in

Κιμ Καρντάσιαν: Η παρατρεχάμενη της Πάρις Χίλτον που έγινε εκατομμυριούχος – Όλη η ιστορία

Η Κιμ Καρντάσιαν είναι η πιο πολυσυζητημένη και πολυφωτογραφημένη social media περσόνα της χρονιάς που φεύγει. Το εισόδημά της ύψους 65 εκατομμυρίων ευρώ την κατατάσσει και στις πιο ακριβοπληρωμένες γυναίκες της τηλεόρασης. Πώς η Κιμ Καρντάσιαν κατάφερε από παρατρεχάμενη της Πάρις Χίλτον να… ελέγχει το ίντερνετ και να γεμίζει τους τραπεζικούς της λογαριασμούς με δεκάδες εκατομμύρια για μία και μόνο εμφάνισή της;

Το μυαλό των περισσοτέρων θα πάει στο διαβόητο sex tape με πρωταγωνιστές την ίδια και τον τότε σύντροφό της, Ρέι Τζέι. Δεν ξεκίνησε όμως από εκεί το «κακό».

Διαφήμιση

Πηγαίνοντας λίγα χρόνια πίσω, το 2005, θα συναντήσουμε μια άγνωστη τότε Κιμ, λιγότερο εντυπωσιακή να κάνει την εμφάνισή της στο πλευρό της Πάρις Χίλτον ως «βοηθός» της ξανθιάς κληρονόμου που έτρεχε να ικανοποιήσει κάθε παράλογη επιθυμία της. Φαίνεται, όμως, πως από τότε η Κιμ ήξερε πολύ καλά τι ζητούσε: Φήμη και τον απόλυτο έλεγχο των social media.

Όταν ο μπαμπάς Καρντάσιαν εμπλέκεται σε υπόθεση δολοφονίας

Η Κιμ μέχρι τότε δεν είχε ανάγκη, ούτε είχε μάθει να δουλεύει. Τα χρήματα του πατέρα της ήταν αρκετά για να εξασφαλίσουν στην οικογένεια Καρντάσιαν τα προς το ζην και παραπάνω.

Ο δικηγόρος και επιχειρηματίας Αρμένης μπαμπάς της Κιμ, Ρόμπερτ Καρντάσιαν, κατάφερε να κερδίσει τεράστια φήμη και πολλά εκατομμύρια όταν ανέλαβε με μια ομάδα δικηγόρων την υπεράσπιση του διαβόητου Ο’ Τζέι Σίμπσον όταν εκείνος κατηγορήθηκε για την άγρια δολοφονία της εν διαστάσει συζύγου του, Νικόλ Μπράουν και του φίλου της, Pον Γκόλντμαν, το 1994.

Ο Σίμπσον φάνηκε να έχει ιδιαίτερη μεταχείριση, καθώς υπήρξε το αγαπημένο παιδί των ΗΠΑ όντας ένας από τους πιο διάσημους ποδοσφαιριστές. Πλούσιος, επιτυχημένος και… νονός της Κιμ, κατάφερε να «ξελασπώσει» εύκολα, να γλιτώσει τις κατηγορίες για φόνο και να συνεχίσει την γεμάτη παραπτώματα ζωή του, με το μπαμπά της Κιμ να βγαίνει τρομερά ωφελημένος από αυτή την ιστορία σε προσωπικό, επαγγελματικό και οικονομικό επίπεδο.

Για πολλούς, τα χρήματα του απέκτησε ο Καρντάσιαν ήταν βαμμένα με το αίμα της Νικόλ Μπράουν, καθώς μετά την αθώωσή του ο ίδιος ο Σίμπσον άφηνε να εννοηθεί ευθαρσώς ότι σκότωσε τη σύζυγό του.

Η τύχη δεν συνέχισε να είναι με το μέρος του, αφού το 2007 συνελήφθη για απαγωγή, κατηγορήθηκε για ακόμα 12 αδικήματα και οδηγήθηκε στη φυλακή για να εκτίσει ποινή 33 ετών. Η ποινή θεωρήθηκε υπερβολική, όμως αν κρίνουμε το πρώτο «λάθος» του δικαστηρίου, φαίνεται πως ο νονός της Κιμ πλήρωσε ετεροχρονισμένα την δολοφονία του ζευγαριού. Η Κιμ ήταν τότε 15 ετών και παρότι οι γονείς της είχαν χωρίσει από το 1991, ο πατέρας της ήταν δίπλα σε εκείνη, την Κόρτνεϊ, την Κλόε και τον Ρόμπερτ τζούνιορ.

