in

«Η πατρίδα σε κατατάσσει στους ήρωες»: Ο συγκλονιστικός επικήδειος στον Μάριο Μιχαήλ Τουρούτσικα

Μάριος Μιχαήλ Τουρούτσικας: Το συγκλονιστικό τελευταίο αντίο

Διαφήμιση

Ράγισε καρδιές ο επικήδειος του φίλου και συνάδελφου του 29χρονου Μάριου Τουρούτσικα που έχασε τη ζωή του από την πτώση του μοιραίου Φάντομ στην Ανδραβίδα.

«Άριστος συνάδελφος και συνεργάτης, υπηρετώντας άοκνα. Ήσουν υπόδειγμα τέκνου για τους γονείς σου. Επί 9 έτη υπηρέτησες ευδόκιμα. Αείμνηστε Μάριε, η μοίρα δεν σε άφησε να ολοκληρώσεις το θαυμαστό έργο σου πάνω στα ατσάλινα φτερά σου.
Υπηρξες έντιμος και ευθύς χαρακτήρας, ακούραστος. Όλοι θρηνούμε και πενθούμε τη λεβεντιά που χάθηκε, που έφυγε για το αιώνιο ταξίδι. Τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023, πέρασες στην αιωνιότητα, πέρασες στην ιστορία. Τη θύμησή σου δεν είναι δυνατόν να την αποχωριστούν ούτε οι γονείς, ούτε τα αδέρφια, ούτε οι συνάδελφοί σου. Η Πατρίδα μας σε κατατάσσει μεταξύ των ηρώων που θυσιάστηκαν για να διατηρήσει την ελευθερία της.»

«Η πατρίδα σε κατατάσσει στους ήρωες»: Ο συγκλονιστικός επικήδειος στον Μάριο Μιχαήλ Τουρούτσικα

Το τελευταίο αντίο στον Μάριο Μιχαήλ Τουρούτσικα

Η κηδεία του Υποσμηναγού τελέστηκε στην Τρίπολη, στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία, ενώ η ταφή του θα γίνει στο κοιμητήριο του χωριού Πικέρνι, από όπου και κατάγεται. Αυτή την ώρα γίνεται η εξόδιος ακολουθία του Ίκαρου.

Σημειώνεται πως η επιθυμία της οικογένειας είναι αντί στεφάνων να συγκεντρωθούν χρήματα για τη στήριξη του «Χαμόγελου του Παιδιού» και του γηροκομείου Τρίπολης, καθώς ο Μάριος – Μιχαήλ Τουρουτσίκας είχε ιδιαίτερη ευαισθησία για τους ηλικιωμένους.

Στην κηδεία του 29χρονου παρευρέθηκαν ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τιμώντας τον ήρωα Ίκαρο και στηρίζοντας την οικογένειά του. Το «παρών» έδωσε επίσης και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος με τον Αρχηγό ΓΕΑ, Αντιπτέραρχο Θεμιστοκλή Μπουρολιά.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από τον πρώην ΑΓΕΕΘΑ Ευάγγελο Αποστολάκη και τον τομεάρχη Άμυνας του κόμματος Θοδωρή Δρίτσα, βρίσκεται επίσης στην εξόδιο ακολουθία του Υποσμηναγού.

Παράλληλα, δεκάδες συνάδελφοι του Υποσμηναγού συνόδευσαν τον 20χρονο. Στελέχη της 338 Μοίρα Διώξεως και Βομβαρδισμού «Άρης», έμπειροι «φαντομάδες», απόστρατοι και συνάδελφοι από όλη την Πολεμική Αεροπορία.

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Ευτυχία Κορδόνη

Την ευτυχία τη βρίσκει ο κάθε ένας εκεί όπου την αναζητά. Την Ευτυχία Κορδόνη όμως θα τη βρεις μόνο στο Koolnews. Αγαπά να περνά όμορφα και όχι πάντα μπροστά στα φώτα. Και Μύκονος και ελεύθερο camping. και κοσμικό ποτό και υποβρύχιο στο ζαχαροπλαστείο. Δίδυμος, τι άλλο. contact [email protected]

Διαφήμιση

Πάρε το μηδέν: ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ 30 χρόνια μετά. Ήταν αστικός μύθος τελικά ή έπιανε; Πριν τα κινητά τηλέφωνα

«Ένας διαφορετικός γάμος» το ύστατο αντίο στον Ευστάθιο Τσιτλακίδη: Αύριο η κηδεία του 31χρονου Σμηναγού