in

Φωτογραφία Μπούζλουντζα: Το φουτουριστικό κτίριο στη Βουλγαρία που έκαναν οι κομμουνιστες; Ο λόγος;


Το Μνημείο του Βουλγαρικού Κομμουνιστικού Κόμματος, γνωστό και ως Μνημείο Buzludzha, χτίστηκε στην κορυφή Buzludzha στην κεντρική Βουλγαρία από τη βουλγαρική κομμουνιστική κυβέρνηση και εγκαινιάστηκε το 1981.

Χτίστηκε με στόχο να τιμήσει τα γεγονότα του 1891, όταν μια ομάδα σοσιαλιστών με επικεφαλής τον Dimitar Blagoev συγκεντρώθηκε κρυφά στην περιοχή για να σχηματίσει ένα οργανωμένο σοσιαλιστικό κίνημα που οδήγησε στην ίδρυση του Βουλγαρικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, προδρόμου του Βουλγαρικού Κομμουνιστικού Κόμματος.

Η κατασκευή του μνημείου ξεκίνησε στις 23 Ιανουαρίου 1974 υπό τον αρχιτέκτονα Georgi Stoilov, πρώην δήμαρχο της Σόφιας και συνιδρυτή της Ένωσης Αρχιτεκτόνων στη Βουλγαρία.

Διαφήμιση

Η κορυφή tuvunu ανατινάχτηκε με TNT μειώνοντας το ύψος του βουνού από 1.441 μέτρα σε 1.432 μέτρα.

Κατά τη διάρκεια κατασκευής αφαιρέθηκαν πάνω από 15.000 κυβικά μέτρα βράχου ενώ το κόστος του μνημείου άγγιξε τα 14.186.000 λέβα, που ισοδυναμεί με 35 εκατομμύρια ευρώ σήμερα.

Το μνημείο αποτελεί παράδειγμα της φουτουριστικής αρχιτεκτονικής που είναι κοινή σε πολλά κρατικά κομμουνιστικά κτίρια σε όλες τις ανατολικές χώρες.

Όλες οι εργασίες συντήρησης έληξαν με την πτώση του κομμουνισμού το 1989 και το κτίριο παραμένει κλειστό για το κοινό λόγω των κινδύνων της εξασθενημένης κατασκευής.

Δες τις φωτογραφίες του koolnews απο το υπέροχο κτίριο

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Ευτυχία Κορδόνη

Την ευτυχία τη βρίσκει ο κάθε ένας εκεί όπου την αναζητά. Την Ευτυχία Κορδόνη όμως θα τη βρεις μόνο στο Koolnews. Αγαπά να περνά όμορφα και όχι πάντα μπροστά στα φώτα. Και Μύκονος και ελεύθερο camping. και κοσμικό ποτό και υποβρύχιο στο ζαχαροπλαστείο. Δίδυμος, τι άλλο. contact [email protected]

Διαφήμιση

Natasha Thomsen: Με τέτοιο Instagram το onlyfans ήταν δεδομένο – Η φωτογραφία που άνοιξε το δρόμο

Η Πόπη Τσαπανίδου, το κόψιμο και άλλα 6 πράγματα που είναι ταυτόχρονα εκνευριστικά και ηδονικά