Koolnews
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Subscribe
  • Έρευνες
Δευτέρα, Αυγ 18, 2025
Font ResizerAa
KoolnewsKoolnews
  • Έρευνες
  • Νύχια
  • Μαλλιά
  • Ομορφιά
  • Ζώδια
  • Ανέκδοτα
Search
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Koolnews > Να γλείφεις τα δάχτυλά σου: Μελιτζάνες σαγανάκι με φέτα και ελαιόλαδο
food

Να γλείφεις τα δάχτυλά σου: Μελιτζάνες σαγανάκι με φέτα και ελαιόλαδο

Ευτυχία Κορδόνη
Last updated: 21 Ιουνίου, 2022 1:02 μμ
Ευτυχία Κορδόνη
Published: 21 Ιουνίου, 2022
Share
SHARE

Ποιος δεν αγάπησε τα τηγανητά; Ουδείς; Ποιος δεν λαχτάρισε τη σάλτσα και τις «βουτιές» με το ψωμάκι; Και πάλι ουδείς! Γι’ αυτό εφοδιαστείτε με τα παρακάτω υλικά και φτιάξτε τις πιο λαχταριστές μελιτζάνες σαγανάκι!

 

Υλικά

  • 4 μέτριες μελιτζάνες φλάσκες
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού πελτέ
  • 4 ώριμες ντομάτες
  • 300 γραμμ. φέτα
  • Λίγο φρέσκο βασιλικό
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 2 πρέζες ζάχαρη

Διαδικασία

Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες και τις αφήνουμε να στραγγίξουν. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τον πελτέ και στην συνέχεια την ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη και το αφήνουμε να βράσει για 30 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

Αλατοπιπερώνουμε τις μελιτζάνες και τις πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη. Προσθέτουμε την σάλτσα και τον βασιλικό ψιλοκομμένο και τρίβουμε την φέτα. Το αφήνουμε για 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.

Tips: Αφού τσιγαρίσουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε τον πελτέ ώστε να φύγει η βαριά μυρωδιά. Βάζουμε ακόμα τις κομμένες μελιτζάνες σε κρύο νερό με αλάτι και ξύδι και τις αφήνουμε για 30 λεπτά. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα βγάλουν πικρή γεύση.

Follow Koolnews.gr στο Google News
TAGGED:ελαιόλαδομελιτζάνεςσαγανάκιφέτα
Share This Article
Facebook Copy Link Print
ByΕυτυχία Κορδόνη
Την ευτυχία τη βρίσκει ο κάθε ένας εκεί όπου την αναζητά. Την Ευτυχία Κορδόνη όμως θα τη βρεις μόνο στο Koolnews. Αγαπά να περνά όμορφα και όχι πάντα μπροστά στα φώτα. Και Μύκονος και ελεύθερο camping. και κοσμικό ποτό και υποβρύχιο στο ζαχαροπλαστείο. Δίδυμος, τι άλλο. contact eytyxia@koolnews.gr
Weather
29°C
Athens
clear sky
31° _ 28°
50%
5 km/h
Δε
32 °C
Τρ
33 °C
Τε
32 °C
Πε
34 °C
Πα
35 °C
Διαφήμιση

Let's Connect

304.9kLike
3.04MFollow
304.9kPin
844.87MFollow

Popular Posts

You Might Also Like

food

Όπως το κάνουν οι Ιταλοί – Η συνταγή για αυθεντική καρμπονάρα θέλει την πανσέτα της

1 Min Read
food

Αγκινάρες με Σουπιές: Μια Πεντανόστιμη και Υγιεινή Συνταγή

2 Min Read
food

Πανδαισία χρωμάτων στο πιάτο σας: Πεντανόστιμη σαλάτα «Ουράνιο Τόξο»!

1 Min Read
πεσκανδριτσα λαζαρου
food

Συνταγή: Πεσκανδρίτσα σκορδάτη δια χειρός Λευτέρη Λαζάρου

1 Min Read
Κριθαρότο με Γαρίδες
food

Κριθαρότο με Γαρίδες: Μια εύκολη και γευστική συνταγή

1 Min Read
food

Κόκκινο του πάθους και της γεύσης! Συνταγή για red velvet cake από τον Άκη Πετρετζίκη

4 Min Read
food

Δημήτρης Σκαρμούτσος: Το παστέλωσε. Συνταγή για το πιο νόστιμο… σπιτικό παστέλι με φιστίκια.

1 Min Read
food

Γλύκισμα! Συνταγή για μαριναρισμένο μοσχαρίσιο φιλέτο με σαλάτα από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο

2 Min Read

Social Networks

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Koolnews network

Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews

Koolnews, Ελαιών 25, Κηφισιά 145 64

Koolnews
Koolnews
Koolnews.gr © 2025 – All rights reserved
  • Όροι Χρήσης
  • Σχετικά με Εμάς
  • Contact us
  • Πολιτική Cookies (ΕΕ)
  • GDPR Privacy Policy
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?