in

Φοβάσαι τα αεροπλάνα; ΜΗ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ αυτό το άρθρο – Αυτά που δεν σου λένε οι αεροσυνοδοί μόλις μπεις στο αεροπλάνο

Αν πρόκειται να ταξιδέψεις σύντομα με αεροπλάνο, τότε καλύτερα να σταματήσεις εδώ την ανάγνωση, γιατί θα σε πάει εμπλοκή. Αν ταξίδεψες μόλις με αεροπλάνο, τότε είμαστε βέβαιοι ότι θα νιώσεις μια τεράστια ανακούφιση που είσαι σώος. Υπάρχουν κάποια πράγματα που ο άνθρωπος δεν μπορεί να τα διαχειριστεί, τους δίνει ίσως μεγαλύτερη βαρύτητα απ΄όσο πρέπει και καλύτερα να μην τα ξέρει. Ιδίως όταν μιλάμε για facts που αφορούν τα αεροπλάνα.

Είναι αυτά που δεν σου λένε οι αεροσυνοδοί ούτε οι εταιρείες. Είναι αυτά που ίσως κι εκείνοι (οι αεροσυνοδοί) να μην τα γνωρίζουν. Αυτά τα αεροπλανικά facts θα σε βάλουν σε σκέψεις φόβου.

1. Οι αναπνευστικές μάσκες διαρκούν μόνο 14-20 λεπτά. Τόσος εκτιμάται ότι είναι ο χρόνος που χρειάζεται ένα αεροπλάνο, ώστε να σταθεροποιηθεί σε ένα αρκετό ύψος πίεσης.

Διαφήμιση

2. Το αεροπλάνο μπορεί να ξεμείνει από καύσιμα. Δεν είναι για να τρομοκρατηθείς όμως. Η συνεννόηση με το κοντινότερο αεροδρόμιο είναι συνήθως άμεση, ενώ υπάρχει και ένα μηχάνημα, το RAT, το οποίο παρέχει όλες τις πληροφορίες στους πιλότους και μπορεί να χρησιμεύσει ως επιμήκυνση των καυσίμων.

3. Η πόρτα της τουαλέτες δεν κλειδώνει στην πραγματικότητα. Τα μέλη του πληρώματος μπορούν πολύ εύκολα να την ανοίξουν, με κόλπο που μόνο αυτά ξέρουν. Ο σκοπός είναι να περιορίζουν την κίνηση στην τουαλέτα σε στιγμές που οι επιβάτες πρέπει να κάθονται στην καρέκλα.

4. Τα τραπεζάκια στις καρέκλες δεν είναι «Κατακουζηνός καθαρά». Δεν είναι καν απλώς καθαρά σε ορισμένες περιπτώσεις. Ιδίως σε οχήματα που κάνουν πολλές πτήσεις, τα μικροβιάκια κάνουν πάρτι. Θα ξανακοιμηθείς με τη μούρη κολλημένη πάνω στο τραπεζάκι;

5. Κάποια αεροπλάνα έχουν το δικό τους νεκροταφείο. Η Singapore Airlines τοποθετεί στα αεροπλάνα που εξυπηρετούν μεγάλο αριθμό επιβατών, μια θήκη για να τοποθετηθεί το πτώμα του νεκρού, εφόσον υπάρξει το μοιραίο στην διάρκεια της πτήσης.

6. Για την τρύπα στα παράθυρα τα είπαμε εδώ.

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Νάσος Μπετούγιας

Κλασσικός ξερόλας που χώνει τη μύτη του παντού! Έχω δουλέψει και ως μποντιγκαρντ. Θα σέβεστε. Στο Kool με άποψη. Χωρίς ξυλο δε μαρτυρώ τίποτα! Email επικοινωνια στο [email protected]

Διαφήμιση

«Μαγεύει» το Μαϊάμι της Ελλάδας – Ο επίγειος Παράδεισος που πρέπει να επισκεφτείς

Όταν το Nitro «έγδυσε» τη Σμαράγδα Καρύδη και η φωτογραφία που την έκανε έξαλλη