in

Μπάρμπεκιου με μαριναρισμένο κοτόπουλο από τον Βασίλη Τζίμα

Τσιμπολόγημα «στο όρθιο», μυρωδιές που σας τραβάνε από τη μύτη και μεζέδες να βγαίνουν διαδοχικά! Ο σεφ Βασίλης Τζίμας, κάνει τη δική του πρόσκληση για κυριακάτικο μπάρμπεκιου!

 

Υλικά
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
6 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
2 κουταλιές δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
½ φλιτζ. πέστο βασιλικού
1 κουταλάκι μπούκοβο
6 στήθη κοτόπουλο χωρίς κόκαλο
Αλάτι & πιπέρι

Διαφήμιση

Διαδικασία
Σε ένα μπόλ προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα σκόρδα, το δεντρολίβανο, το πέστο και το μπούκοβο και τα ανακατεύουμε καλά. Παίρνουμε τα στήθη κοτόπουλου, περνάμε το χέρι μας ανάμεσα από το στήθος και την πέτσα ώστε να δημιουργηθεί ένα κενό. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε την μαρινάδα. Προσέχουμε να πάει παντού. Βάζουμε το κοτόπουλο στο ψυγείο για περίπου 4 ώρες.

20 λεπτά πριν αρχίσουμε να ψήνουμε, το βγάζουμε και αφαιρούμε τα πολλά λάδια. Ζεσταίνουμε το γκριλ και μόλις κάψει λαδώνουμε το κρέας με λίγο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε αρκετά.

Ψήνουμε πρώτα την πλευρά με την πέτσα, 3 λεπτά μέχρι να κάνει κρούστα, και μετά τα γυρνάμε για άλλα 3 λεπτά. Αφού ροδίσουν και από τις 2 πλευρές ξανά γυρνάμε μέχρι να καλοψηθεί.

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Αλεξάνδρα Ευσταθίου

Η Αλεξάνδρα αγαπά τη μόδα, παρακολουθεί τα gossip και λατρευει την τηλεόραση. Έχει σπουδάσει διακόσμηση και είναι η επιτομή του ανήσυχου πνεύματος. Με λίγα λόγια Καλλιτεχνάρα. Στείλτε μου email στο [email protected]

Διαφήμιση

Ολίβια Κούλπο: Θολούρα. Το ντεκολτέ έφτασε στο μπικίνι. Η φωτογραφία που διέλυσε το internet

Συνταγή για σπιτικό παγωτό: Το μυστικό για το απόλυτο σπιτικό παγωτό