in

Νευρική ανορεξία: ΣΟΚ ζύγιζε 38 κιλά και την έσωσε η Disney

Πολλές φορές χρειάζεται πραγματικά κάτι πολύ απλό για να σκεφτείς τα πράγματα διαφορετικά και να βγεις από το αδιέξοδο που νιώθεις. Κάπως έτσι είναι και η ιστορία της Χέδερ Φρανκς που έπασχε από νευρική ανορεξία.

Σε ηλικία 16 ετών η Χέδερ με διεγνωσμένη νευρική ανορεξία, ζύγιζε μόλις 38 κιλά. Ήταν σε τέτοια κατάσταση που κυριολεκτικά βρισκόταν ένα βήμα πριν την εισαγωγή της στο νοσοκομείο.

Δεν ήθελε να τρώει τίποτα και οι γονείς της με επισκέψεις σε γιατρούς προσπαθούσαν να βρουν λύση ή κάποια θεραπεία για να σώσουν το παιδί τους από τα βασανιστήρια που περνούσε.

Διαφήμιση

Τελικά η λύση ήταν πολύ πιο απλή. Το «θαύμα» έγινε όταν αποφάσισαν να την πάνε ένα ταξίδι στη Φλόριντα για να επισκεφθεί την Disney World. Εκεί ξαφνικά η διάθεση της Χέδερ άλλαξε. Λίγο το γεγονός ότι βρισκόταν σε έναν τόπο όπου κανείς δεν γνώριζε λεπτομέρειες για την ασθένεια της, λίγο το παραδεισένιο παιδικό περιβάλλον της Disney, την έκαναν να αρχίσει να δοκιμάζει από το ταξίδι κιόλας δειλά δειλά μερικές μερίδες φαγητού.

Και σιγά σιγά μόλις επέστρεψε κατάφερε να βάλει πρώτα το μυαλό της και μετά τη σιλουέτα της σε μιας σειρά. Σήμερα ζυγίζει 63 κιλά και συμμετέχει σε μια εκστρατεία ευαισθητοποίησης για την γνωστοποίηση της νόσου.

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Αθανασία Τσέλλου

Η Αθανασία γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ρόδο. Την άφησε στα 18 για σπουδές αλλά κάθε καλοκαίρι θα τη βρεις στο νησί. Έχει σπουδές σε marketing και αγαπά τη φωτογραφία.
Email επικοινωνία στο [email protected]

Διαφήμιση

Πτήση MH370 + Πτήση MH17. 524 νεκροί και όμως αυτός είναι ο άνθρωπος ο οποίος γλίτωσε και από τις δύο μοιραίες πτήσεις της Malaysia

Σοφία Χαρμαντά: Η Ελληνίδα Σίντι Κρόφορντ. Από τη Φαίη Σκορδά στη σχέση με τον Τζέραρντ Μπάτλερ