in

Ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης φιλοξενεί τους πρόσφυγες από την Ουκρανία

Ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης έστειλε επιστολή τόσο στο υπουργείο Εξωτερικών, όσο και στην Πρεσβεία της Ουκρανίας στην Αθήνα, ώστε να φιλοξενήσει έναν αριθμό οικογενειών με τα παιδιά τους και να τους παρέχει και τα αναγκαία.

Παράλληλα, ο δήμος θέτει τον ξενώνα του στη διάθεση των οικογενειών από την Ουκρανία, ενώ τονίζει πως θα μισθώσει και ξενοδοχείο αν χρειαστεί. Παράλληλα, ο δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος έκανε έκκληση προς τους δημότες της πόλης, ώστε να φιλοξενήσουν μία προσφυγική οικογένεια, αν μπορούν.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κωνσταντάτος είπε: «Εμείς είμαστε ένας προσφυγικός δήμος και δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς και αμέτοχοι σε αυτή την κατάσταση. Είναι μια απόλυτα ανθρωπιστική κίνηση, ώστε να βοηθηθούν αυτοί οι άνθρωποι. Υπάρχουν και οικογένειες ομογενών στη Μαριούπολη, που αναγκάζονται να φύγουν από τα σπίτια τους, αλλά δεν είναι μόνο για τους ομογενείς μας, είναι για όλες τις οικογένειες από την Ουκρανία. Ενημερώσαμε ήδη το Υπουργείο Εξωτερικών και την ουκρανική Πρεσβεία, πως παρέχουμε τον ξενώνα, θα μισθώσουμε και κάποιο ξενοδοχείο και φυσικά θα παρέχουμε όλα τα απαραίτητα, φαγητό κ.λ.π.». Τονίζει ακόμη ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης: «Αν χρειαστεί θα θέσουμε στη διάθεση του Κράτους και τις κατασκηνώσεις μας στην Εύβοια».

Διαφήμιση

 

 

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Ειρήνη Κυριακίδη

Απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Σπουδές στην μόδα, σε Fashion Styling και Fashion Journalism.
Αγάπη στο χορό, τη ζωγραφική και ταινίες/βιβλία μυστηρίου και φαντασίας.
Επικοινωνία στο [email protected]

Διαφήμιση

Μαίρη Συνατσάκη: Με αποκριάτικη διάθεση, στέλνει το δικό της μήνυμα για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Μαλλιά: 3 κουρέματα για να δείχνετε μικρότερες