in

Η κακοκαιρία που χτύπησε τη Γερμανία έρχεται και στην Ελλάδα το Σαββατοκύριακο

Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας σχεδόν σε όλη την Ελλάδα θα έχουμε από σήμερα το βράδυ και για όλο το σαββατοκύριακο αφού το φαινόμενο της ψυχρής λίμνης το οποίο προκάλεσε τις φονικές πλημμύρες στη Γερμανία με περισσότερους από 100 νεκρούς και εκατοντάδες αγνοούμενους κατευθύνεται προς την Ελλάδα.

Το χαρακτηριστικό του συγκεκριμένου φαινομένου είναι οι ισχυρές βροχοπτώσεις οι οποίες δίνουν μεγάλους όγκους νερού σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Στη Γερμανία έπεσαν περισσότερα από 250 λίτρα νερού ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο ενώ υπάρχουν εκτιμήσεις μετεωρολόγων επειδή τα φαινόμενα συνεχίζονται για περιοχές που θα φτάσει ακόμα και τα 400 λίτρα. Είναι αδιανόητες ποσότητες μιλάμε για 25 με 40 εκατοστά ύψος νερού σε κάθε τετραγωνικό μέτρο

Διαφήμιση

Για να γίνει αισθητή η διαφορά φανταστείτε ότι ο μέσος όγκος νερού για ολόκληρο το χειμώνα στην Ελλάδα έχει μέγιστο στην περιοχή της Πίνδου τα 180 λίτρα νερού στο τετραγωνικό χιλιόμετρο και μιλάμε για ολόκληρο το χειμώνα ενώ οι καταστροφικές πλημμύρες πέρυσι στην Εύβοια την περιοχή στα Πολιτικά τα Ψαχνά το Βασιλικό και το Λευκαντί έριξαν 110-140 λίτρα νερού στο τετραγωνικό μέτρο.

Στην Ελλάδα οι βροχοπτώσεις θα ξεκινήσουν από το απόγευμα του Σαββάτου και θα επηρεάσουν το σύνολο της ηπειρωτικής χώρας και κυρίως της Βόρειας Ελλάδας.

Υπάρχει πιθανότητα σίγουρα για βροχόπτωση αλλά αντίστοιχα και για χαλάζι κεραυνούς ανεμοστρόβιλους και υδροστρόβιλους. Νεότερο δελτίο θα εκδώσει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία αργότερα μέσα στην ημέρα

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Kool Team

Διαφήμιση

Νέα Ροφήματα Γιαουρτιού Becel ProActiv. Δοκίμασε και ζήσε τον ProActiv τρόπο ζωής!

τι ειναι η ψυχρη λιμνη

Καιρός Ψυχρή Λίμνη: Τι είναι το φαινόμενο της ψυχρής λίμνης