Koolnews
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Subscribe
  • Έρευνες
Δευτέρα, Ιούλ 14, 2025
Font ResizerAa
KoolnewsKoolnews
  • Έρευνες
  • Νύχια
  • Μαλλιά
  • Ομορφιά
  • Ζώδια
  • Ανέκδοτα
Search
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Koolnews > Συνταγές > Κανελόνι με αγκινάρες και ανθότυρο στο φούρνο
ΣυνταγέςΥγεία

Κανελόνι με αγκινάρες και ανθότυρο στο φούρνο

Νάσος Μπετούγιας
Last updated: 14 Φεβρουαρίου, 2019 10:52 μμ
Νάσος Μπετούγιας
Published 14 Φεβρουαρίου, 2019
Share
SHARE

Υλικά (για 7-8 άτομα)
1 πακέτο (250 γρ.) Cannelloni Barilla
500 γρ. καρδιές αγκινάρας καταψυγμένες ή 8-10 φρέσκες, ανάλογα με το μέγεθος
χυμός από 1 λεμόνι, αν χρησιμοποιήσετε φρέσκες αγκινάρες
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
1-2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
1 κ.γ. θυμάρι
3 φέτες ζαμπόν (50 γρ.)
170 γρ. ανθότυρο (ή ιδανικά ιταλική ρικότα)
60 γρ. παρμεζάνα τριμμένη, χωρισμένη στα δύο (30 + 30 γρ.)
1 αυγό και ένας κρόκος
αλάτι, πιπέρι
2 κ.σ. βούτυρο ανάλατο
Προετοιμασία: 1 ώρα και 30 λεπτά το ψήσιμο. Υπολογίστε 2 ώρες αν έχετε να καθαρίσετε 8-10 φρέσκες αγκινάρες. Ολόκληρο το πιάτο μπορεί να ετοιμαστεί νωρίτερα (ή και την προηγουμένη) μέχρι το ψήσιμο και να παραμείνει στο ψυγείο, σκεπασμένο με διαφανή μεμβράνη. Θα χρειαστείτε ένα ευμέγεθες πυρίμαχο σκεύος περί τα 36 x 26 εκατ. Ελαφρώς σύνθετη συνταγή, όπως τα περισσότερα ζυμαρικά φούρνου, αλλά εύκολη.
για την μπεσαμέλ: 1 δόση από τη συνταγή μας για μπεσαμέλ
Προετοιμάζετε τις αγκινάρες: Βάζετε τις καταψυγμένες αγκινάρες -χωρίς να τις ξεπαγώσετε- να μαγειρευτούν στον ατμό για 4-5 λεπτά, μέσα σε μικρό κατσαρόλι με λίγο νερό που βράζει και στο οποίο έχετε ρίξει 1/2 κ.γ. αλάτι. Ο χρόνος μετράει από το σημείο βρασμού. Ελέγξτε στα 4 λεπτά, θα πρέπει οι αγκινάρες να παραμείνουν σχετικά ‘al dente’.
Αφαιρείτε τις αγκινάρες με σε πιάτο, αφήνετε να κρυώσουν και τις κόβετε σε φέτες, περί το 0,8-1 εκ.
Σερβίρισμα: Αφήνετε 10 λεπτά να κρυώσει η μπεσαμέλ ώστε να μεταφέρονται εύκολα και ωραία τα κανελόνι με αγκινάρες και ανθότυρο στα πιάτα.
ΠΗΓΗ

Follow Koolnews.gr στο Google News

TAGGED:Κανελόνι με αγκινάρες και ανθότυρο στο φούρνοΣΥΝΤΑΓΗ
Share This Article
Facebook Copy Link Print
ByΝάσος Μπετούγιας
Κλασσικός ξερόλας που χώνει τη μύτη του παντού! Έχω δουλέψει και ως μποντιγκαρντ. Θα σέβεστε. Στο Kool με άποψη. Χωρίς ξυλο δε μαρτυρώ τίποτα! Email επικοινωνια στο nassos@koolnews.gr
Weather
35°C
Athens
clear sky
36° _ 35°
23%
7 km/h
Δε
35 °C
Τρ
35 °C
Τε
35 °C
Πε
37 °C
Πα
36 °C
Διαφήμιση

Let's Connect

304.9kLike
3.04MFollow
304.9kPin
844.87MFollow

Popular Posts

Ζωή Ασουμανάκη

Ζωή Ασουμανάκη: Ύψος, καταγωγή, μόρφωση – όλα όσα πρέπει να ξέρεις για την παίκτρια του Big Brother

Kool Team
4 Min Read

You Might Also Like

βαρη και τραυματισμοι
newsΥγεία

Γυμναστική με βάρη: Πού οφείλονται οι τραυματισμοί στον ώμο

6 Min Read

Πόπη Χατζηδημητρίου: Το Σοβαρό Πρόβλημα Υγείας που Αντιμετώπισε! VIDEO

1 Min Read
Υγεία

Αποφάσισε να πίνει 5 λίτρα νερό για 30 μέρες τα αποτελέσματα προκαλούν ΣΟΚ

5 Min Read
Υγεία

25 Οκτωβρίου: Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού μάθε – πρόλαβε – αντιμετώπισε

4 Min Read
Υγεία

Γάλα: Απαραίτητο ή περιττό για τους ενήλικες τελικά;

3 Min Read
MedianewsΥγεία

Υγεία: 10 σιωπηλά συμπτώματα του Λύκου

5 Min Read

Έρπης Ζωστήρας και Διατροφή!

8 Min Read

Απαλλαγείτε από τις σκασμένες Φτέρνες και αποκτήστε Πόδια απαλά σαν του Μωρού με ΑΥΤΗ τη Μυστική Θεραπεία!

1 Min Read

Social Networks

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Koolnews network

Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews

Koolnews, Ελαιών 25, Κηφισιά 145 64

Koolnews
Koolnews
Koolnews.gr © 2025 – All rights reserved
  • Όροι Χρήσης
  • Σχετικά με Εμάς
  • Contact us
  • Πολιτική Cookies (ΕΕ)
  • GDPR Privacy Policy
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?