Koolnews
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Subscribe
  • Έρευνες
Σάββατο, Ιαν 17, 2026
Font ResizerAa
KoolnewsKoolnews
  • Έρευνες
  • Νύχια
  • Μαλλιά
  • Ομορφιά
  • Ζώδια
  • Ανέκδοτα
Search
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Koolnews > Νέα τροπή στις εσωκομματικές διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης απαντά με 87 υπογραφές και Πόθεν Έσχες
news

Νέα τροπή στις εσωκομματικές διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης απαντά με 87 υπογραφές και Πόθεν Έσχες

Kool Team
Last updated: 5 Οκτωβρίου, 2024 4:00 μμ
Kool Team
Published: 5 Οκτωβρίου, 2024
Share
SHARE

Σε μία κίνηση που προκάλεσε έντονα σχόλια και συζητήσεις, ο Στέφανος Κασσελάκης, πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κατέθεσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία του κόμματος, συνοδευόμενη από 87 υπογραφές μελών της Κεντρικής Επιτροπής. Η κίνηση αυτή, την οποία υλοποίησε μέσω της βουλευτού Θεοδώρας Τζάκρη, ερμηνεύεται από πολλούς ως μία συμβολική απάντηση προς τους επικριτές του, οι οποίοι προκάλεσαν την πτώση του από το αξίωμα του προέδρου.

Πολιτική αντίδραση και δημόσιες αντιπαραθέσεις

Η Αντιπρόεδρος της Βουλής, Όλγα Γεροβασίλη, δεν άφησε ασχολίαστη την κίνηση αυτή, επισημαίνοντας από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής: «Δεν υπάρχουν υποψήφιοι πρόεδροι δια αντιπροσώπων». Τόνισε ότι οι προϋποθέσεις για την κατάθεση υποψηφιότητας δεν περιορίζονται μόνο στις υπογραφές και τη δήλωση Πόθεν Έσχες, αλλά περιλαμβάνουν και το σεβασμό προς τις καταστατικές αρχές και τις συλλογικές αποφάσεις του κόμματος. Με καυστικό ύφος, κάλεσε την Τζάκρη να ανακαλέσει τις προσβλητικές δηλώσεις της, υπογραμμίζοντας ότι όσοι δεν σέβονται τις δημοκρατικές διαδικασίες δεν μπορούν να μιλούν για τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά για κάποιο άλλο κόμμα.

Η ένταση με τον Γκλέτσο και η «παρομοίωση» για τον Κασσελάκη

Στο πολιτικό σκηνικό ήρθε να προστεθεί και η τοποθέτηση του Απόστολου Γκλέτσου, ο οποίος, με δόση ειρωνείας, σχολίασε την κατάσταση γύρω από τον Κασσελάκη λέγοντας: «Το παιδί δεν είχε κάνει ούτε θαλαμοφύλακας και εμείς τον χρίσαμε στρατηγό στον πόλεμο». Η φράση αυτή τροφοδότησε περαιτέρω τη δημόσια συζήτηση, ενώ υποδηλώνει την κριτική στάση πολλών στελεχών απέναντι στον Κασσελάκη.

87 υπογραφές: συμβολισμός και αντιπαράθεση

Η κίνηση του Κασσελάκη να καταθέσει την υποψηφιότητά του συνοδευόμενη από 87 υπογραφές μόνο τυχαία δεν ήταν. Οι 87 υπογραφές αντιστοιχούν στον αριθμό των μελών της ΚΕ που είχαν αμφισβητήσει την ηγεσία του, οδηγώντας στην ψηφοφορία που τελικά κατέληξε στην πτώση του από την προεδρία. Η Τζάκρη, σε δηλώσεις της, έκανε λόγο για «εκτροπή», κατηγορώντας την πλειοψηφία ότι ανέτρεψε τον οδικό χάρτη του συνεδρίου, αποκλείοντας σημαντικά μέλη του κόμματος από τη διαδικασία.

