in

Γενοκτονία των Ποντίων: Ο Βαλάντης απαντά στον Ατζούν Ιλίτζαλι μέσω Instagram που αποθέωσε τον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ

Για τους Τούρκους ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ είναι ο ιδρυτής του σύγχρονου κράτους της Τουρκίας ο οποίος πήρε με πραξικόπημα ένα κράτος από την πρώην οθωμανική αυτοκρατορία και το έστησε στα πρότυπα ενός σύγχρονου δυτικού κράτους!

Δυστυχώς για να το πετύχει αυτό συνέχισε τις θηριωδίες που έκαναν οι νεότουρκοι όπως η γενοκτονία των Αρμενίων, των Ελλήνων και των Ασσυρίων. Θεωρείται, παρ’ όλ’ αυτά, χαρισματικός ηγέτης, του οποίου η μορφή, σύμφωνα με τους σύγχρονους ιστορικούς, συγκαταλέγεται ανάμεσα στις σημαντικότερες προσωπικότητες που επηρέασαν καθοριστικά με την παρουσία τους τον 20ό αιώνα. Προσέλαβε τον χαρακτηρισμό «Ατατούρκ», που σημαίνει «πατέρας των Τούρκων».

19 Μαΐου είναι ημέρα που εμείς μνημονεύουμε τη γενοκτονία των Ποντίων ενώ για τους Τούρκους αποτελεί κάτι σαν εθνική εορτή.

Διαφήμιση

Ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ αποβιβάστηκε στη σαμψούντα στη Μαύρη Θάλασσα στις 19 Μαΐου με το πλοίο Μπαντιρμά και ξεκίνησε τον Απελευθερωτικό Αγώνα εναντίον των συμμαχικών δυνάμεων.

Ο Ατατούρκ αφιέρωσε για τους Τούρκους νέους την γιορτή αυτή.

Με αφορμή αυτή την εορτή ο Ατζούν Ιλίτζαλι έκανε μία δημοσίευση στο instagram και έβαλε και το λογότυπο της Acunn media με την οποία τίμησε το Τούρκο ηγέτη. Η ανάρτηση έγραφε

Ευτυχισμένη 19η Μαΐου Εορτασμός Μνήμης του Ατατούρκ, Ημέρα Νεολαίας και Αθλητισμού. Τιμώ όλους τους μάρτυρες μας, ιδιαίτερα τον Μεγάλο Ηγέτη Βετεράνο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, με σεβασμό, έλεος και ευγνωμοσύνη.

Λίγο μετά ο Βαλάντης δημοσίευσε τη δική του ανάρτηση για τη γενοκτονία των Ποντίων τυχαίνει να είναι ακριβώς την ίδια μέρα

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Στεφανία Καρρά

Αγαπώ τα ταξίδια, το διάβασμα και το καλό φαγητό. Στο Kool απο την πρώτη μέρα Email επικοινωνια στο [email protected]

Διαφήμιση

Ρουκ Ζούκ: Σάλταρε η Ζέτα Μακρυπούλια. Παίκτρια ζήτησε ΚΟ-ΚΟ Viral βίντεο Τρελό γέλιο

GNTM – Ίριδα Παπουτσή: Το μαύρο σουτιέν και το προκλητικό βλέμμα της θα σε τρελάνουν