in

Κανείς δε κόβει ΑΠΟΔΕΙΞΗ: Έτσι θα κάνετε την καταγγελία με το appodixi app


Φωτιά πήρε το νέο application της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων με το όνομα appodixi, το οποίο μπορείτε να κατεβάσετε σε κινητά με λειτουργικό Android και iOS και μπορείτε να ελέγξετε αν η απόδειξη που σας έδωσαν σε κάποιο μαγαζί διαβιβάστηκε όπως πρέπει στην εφορία για την απόδοση τουλάχιστον του ΦΠΑ!

Τις πρώτες ημέρες υπάρχουνε χιλιάδες καταγγελίες πολιτών!

Πολλοί επαγγελματίες κυρίως στο χώρο της εστίασης κόβουν κανονικά την απόδειξη όμως στη συνέχεια μετά από κάποιες ώρες ακυρώνουν μέσω του φορολογικού μηχανισμού την απόδειξη και δεν τη διαβιβάζουν στην εφορία!

Διαφήμιση

Έτσι λοιπόν και κρατούν και το ΦΠΑ που πλήρωσε τον ο πελάτης αλλά και κανένας τζίρος και κανένα κέρδος δεν εμφανίζεται στην λειτουργία της εταιρείας!

Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να σκανάρετε την απόδειξη μέσω της εφαρμογής. Η εφαρμογή θα σας πει αν αυτό που βλέπετε έχει προκύψει από μία νόμιμη φορολογική μηχανή δηλωμένη στην εφορία και αν έφυγε διαβαστεί η απόδειξη!

Αν η απόδειξη Δεν έχει διαβιβαστεί μπορείτε να κάνετε καταγγελία επώνυμη ή ανώνυμη!

Αν επιλέξετε ανώνυμη το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να βγάλετε φωτογραφία μέσω του application τη συγκεκριμένη απόδειξη και να επισυνάψετε στο app!

Όλα γίνονται με ένα κλικ!

Αν επιλέξετε την επώνυμη καταγγελία θα πρέπει να συνδεθείτε με τα στοιχεία Taxis. Να σημειωθεί ότι στις βλέψεις της ΑΑΔΕ είναι μέρος των εσόδων που θα προκύπτουν από τις καταγγελίες των πολιτών και τα πρόστιμα που θα κοπούν, να αποδίδονται σε αυτούς που καταγγέλλουν!

Follow Koolnews.gr στο Google News
Διαφήμιση

Ανέκδοτο: Ο Μεθυσμένος στο μπαρ …! Τρελό γέλιο

GNTM: Αγνώριστη η παίκτρια του ριάλιτι. Έτσι είναι η Ίριδα Παπουτσή όταν ξυπνάει το πρωί χωρίς φίλτρα