Γυναίκα: 9 Τροφές που Λευκαίνουν τα Δόντια

Ο δρ Χάρλοντ Κατζ, ιδρυτής της αλυσίδας κλινικών The California Breath Clinics, σε συνέντευξή του στην «Daily Mail» μίλησε γι’ αυτές τις τροφές.Ανάμεσα σε άλλα αναφέρει πώς γενικά πολλά τρόφιμα μπορούν να βοηθήσουν στην λεύκανση των δοντιών αλλά αυτά τα 4 είναι πιο αποτελεσματικά:Πρόκειται για τη μαύρη σοκολάτα, το πράσινο τσάι, οι φράουλες και το τυρί.Σοκολάτα: Περιέχει θειοβρομίνη που συμβάλλει στη σκλήρυνση της αδαμαντίνης ουσιών των δοντιών.

Πράσινο τσάι: Περιέχει τανίνες οι οποίες ευνοούν τη λευκότητα επειδή εμποδίζουν τα βακτήρια να κολλήσουν στα δόντια και πολυφαινόλες που καταπολεμούν τα οξέα και τα βακτήρια του στόματος.

Φράουλες: Περιέχουν μαλικό οξύ, ένα ένζυμο το οποίο στην πραγματικότητα λευκαίνει τα δόντια καθώς απομακρύνει τις χρωστικές.
Τυρί: Αυξάνει το pH του στόματος, μειώνοντας τις πιθανότητες αποχρωματισμού και διάβρωσης των δοντιών.
Άλλα τρόφιμα που ασκούν παρόμοια δράση είναι οι ξηροί καρποί, τα μήλα και τα αχλάδια.

Μάλιστα, για καλύτερα αποτελέσματα, θα πρέπει να καταναλώνονται τις πρωινές ώρες, ώστε να εξουδετερώνονται αποτελεσματικότερα οι βακτηριακές αποικίες που έχουν συσσωρευτεί τη νύχτα στα δόντια και ευθύνονται για την βακτηριακή πλάκα.

Ασημίνα Φρατζέσκου

Written by Ασημίνα Φρατζέσκου

Fashion expert με σπουδές στη μόδα αλλά και τη δημοσιογραφία. Πως ταιριάζουν αυτά; Όταν γράφεις για ό,τι αγαπάς. Είμαι η Ασημίνα και φέρνω τη μόδα για εσάς

Πτωση ελικοπτερου πορος

ΠΟΡΟΣ Πτώση ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ: Νεκροί όλοι οι επιβένοντες. ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝ οι ΕΠΙΒΑΤΕΣ

Power of love: Ξανά μαζί Πρώην Ζευγάρι του Power of love 2.Τι λέει η Μαρία Μπακοδήμου(φώτο)