Koolnews
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Subscribe
  • Έρευνες
Παρασκευή, Νοέ 7, 2025
Font ResizerAa
KoolnewsKoolnews
  • Έρευνες
  • Νύχια
  • Μαλλιά
  • Ομορφιά
  • Ζώδια
  • Ανέκδοτα
Search
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Koolnews > Να γλείφεις τα δάχτυλά σου: Μελιτζάνες σαγανάκι με φέτα και ελαιόλαδο
food

Να γλείφεις τα δάχτυλά σου: Μελιτζάνες σαγανάκι με φέτα και ελαιόλαδο

Ευτυχία Κορδόνη
Last updated: 21 Ιουνίου, 2022 1:02 μμ
Ευτυχία Κορδόνη
Published: 21 Ιουνίου, 2022
Share
SHARE

Ποιος δεν αγάπησε τα τηγανητά; Ουδείς; Ποιος δεν λαχτάρισε τη σάλτσα και τις «βουτιές» με το ψωμάκι; Και πάλι ουδείς! Γι’ αυτό εφοδιαστείτε με τα παρακάτω υλικά και φτιάξτε τις πιο λαχταριστές μελιτζάνες σαγανάκι!

 

Υλικά

  • 4 μέτριες μελιτζάνες φλάσκες
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού πελτέ
  • 4 ώριμες ντομάτες
  • 300 γραμμ. φέτα
  • Λίγο φρέσκο βασιλικό
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 2 πρέζες ζάχαρη

Διαδικασία

Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες και τις αφήνουμε να στραγγίξουν. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τον πελτέ και στην συνέχεια την ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη και το αφήνουμε να βράσει για 30 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

Αλατοπιπερώνουμε τις μελιτζάνες και τις πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη. Προσθέτουμε την σάλτσα και τον βασιλικό ψιλοκομμένο και τρίβουμε την φέτα. Το αφήνουμε για 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.

Tips: Αφού τσιγαρίσουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε τον πελτέ ώστε να φύγει η βαριά μυρωδιά. Βάζουμε ακόμα τις κομμένες μελιτζάνες σε κρύο νερό με αλάτι και ξύδι και τις αφήνουμε για 30 λεπτά. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα βγάλουν πικρή γεύση.

Follow Koolnews.gr στο Google News
TAGGED:ελαιόλαδομελιτζάνεςσαγανάκιφέτα
Share This Article
Facebook Copy Link Print
ByΕυτυχία Κορδόνη
Την ευτυχία τη βρίσκει ο κάθε ένας εκεί όπου την αναζητά. Την Ευτυχία Κορδόνη όμως θα τη βρεις μόνο στο Koolnews. Αγαπά να περνά όμορφα και όχι πάντα μπροστά στα φώτα. Και Μύκονος και ελεύθερο camping. και κοσμικό ποτό και υποβρύχιο στο ζαχαροπλαστείο. Δίδυμος, τι άλλο. contact eytyxia@koolnews.gr
Weather
15°C
Athens
few clouds
16° _ 13°
85%
3 km/h
Πα
21 °C
Σα
20 °C
Κυ
21 °C
Δε
22 °C
Τρ
21 °C
Διαφήμιση

Let's Connect

304.9kLike
3.04MFollow
304.9kPin
844.87MFollow

Popular Posts

Ιωάννα Μαλέσκου: «Στην Κρήτη έμαθα τι σημαίνει να κερδίζεις τον σεβασμό – Στα Βορίζια έζησα την πρώτη μου διδασκαλία»

Kool Team
3 Min Read

Μυστήριο γύρω από τον θάνατο της “γυναίκας Barbie” της Βραζιλίας – Η ζωή, οι επεμβάσεις και η τραγική κατάληξη

Kool Team
3 Min Read

Θεσσαλονίκη: Προαστιακός τρένο κινήθηκε σε λάθος γραμμή – Νέο καμπανάκι για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων

Kool Team
2 Min Read

Πάνος Ρούτσι: Προθεσμία 10 ημερών από την Εισαγγελία Λάρισας για τις εξετάσεις στη σορό του γιου του

Kool Team
2 Min Read

You Might Also Like

food

Δεν είναι μόνο για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου: Ο Μανώλης Συρίγος φτιάχνει brownies με nutella και μας κολάζει

1 Min Read
food

Spare ribs με ουίσκι και μέλι

2 Min Read
food

Συνταγή για γαρίδες σεβίτσε στο σπίτι. Φέρε το Περού στο τραπέζι σου

2 Min Read
food

Μακαρόνια με κιμά: Διαχρονική αξία στην κουζίνα – Συνταγή για σπαγγέτι μπολονέζ

2 Min Read
food

Μέλι, κανέλα και λεμόνι: Το φυσικό λιποδιαλυτικό της γιαγιάς που κάνει θαύματα

1 Min Read
food

Σουτζουκάκια σμυρνέικα κυμινάτα από τον Ηλία Μαμαλάκη

2 Min Read
food

Γαρίδες σαγανάκι: 5 λεπτά έτοιμο! Ιδανικό για γρήγορο και γευστικό γεύμα

2 Min Read
food

Πρωτότυπο αλλά πάντα πεντανόστιμο – Συνταγή για παστίτσιο με φύλλο

2 Min Read

Social Networks

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Koolnews network

Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews

Koolnews, Ελαιών 25, Κηφισιά 145 64

Koolnews
Koolnews
Koolnews.gr © 2025 – All rights reserved
  • Όροι Χρήσης
  • Σχετικά με Εμάς
  • Contact us
  • Πολιτική Cookies (ΕΕ)
  • GDPR Privacy Policy
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?