in

Η σκληρή αλήθεια των αριθμών για το… λάθος άνοιγμα του τουρισμού το 2020

maria-korinthiou-koolnews

Τα μετέπειτα πολύμηνα lockdowns συνέβαλαν στη δημιουργία ενός ελλείμματος «μαμούθ»

Τις καταστροφικές επιλογές της κυβέρνησης για τον τρόπο που αποφάσισε να ανοίξει πέρυσι τον τουρισμό αποτυπώνει μία ακόμα έρευνα που δόθηκε στη δημοσιότητα, επιβεβαιώνοντας όσα υποστηρίζουν ακόμα και οι υπουργοί της κυβέρνησης πίσω από τις κλειστές πόρτες.

Το Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (IΝΣΕΤΕ) αναφέρει πως την περίοδο Ιανουαρίου – Δεκεμβρίου 2020 καταγράφηκαν 5,9 εκατ. διεθνείς αεροπορικές αφίξεις, έναντι 21,5 εκατ. την περίοδο Ιανουαρίου – Δεκεμβρίου 2019, παρουσιάζοντας μείωση 72,5%.

Διαφήμιση

Τα ίδια στοιχεία δείχνουν πως στα κρατικά ταμεία μπήκαν 4,28 δισ. ευρώ, σχεδόν τέσσερις φορές λιγότερα από το 2019. Πρόκειται για μία ακόμα ένδειξη ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να ανοίξει χωρίς σχέδιο τον τουρισμό, επιβαρύνοντας επιδημιολογικά τη χώρα, κάτι που συνέβαλε στο μετέπειτα νέο lockdown.

Οι αριθμοί δείχνουν πως όχι μόνο δεν εισέρρευσαν στα κρατικά ταμεία τα ποσά που υπολόγιζε το οικονομικό επιτελείο, αλλά τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα και τα μετέπειτα πολύμηνα lockdowns συνέβαλαν στη δημιουργία ενός ελλείμματος «μαμούθ» που θεωρείται δύσκολα διαχειρίσιμο.

newsbreak

parapona-rodou.blogspot.com

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Στεφανία Καρρά

Αγαπώ τα ταξίδια, το διάβασμα και το καλό φαγητό. Στο Kool απο την πρώτη μέρα Email επικοινωνια στο [email protected]

Διαφήμιση

Θεσσαλονίκη: Τέλος από την παράταξη του Ζέρβα ο Δρόσος Τσαβλής -Εμβολιάστηκε εκτός λίστας

Γιατί φοράμε τον «Μάρτη», το βραχιολάκι με τη στριμμένη άσπρη και κόκκινη κλωστή;