in

Νένα Χρονοπούλου: «Το παιδί μου ήταν σε ακατάλληλο ίδρυμα ΑΜΕΑ, συνήλθε μετά από πέντε χρόνια»

Ο γιος της ηθοποιού είναι 17 ετών

Συνέντευξη στην εκπομπή «Super Κατερίνα» παραχώρησε το πρωί της Τετάρτης 2/2 η Νένα Χρονοπούλου και συγκλόνισε με τα λόγια της.

Η ηθοποιός, η οποία έχει τεράστια αδυναμία στον 17χρονο γιο της, Χρήστο, έχει δημιουργήσει μαζί με τον σύζυγό της, Τάσο Μητρόπουλο, το υποστηρικτικό δίκτυο 4ΑΜΕΑ.

«Ο Πρόεδρος είναι ο Τάσος, εγώ είμαι η γραμματέας. Με τον Τάσο σκεφτήκαμε να το κάνουμε για περιπτώσεις κακοποίησης, όπως αυτές που έρχονται τώρα στο φως της δημοσιότητας, για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε -μέσω μίας έρευνας- να αλλάξουν κάποια πράγματα όσον αφορά την αναπηρία στην Ελλάδα» δήλωσε για το κέντρο ΑΜΕΑ, στο οποίο έχει αφοσιωθεί.

Διαφήμιση

Έπειτα, εξέφρασε την οργή της και τη λύπη της για το παιδί με ειδικές ανάγκες που ξυλοκοπήθηκε σε κέντρο ΑΜΕΑ.

«Πονέσαμε όσοι είδαμε το βίντεο με την κακοποίηση στο ίδρυμα. Αγανακτήσαμε, ντραπήκαμε, κλονιστήκαμε. Για αυτό εμείς είμαστε εδώ και κάνουμε την έρευνα και όλη αυτή την κινητοποίηση, γιατί πρέπει να αλλάξει η νομοθεσία λειτουργίας αυτών των κέντρων» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακόμη, αποκάλυψε ότι και ο γιος της έχει περάσει από κέντρα ΑΜΕΑ, τα οποία δυστυχώς ούτε φρόντιζαν τα παιδιά, ούτε τα πρόσεχαν.

«Το παιδί μου είναι 17 ετών, είναι δυνατόν να μην είχε περάσει από κέντρα; Έχει περάσει και από καλά και από κακά κέντρα. Έχω δει τον Χρήστο ταλαιπωρημένο, έχω καταλάβει ότι δεν περνούσε καλά, έχω δει σημάδια πάνω του. Το πήρα το παιδί μου από εκεί, αλλά ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη. Εμένα το παιδί μου είχε αλλάξει χαρακτήρα όταν πήγαινε σε ένα τέτοιο κέντρο, έκανε πέντε χρόνια να συνέλθει. Ποιος ξέρει τι έβλεπε…» υπογράμμισε η Νένα Χρονοπούλου.

«Ο Χρηστάκης με έβαλε σε έναν δρόμο που είναι ευλογημένος. Τον μαθαίνω να αποδέχεται τον εαυτό του, έτσι όπως είναι. Να λέει δόξα το Θεό, που και σήμερα πέρασε μία ωραία μέρα, να αγαπάει και να του φτάνουν λίγα πράγματα» εξομολογήθηκε, τέλος.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από την εκπομπή του ALPHA:

https://www.youtube.com/watch?v=H4uDMQCza80

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Φαίη Αλεξοπούλου

Απόφοιτη του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου. Αγαπώ το free camping, την ελευθερία, τις όμορφες συζητήσεις. Δεν αντέχω την αδικία και την προδοσία. Δεν λέω ποτέ "όχι" στο να βγω σε ένα κοκτέιλ μπαρ, αλλά και σε βόλτα στην πόλη.
Για επικοινωνία: [email protected]

Διαφήμιση

Το «Σπίτι με το MEGA» υποδέχεται τον Χρήστο Παπαδόπουλο

Στέφανος Δημουλάς: «Τα βλέμματα και τα λόγια του κόσμου με έκαναν να αισθάνομαι περίεργα»