in ,

Γ@Μ@ΤΗ ΣΤΑ 40 γιατί και οι σαραντάρες+ έχουν ψυχή! Κυκλοφόρησε

Έφτασες στην ηλικία των σαράντα+ και νιώθεις παγιδευμένη;
Λογικό! Μεγαλώνοντας σου έμαθαν πως δεν γίνεται να τα έχεις όλα, σωστά;
Πρέπει να διαλέξεις. Ή μαμά ή εργαζόμενη. Ή παντρεμένη ή ερωμένη.

Περικυκλωμένη από πολλά ακόμα ηθικά διλήμματα, όπως:

Διαφήμιση

Έφτασα τα σαράντα, θέλω να κάνω παιδιά αλλά μάλλον άργησα.
Θέλω να διασκεδάσω, να βγω για ένα ποτό, να πάω με τις φίλες μου διακοπές, να συνεχίσω το χόμπι που σταμάτησα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αλλά αφού επέλεξα να κάνω παιδιά, πολλά ζητάω. Θα αρκεστώ στον χρόνο που περνάω με την οικογένειά μου.
Μου αρέσει πολύ το σεξ, αλλά σε τέτοια ηλικία, καλύτερα να κάτσω στ’ αβγά μου. Τι θα πει ο κόσμος;
Ο άντρας μου γυρνάει κουρασμένος από τη δουλειά και δεν έχει όρεξη για σεξ, αλλά δεν πειράζει, θα αρκεστώ στη μια φορά τον μήνα, δεν μπορώ να ζητήσω και παραπάνω αφού αυτός συντηρεί κατά κύριο λόγο την οικογένεια.

Αυτό το παραλήρημα σταματάει εδώ! Με αυτό το βιβλίο!

Έχεις ανάγκες. Μην τις καταπιέζεις βασιζόμενη σε ηλίθια στερεότυπα.

Μια γυναίκα όλα τα μπορεί!

Ο απόλυτος οδηγός για να γουστάρεις και πάλι τη ζωή σου!

Για κάθε γυναίκα που έχει αισθανθεί κάποτε παγιδευμένη· μια αστεία, ωμή και εμψυχωτική ιστορία για την κρίση μέσης ηλικίας.

Δημιουργός, μητέρα, ερωμένη και φαινόμενο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, η Τόβα Λι διερευνά τι στον διάβολο υποτίθεται ότι πρέπει να κάνετε όταν βρεθείτε να ζείτε μια ζωή για την οποία δεν θυμάστε να είχατε προσυπογράψει.

«Δεν ήθελα να “ντύνομαι σαν μαμά“, να οδηγώ “μαμαδίστικο αυτοκίνητο”, να έχω “μαμαδίστικο κούρεμα” ή να είμαι η μαμά της έτσι και της αλλιώς σε καποιανής το τηλέφωνο. Κι ένιωθα ολομόναχη!

Είχα φίλες· άλλες γυναίκες, άλλες μητέρες· όμως για κάποιον λόγο δεν είχα κανέναν να μιλήσω για οτιδήποτε απ’ όλα αυτά. Όπου κι αν κοίταζα, έβλεπα γυναίκες που φαίνονταν να βιώνουν ευτυχισμένες το όνειρο της ζωής στα προάστια: δύο παιδιά κι ένα ακατάστατο μίνι-βαν, διακοπές μία φορά τον χρόνο, πάρτι με δείπνο και γιόγκα κάθε Τρίτη πρωί για “προσωπικό χρόνο“. Ήθελα να ξεράσω πάνω σ’ όλα αυτά.

Η αλήθεια είναι ότι όταν κοιταζόμουν στον καθρέφτη, δεν είχα ιδέα πλέον ποια ήμουν. Αυτό που έβλεπα ήταν, στην καλύτερη περίπτωση, μια ξεφτισμένη εκδοχή μου, αυτής που ήμουν προτού κάνω παιδιά και προτού χάσω τελείως τον εαυτό μου.

Πανικοβλήθηκα, σκεπτόμενη ότι πλησιάζω σιγά-σιγά τη μέση ηλικία και την εμμη­νόπαυση, κι αναρωτήθηκα πόσα χρόνια ακόμη μου έχουν απομείνει να είμαι “αξιογ@@ητη”, προτού αρχίσουν τα πάντα να παίρνουν τον κατήφορο».

Στο πρώτο της βιβλίο, η Τόβα παίρνει τους αναγνώστες μαζί της στο ταξίδι της για να ανακαλύψει εκ νέου ποια είναι μετά τη μητρότητα και πέρα από τους κανόνες που η κοινωνία επιβάλλει στις γυναίκες, ενώ τις ενθαρρύνει να απελευθερωθούν και απλώς να είναι ο εαυτός τους.

«Όταν βρίσκεις την αυθεντικότητα, είναι δύσκολο να γυρίσεις πίσω. Είναι σαν να ανοίγεις μια πόρτα στην αλήθεια και να αρχίζεις να αναπνέεις έναν και­νούριο τύπο αέρα. Αυτή η ανακάλυψη με ώθησε να γράψω. Είναι ο τρόπος μου να πω ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ»

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Στεφανία Καρρά

Αγαπώ τα ταξίδια, το διάβασμα και το καλό φαγητό. Στο Kool απο την πρώτη μέρα Email επικοινωνια στο [email protected]

Διαφήμιση

Χάλασε η Φάση με Μάριο Χεζόνια: Την πέφτουν στην Ιωάννα Μαλέσκου οι Παναθηναικοί

Αλκέτα και Κατερίνα Μελίτη “Θαρρώ”