγιο ζόμπι θα μπορούσαν να είναι ιδανικές τοποθεσίες για να περάσετε αυτήν τη μέρα. Δεύτερον, εξασκηθείτε στην τέχνη του να λέτε “ναι” σε κάθε πρόταση, εκτός από προτάσεις γάμου – σε αυτές, μάθετε να κάνετε επικίνδυνα ακροβατικά για να αποφύγετε την απάντηση.

Θα απαντήσετε ΝΑΙ νικημένοι ή θα υψώσετε το ανάστημά σας και θα αρνηθείτε με θάρρος;

Σας προειδοποιούμε, η 29η Φεβρουαρίου είναι μια επικίνδυνη μέρα για εσάς!

Όποιος και αν είναι ο δρόμος σου, θυμήσου: η 29η Φεβρουαρίου έρχεται μόνο μια φορά ανά τέσσερα χρόνια, οπότε… καλή τύχη!

Όσο για τα έθιμα, υπάρχουν διάφορες παραδόσεις και έθιμα που σχετίζονται με την 29η Φεβρουαρίου, μια ξεχωριστή μέρα που εμφανίζεται μόνο κάθε 4 χρόνια.

Γάμος:

  • Ίσως το πιο γνωστό έθιμο είναι η παράδοση που επιτρέπει στις γυναίκες να κάνουν πρόταση γάμου στους άνδρες. Η παράδοση αυτή χρονολογείται από τον 12ο αιώνα στη Σκωτία, με νόμο που θεσπίστηκε από τη Βασίλισσα Μαργαρίτα.
  • Σύμφωνα με το έθιμο, ο άνδρας που αρνείται την πρόταση γάμου οφείλει να πληρώσει πρόστιμο, το οποίο μπορεί να ποικίλει από ένα φιλί έως ένα μεταξωτό φόρεμα ή ακόμα και ένα χρηματικό ποσό.
  • Η παράδοση διατηρείται μέχρι σήμερα σε διάφορες χώρες, όπως η Ιρλανδία, η Δανία και η Φιλανδία, με μικρές παραλλαγές στο πρόστιμο.

Άλλα έθιμα:

  • Σε ορισμένες περιοχές, η 29η Φεβρουαρίου θεωρείται μια τυχερή μέρα για να ξεκινήσεις νέα projects, να κάνεις επενδύσεις ή να γεννήσεις ένα παιδί.
  • Στην Ελλάδα, υπάρχει η παράδοση να τρώμε 29 κουταλιές μέλι για να γλυκαθεί η χρονιά.
  • Σε άλλες χώρες, διοργανώνονται φεστιβάλ και εκδηλώσεις για να γιορτάσουν την σπάνια αυτή μέρα.

Λόγω της σπανιότητας της 29ης Φεβρουαρίου, πολλά έθιμα και παραδόσεις έχουν χτιστεί γύρω από αυτήν, προσδίδοντας της μια αίσθηση γούρι, τύχης και ξεχωριστής σημασίας.

Είναι σημαντικό να τονίσουμε:

  • Ορισμένα από τα έθιμα και τις παραδόσεις ίσως να μην είναι διαδεδομένα σε όλες τις χώρες ή περιοχές.
  • Η 29η Φεβρουαρίου δεν είναι επίσημη αργία στις περισσότερες χώρες.

Παρ’ όλα αυτά, η 29η Φεβρουαρίου παραμένει μια ξεχωριστή μέρα, γεμάτη με ενδιαφέροντα έθιμα και παραδόσεις, που προσφέρουν μια νότα γιορτής και χαράς.

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Νάσος Μπετούγιας

Κλασσικός ξερόλας που χώνει τη μύτη του παντού! Έχω δουλέψει και ως μποντιγκαρντ. Θα σέβεστε. Στο Kool με άποψη. Χωρίς ξυλο δε μαρτυρώ τίποτα! Email επικοινωνια στο [email protected]

Διαφήμιση
Γιατι καθε 4 χρόνια ο Φλεβάρης εχει 29 ημέρες;

Γιατι καθε 4 χρόνια ο Φλεβάρης εχει 29 ημέρες;

Survivor Spoiler υποψήφιοι προς αποχώρηση 27/2

Survivor spoiler ποιος κέρδισε εχθες; – Ποιοι είναι υποψήφιοι προς αποχώρηση 27/2