Τα αδέρφια Καρντάσιαν απήλαυσαν μια ζωή γεμάτη ανέσεις, όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για να καθησυχάσει τη φιλοδοξία της Κιμ. Είχε τα χρήματα, ήθελε και τη δόξα.

Η Πάρις και η… άλλη

Το περίεργο ήταν πως ήξερε εξαρχής το πώς θα τα καταφέρει. Η 25χρονη τότε Κιμ φρόντισε να ανεχτεί κάθε παραξενιά και προσβολή της κακομαθημένης Πάρις για να κερδίσει λίγα δευτερόλεπτα στο φακό – έστω και ως παρατρεχάμενη της Χίλτον.

Φίλες δεν υπήρξαν ποτέ, όμως η Καρντάσιαν είχε τον τρόπο να «κολλήσει» στην Πάρις την εποχή που η κληρονόμος πουλούσε πολύ. Η εμφάνισή της σε τρία μόλις επεισόδια του ριάλιτι σόου των Πάρις Χίλτον και Νικόλ Ρίτσι ήταν αρκετή για να της ανοίξει τις πόρτες στον κόσμο των φώτων και της τηλεόρασης.

Όταν η μητέρα – μάνατζερ προμοτάρει το sex tape

Και φτάνουμε στο περίφημο sex tape. Δύο χρόνια αργότερα, οι λήψεις της Κιμ επί τω έργω έρχονται στο φως της δημοσιότητας εκτινάσσοντας τη φήμη της 27χρονης τότε ΚΚ στα ύψη.

Μέχρι τότε, ελάχιστοι ασχολούνταν με την οικογένεια Καρντάσιαν. Μόλις η ίδια αποκάλυψε στη «momager» -όπως αποκαλεί τη μητέρα και μάνατζέρ της- Κρις Τζένερ, την ύπαρξη του ροζ βίντεο, η δαιμόνια μαμά αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τα κατορθώματα της κόρης της ως πρόμο του ριάλιτι «Keeping up with the Kardashians» που ετοιμαζόταν να προβληθεί εκείνη την περίοδο.

Προσέλαβε έναν εξαιρετικό επικοινωνιολόγο για να βοηθήσει μαμά και κόρη να διαχειριστούν το σκάνδαλο και διαπραγματεύτηκε τόσο σκληρά με την εταιρεία παραγωγής ταινιών ερωτικού περιεχομένου, Vivid Entertainment, η οποία κυκλοφόρησε το 39λεπτο βίντεο, καταφέρνοντας να «κερδίσει» για την Κιμ και τις… επιδόσεις της 5 εκατομμύρια δολάρια.

Ποτέ δε μάθαμε αν η ίδια γνώριζε τις προθέσεις του Ρέι Τζέι όταν γύριζε το βίντεο, αλλά εδώ που τα λέμε δεν έχει και καμία απολύτως σημασία.

Μετά το ερωτικό σκάνδαλο και την προβολή του ριάλιτι των αδερφών Καρντάσιαν, τo αμερικανικό Dancing with The Stars καλεί την Κιμ ως φιναλίστ του 7ου κύκλου στο πλευρό του χορευτή Μαρκ Μπάλας. Η διασημότερη εκ των Καρντάσιαν δεν κατάφερε να πείσει με τις χορευτικές τις ικανότητες και αποχώρησε νωρίς, ήδη από την τρίτη εβδομάδα του σόου. Κατι το οποίο είναι ξεκάθαρο πως δε θα συνέβαινε σήμερα.

Ο μύθος των Καρντάσιαν και τα εκατομμύρια

Μετά από δύο αποτυχημένους γάμους, ο πρώτος στα 19 της και ο δεύτερος στα 30 της, πολλές φωτογραφίσεις, προκλητικές εμφανίσεις και φήμες για την ύπαρξη και άλλων ερωτικών βίντεο, η Κιμ γεννά το πρώτο της παιδί, τη μικρή Νορθ, τον Ιούνιο του 2013 και έναν περίπου χρόνο μετά, παντρεύεται τον πατέρα του, τον γνωστό -και άκρως προβληματικό- ράπερ Κάνιε Γουέστ.

Έκτοτε, απαιτεί να την αποκαλούν «Κιμ Καρντάσιαν – Γουέστ» και επιπλήττει όποιον επιμένει να «ξεχνά» πως πλέον είναι σύζυγος Κάνιε. Η οικογένεια δεν αρκεί για να τιθασεύσει το ανήσυχο πνεύμα της Κιμ και η ίδια εξακολουθεί να κερδίζει εκατομμύρια εξασκώντας τα χόμπι της.

