in

Κινητό τηλέφωνο: Έρευνα λέει να μην μιλάς όταν περπατάς – Κινδυνεύεις να…

Γνωρίζαμε πως η χρήση κινητού κατά την διάρκεια της οδήγησης είναι επικίνδυνη, ωστόσο μία έρευνα έρχεται να μας δείξει πως δεν πρέπει να μιλάμε στο κινητό μας ακόμη και όταν είμαστε πεζοί.

Σύμφωνα με Αμερικανούς ερευνητές οι οποίοι μελέτησαν συνολικά 1.000 ανθρώπους ο βαθμός επικινδυνότητας αυτής της συνήθειας είναι μεγάλος. «Πρέπει πλέον να αρχίσουμε να κρίνουμε πότε και που θα χρησιμοποιούμε τα κινητά μας», δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια δρ Μπεθ Έμπελ, διευθύντρια του Κέντρου Πρόληψης και Έρευνας Ατυχημάτων Harborview του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον, στο Σιάτλ. Μάλιστα, είπε πως η χρήση του κινητού τηλεφώνου από τους πεζούς είναι εξίσου επικίνδυνη με αυτήν από τους οδηγούς και πως οι πεζοί έχουν υποχρέωση να προσέχουν την ασφάλεια την δική τους, αλλά και των οδηγών.

Οι ερευνητές κατέγραψαν περισσότερους από χίλιους πεζούς σε ηλικίες μεταξύ 25 και 45 ετών, την ώρα που διέσχιζαν το δρόμο, εξετάζοντας, κυρίως, εάν έκαναν κάποια από τις παραπάνω χρήσεις (sms, τηλέφωνο, μουσική) που θα τους αποσπούσε την προσοχή.

Διαφήμιση

Η επιλογή των πεζών έγινε τυχαία, ενώ παράλληλα αποδείχτηκε ότι μόνο ένας στους τέσσερις ακλούθησε όλους τους κανόνες ασφαλείας. Λίγο περισσότερο από το 30% των πεζών έκαναν κάτι άλλο την ώρα που διέσχιζαν το δρόμο: το 11% άκουγαν μουσική, το 7% έστελναν SMS, το 6% μιλούσαν στο κινητό, ενώ πολλοί μιλούσαν στα παιδιά τους ή στα ζωάκια τους.

Παρατηρήθηκε, βέβαια πως οι πεζοί την ώρα αποστολής μηνύματος έκαναν κατά μέσο όρο ενάμιση δευτερόλεπτο περισσότερο για να διασχίσουν τον δρόμο ενώ όσοι άκουγαν μουσική, δεν καθυστερούσαν, όμως δεν κοίταξαν και τις δυο πλευρές του δρόμου.

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Αθανασία Τσέλλου

Η Αθανασία γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ρόδο. Την άφησε στα 18 για σπουδές αλλά κάθε καλοκαίρι θα τη βρεις στο νησί. Έχει σπουδές σε marketing και αγαπά τη φωτογραφία.
Email επικοινωνία στο [email protected]

Διαφήμιση
διαιτα dash

Τι είναι η δίαιτα DASH; Μάθε τα πάντα για την πιο υγιή δίαιτα

Spare ribs με ουίσκι και μέλι