in

Μπέτι Πέιτζ: Το μυθικό pin-up girl του ’50. Τόσο καυτή που οι φωτογραφίες της κατασχέθηκαν από την αστυνομία

Μπέτι Πέιτζ

Το βιβλίο «Bettie Page: Queen of Curves» συγκεντρώνει αρκετές εικόνες από τη φωτογράφο Μπάνι Γίγκαρ αποτυπώνοντας τη διαχρονική γοητεία της Μπέτι Πέιτζ.

H Μπέτι Πέιτζ γνώρισε τους προβολείς της δημοσιότητας και απέσπασε αρκετά θετικές κριτικές από διάσημους αστέρες της εποχής, όπως από τον Hugh Hefner, τον ιδρυτή του Playboy. Το όνομα της είναι συνώνυμο με τη σεξουαλική απελευθέρωση και συνεχίζει να εμπνέει καλλιτέχνες, μουσικούς και μόδιστρους.

Ερωτικές και ιδιαίτερα προκλητικές για τα συντηριτικά ήθη της εποχής, οι περισσότερες φωτογραφίες της κατασχέθηκαν από την αστυνομία και άσχετα από το γεγονός πως η ίδια είχε συνεργαστείσ το παρελθόν με το FBI, αυτό δεν εμποδισε τις αστυνομικές αρχές να τη σύρουν στο δικαστήριο για τις σέξι pin-up εικόνες της.

Διαφήμιση

Ο δικαστής υποχρέωσε όλους τους φωτογράφους που την έχουν απαθανατίσει ημίγυμνη να καταστρέψουν τα αρνητικά των φωτογραφιών. Αυτή βέβαια δεν ήταν σύμφωνη με αυή την απόφαση.

Η φήμη της σ’ ένα μεγάλο ποσοστό οφείλεται στην Μπάνι Γίγκαρ, η οποία είχε τραβήξει τις πιο διάσημες εικόνες της. Σύμφωνα με την εισαγωγή της Μπέτι Πέιτζ στο νέο βιβλίο που κυκλοφόρησε «Bettie Page: Queen of Curves» της εκδότης και επιμελήτριας Πέτρα Μέϊσον αναφέρει: «Μετά από μερικά χρόνια στην Νέα Υόρκη, η Μπέτι αποφάσισε ότι ήταν ώρα να κάνει ένα διάλειμμα και να πάει στο Μiami να διασκεδάσει και να χαρεί τον ήλιο.

Βγάλαμε πολλές φωτογραφίες στην θάλασσα: αρκετές τραβήχτηκαν σε απομονωμένες παραλίες, που μας επέτρεψαν να κάνουμε τη δουλειά μας χωρίς να μας διακόπτουν άγνωστοι. Ποιες είναι οι πιθανότητες για ένα επιτυχημένο μοντέλο να φύγει από μια μεγάλη πόλη σαν τη Νέα Υόρκη και να μετακομίσει σε μια τουριστική περιοχή σαν το Miami για να δουλέψει με μια εικοσιπεντάχρονη φωτογράφο;»

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Αντώνης-Σωτήρης Στάμος

Γυναίκες, αυτοκίνητα, αθλητικά, φαγητά και ταξίδια. Θέλετε και άλλα;
Τρέξιμο και γράψιμο.
Email επικοινωνία στο [email protected]
instagram
facebook

Διαφήμιση

Μάθε εδω: Τι να ΜΗΝ τρως για να έχεις ανεβασμένη ερωτική ζωή – Ξεχνάς τηγανιτές πατάτες, μακαρόνια και…

Κανείς δεν την αναγνώρισε: Η Σελένη πριν από το My Style Rocks έπαιζε στο «Ευτυχισμένοι μαζί»