Τον Δεκέμβριο του 2005, έρχεται στον κόσμο το δεύτερο παιδί της, ο μικρός Saint, με την επίσημη ανακοίνωση να έρχεται μέσω της ιστοσελίδας της Κιμ. Λίγο πριν εκείνος κλείσει το ένα έτος, οι φήμες περί χωρισμού της Κιμ και του Κάνιε δίνουν και παίρνουν. Εκείνη ταξιδεύει στην Κοστα Ρίκα για τις ανάγκες των γυρισμάτων του 13ου κύκλου του ριάλιτι «Keeping up with the Kardashians» και ο Κάνιε μένει πίσω να παλεύει με τα προβλήματα της ψυχικής του υγείας που τον είχαν οδηγήσει μερικούς μήνες νωρίτερα σε γνωστή ψυχιατρική κλινική του Λος Άντζελες.

Παρά τα προβλήματα στην προσωπική ζωή της Κιμ, το «Keeping up with the Kardashians» εξακολουθεί να σαρώνει, το ηλεκτρονικό της παιχνίδι «Kim Kardashian Hollywood» που διατίθεται από την Apple και την Google Play σκίζει και ο προσωπικός της λογαριασμός στο Instagram δεν σταματά να της αποφέρει χιλιάδες δολάρια το λεπτό, αφού μία και μόνο δημοσίευσή της με τοποθέτηση προϊόντος χρεώνεται έως και 25.000 δολάρια!

Με λίγα λόγια η Κιμ κερδίζει δεκάδες εκατομμύρια απλά και μόνο επειδή είναι η… Κιμ Καρντάσιαν. Κάθε της φωτογράφιση της αποφέρει το λιγότερο ένα εκατομμύριο δολάρια, ενώ αν κάποια εταιρεία θελήσει να την «προσλάβει» για κεντρικό πρόσωπο καμπάνιας θα πρέπει να φουσκώσει τον τραπεζικό της λογαριασμό κατά δεκάδες χιλιάδες δολάρια.

«Καρντάσιαν», το εμπορικότερο όνομα της δεκαετίας

Μετά από πολλές αισθητικές επεμβάσεις, κομμωτές και τους καλύτερους μακιγιέρ του Χόλιγουντ που φροντίζουν την μελαχροινή με τα περίφημα οπίσθια, η Κιμ Καρντάσιαν έχει εξελιχθεί στο εμπορικότερο όνομα της δεκαετίας και όσο και να μην αρέσει αυτό σε ορισμένους,η 36χρονη πλέον Κιμ αναπνέει και κερδίζει εξωφρενικά ποσά.

Οι φωτογραφίες της «παλιάς Κιμ» -προ των πλαστικών επεμβάσεων- κατακλύζουν το διαδίκτυο, τίποτα όμως δε μοιάζει να πτοεί ούτε την ίδια ούτε τους φανατικούς ακολούθους της.

Εξάλλου, ουδέποτε αρνήθηκε την επιτηδευμένη της εικόνα και παρά τις συνεχείς επιθέσεις των επικριτών της περί υπερβολών και πειραγμένων στο Photoshop φωτογραφιών της, εξακολουθει να είναι η «βασίλισσα» των social media, με ό,τι αυτό συνεπάγεται (χρήμα, χρήμα και χρήμα).

Τόσο η Κρις Τζένερ, όσο και οι υπόλοιπες αδερφές Καρντάσιαν, αλλά και οι Κένταλ και Κάιλι Τζένερ έχουν στηρίξει τις καριέρες και τη δημοφιλία τους στο όνομα της πανέξυπνης –και ανεπάγγελτης- Κιμ, καθώς κατάφεραν να ασκούν επιρροή στον κόσμο της μόδας και των φώτων γενικότερα, μόνο και μόνο ως «αδερφές της διάσημης Κιμ». Κακέκτυπά της ή απλά… θαυμάστριες; Κανείς δε μπορεί να αποφανθεί με βεβαιότητα. Δεν έχει άλλωστε και καμία σημασία. Αυτό που μετρά είναι πως ο κολοσσός των Καρντάσιαν καλά κρατεί και δύσκολα θα καταρρεύσει.

Είναι, άλλωστε, γεγονός: Χολιγουντιανό event χωρίς Καρντάσιαν δε μπορεί να θεωρηθεί επιτυχημένο!

Με λίγα λόγια, η ιστορία της διάσημης περσόνας μπορεί να συμπεριληφθεί στην εξής φράση: «Πάρις Χίλτον, sex tape, πλούσιος μπαμπάς και… εγένετο Κιμ Καρντάσιαν».

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Kool Team

Διαφήμιση

Η Νίνα Άγκνταλ είναι για να σε περιμένει στο σπίτι… Φωτογραφίες

Μαρία Κορινθίου: Είναι ξινή; Να τι απαντάει η ίδια