in

Φοβάσαι τα αεροπλάνα; Έρενα – Ποιες είναι οι ασφαλέστερες θέσεις σε ένα αεροπλάνο;

Αν φοβάσαι το αεροπλάνο σου έχουμε μία έρευνα που μπορεί να κάνει την πτήση σου πιο ασφαλή. Μπορεί να σου είναι αδιάφορα αυτά που θα διαβάσεις στην έρευνα αλλά κρατά αυτό Θα διαβάσεις και στο τέλος.Ένα αεροπορικό δυστύχημα συμβαίνει εξαιρετικά σπάνια και με συχνότητα ένα στα 5,7 εκατομμύρια!

Μια μελέτη του περιοδικού TIME αποκαλύπτει ότι οι πρώτες σειρές θέσεων στο αεροπλάνο είναι οι πιο ασφαλείς σε ένα ατύχημα.
Επιπλέον, σύμφωνα με τα στατιστικά που αναλύθηκαν πριν από μερικά χρόνια, οι θέσεις στο κεντρικό τμήμα του αεροπλάνου, όχι παράθυρο δηλαδή, έχουν υψηλότερα ποσοστά επιβίωσης.

Διαφήμιση

Το TIME έχει αναλύσει 17 ατυχήματα από το 1980. Σύμφωνα με την FAA, δεν υπάρχει πιο ασφαλής περιοχή, καθώς οι πιθανότητες επιβίωσης εξαρτώνται από τις συνθήκες του ατυχήματος.

Ορισμένες μελέτες ταξινομούν το ποσοστό επιβίωσης ανάλογα με τη θέση τη σειρά σας στο αεροπλάνο, δηλαδή 32% στο πίσω μέρος του αεροπλάνου και 38% στο μπροστινό μέρος.

Αυτή η μελέτη κατέληξε επίσης στο συμπέρασμα ότι η μεσαία σειρά καθισμάτων έχει τα χαμηλότερα ποσοστά θνησιμότητας 28%.

Όπως λέει η FFA, οι πιθανότητες εξαρτώνται από το είδος του ατυχήματος, για παράδειγμα σε περίπτωση συντριβής αεροσκάφους, οι επιβάτες με τις καλύτερες πιθανότητες επιβίωσης είναι αυτοί που βρίσκονται κοντά στην έξοδο κινδύνου.

Σημειώνεται ότι ένα αεροπορικό δυστύχημα είναι εξαιρετικά σπάνιο και η πιθανότητα είναι μία σε κάθε 5,7 εκατομμύρια πτήσεις και η πιθανότητα επιβίωσης είναι 56%.

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Στεφανία Καρρά

Αγαπώ τα ταξίδια, το διάβασμα και το καλό φαγητό. Στο Kool απο την πρώτη μέρα Email επικοινωνια στο [email protected]

Διαφήμιση

Αλβανία – Το αγροτόσπιτο που έγινε ξενώνας με πέτρα και τζαμί και έχει τρελάνει το Instagram. Τρέχουν για μία φωτογραφία

Η Τζούλια Αλεξανδράτου αλλάζει σταυροπόδι και μοιράζει υπογλώσσιο. Ποια Σάρον Στόουν; Φωτογραφία