Η ίδια συνέχισε με ακόμα πιο καυστικές δηλώσεις, αναφερόμενη στη χρήση τεχνολογικών μέσων και zoom συνεδριάσεων, κατηγορώντας την ηγεσία ότι προσπαθεί να «σιγάσει» τη φωνή του ελληνικού λαού. Με έντονο ύφος, δήλωσε ότι η κοινωνία δεν μπορεί να εμποδιστεί από τέτοιες πρακτικές, προβλέποντας την πανηγυρική εκλογή του Κασσελάκη στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

Το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ υπό την σκιά των εσωκομματικών συγκρούσεων

Με την ένταση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ να κορυφώνεται, η πορεία προς το συνέδριο φαίνεται να είναι γεμάτη αντιπαραθέσεις και εσωκομματικές συγκρούσεις. Η υποψηφιότητα του Κασσελάκη, συνοδευόμενη από τις 87 υπογραφές, αποτελεί έναν καθαρό συμβολισμό και μια απάντηση προς εκείνους που τον αμφισβήτησαν. Όμως, η επόμενη μέρα για το κόμμα φαίνεται αβέβαιη, καθώς οι πολιτικές διαφωνίες και οι εσωτερικές έριδες θα συνεχίσουν να κυριαρχούν στην ατζέντα, τουλάχιστον μέχρι την ολοκλήρωση του συνεδρίου.

Follow Koolnews.gr στο Google News
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Weather
8°C
Athens
broken clouds
9° _ 7°
69%
4 km/h
Σα
8 °C
Κυ
7 °C
Δε
6 °C
Τρ
8 °C
Τε
7 °C
Διαφήμιση

Let's Connect

304.9kLike
3.04MFollow
304.9kPin
844.87MFollow

Popular Posts

Χειμώνας προ των πυλών: Βουτιά 8 βαθμών της θερμοκρασίας, χιόνια και θυελλώδεις άνεμοι

Kool Team
2 Min Read

«Ελάτε να με πάρετε, εγώ τον σκότωσα»: Άγρια δολοφονία με θύμα πρόεδρο κοινότητας στο Αγρίνιο

Kool Team
1 Min Read

You Might Also Like

Νάιρα Αλεξοπούλου
koolgirls

Νάιρα Αλεξοπούλου: Φοράει ελάχιστα και δείχνει τη θέα στη Σαντορίνη – Φωτογραφίες

1 Min Read
hotnewssexyShowbizΓυναίκα

Emira D’Spain: Tο πρώτο μαύρο transgender μοντέλο της Victoria’s Secret

1 Min Read
Showbiz

Ντούα Λίπα: Την ρώτησαν για το μήνυμα του Κωνσταντίνου Βασάλου. Τι απάντησε; Τρελό γέλιο

1 Min Read
Showbiz

Πάουλα Λαμπαρέντας: Οι άψογες αναλογίες της μαγνητίζουν τα αντρικά βλέμματα

1 Min Read
Showbiz

Δανάη Παππά – Λάμπρος Λάζαρης: Μετά το χωρισμό “πόλεμος” για 140.000 ευρώ – Ποιος τα ζητάει;

2 Min Read
news

Κακοκαιρία: Έρχονται βροχές και χαλάζι. ΠΟΥ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ

1 Min Read
LifestyleΓυναίκα

Έφη Παπαϊωάννου: Διδάσκει πως να ανυψώσετε το κάθε σύνολο

1 Min Read
koolgirls

Δωροθέα Μερκούρη: Όταν φωτογραφιζόταν σαν Δαλιδά. Οι φωτογραφίες που της ΕΚΤΟΞΕΥΣΑΝ την καριέρα

1 Min Read

Social Networks

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Koolnews network

Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews
tvfreaks tvfreaks

Koolnews, Ελαιών 25, Κηφισιά 145 64

Koolnews
Koolnews
Koolnews.gr © 2026 – All rights reserved
  • Όροι Χρήσης
  • Σχετικά με Εμάς
  • Contact us
  • Πολιτική Cookies (ΕΕ)
  • GDPR Privacy Policy
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?