Koolnews
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Subscribe
  • Έρευνες
Τετάρτη, Αυγ 20, 2025
Font ResizerAa
KoolnewsKoolnews
  • Έρευνες
  • Νύχια
  • Μαλλιά
  • Ομορφιά
  • Ζώδια
  • Ανέκδοτα
Search
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Koolnews > Έβαλε λαδολέμονο σε κεραμικά μπουκάλια και δεν προλαβαίνει να κάνει εξαγωγές
extras

Έβαλε λαδολέμονο σε κεραμικά μπουκάλια και δεν προλαβαίνει να κάνει εξαγωγές

Kool Team
Last updated: 1 Μαΐου, 2021 6:38 μμ
Kool Team
Published: 1 Μαΐου, 2021
Share
SHARE

Πολλοί Έλληνες διαπρέπουν στο εξωτερικό με απλές και καινοτόμες ιδέες. Ένας από αυτούς είναι και ο 29χρονος Γιάννης Ανδρεαδάκης που έκανε το λαδολέμονο γνωστό στη Γερμανία.
Το «δεξί χέρι» της νοικοκυράς που τιμάται δεόντως στη ελληνική κουζίνα μπήκε σε κεραμικό μπουκάλι και εξάγεται σε τόνους τα τελευταία δύο χρόνια στην Γερμανία. Εκτός από το λάδι και το λεμόνι στα συστατικά περιλαμβάνονται: θυμάρι, δενδρολίβανο, ρίγανη, πάπρικα και σκόρδο. Οι Γερμανοί συγκεκριμένα προτιμούν το ελαιόλαδο με άρωμα λεμονιού, οι νότιες χώρες το ελαιόλαδο με ρίγανη, θυμάρι και δενδρολίβανο και οι βόρειες χώρες λατρεύουν το ελαιόλαδο με σκόρδο και πάπρικα.
Το πώς προέκυψε η συγκεκριμένη επιχειρηματική ιδέα το εξηγεί ο Γιάννης Ανδρεαδάκης στο MadeinCreta.gr που αν και σπούδασε οικονομικά αποφάσισε να ακολουθήσει τα χνάρια του πατέρα του στην εταιρεία τυποποίησης και εμπορίας ελαιόλαδου που είχε στήσει. H ιδέα προέκυψε πριν από 6 χρόνια κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε μία διεθνή έκθεση ελαιόλαδου. «Παρατήρησα ένα λάδι από την Τοσκάνη που ήταν διαυγέστατο αλλά δεν είχε γεύση ελαιολάδου αλλά λεμονιού. Οι Ιταλοί σε αυτά είναι πρωτοπόροι, άλλωστε, κι αυτό το ξέρουν όσοι ασχολούνται με το χώρο. Η ιδέα του μου άρεσε και σκέφτηκα ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε και εμείς το ίδιο. Μερικά χρόνια μετά το επιχειρήσαμε για να αυξήσουμε και τους κωδικούς μας στην Κρητίδα (Critida)».
Στη συνέχεια λέει ότι αν και οι πωλήσεις πήγαιναν καλά (συνολικά διακινούσαν 240 τόνους έξτρα παρθένου ελαιόλαδου εκ των οποίων οι 60 τόνοι ήταν βιολογικοί) σκέφτηκαν ότι για να σταθούνε στην αγορά και τον ανταγωνισμό, έπρεπε να βρούνε νέα προϊόντα χωρίς να ξεφύγουνε από το αντικείμενο τους. Έτσι προέκυψε η τυποποίηση αρωματικού λαδιού: «με άρωμα Κρήτης» όπως λέει ο ίδιος χαρακτηριστικά.
«Όλα τα αρωματικά φυτά που χρησιμοποιούμε προέρχονται από την Κρήτη, είναι πιστοποιημένα και τα προμηθευόμαστε από την εταιρία Ίνατος. Σε όλα τα προϊόντα που έχουν βότανα, το ελαιόλαδο είναι σε ποσοστό 96% και τα βότανα σε ποσοστό 4%».
Πάντως η εταιρεία του βοηθάει τους παραγωγούς της Κρήτης μιας και συνεργάζεται με πολλούς από αυτούς για την προμήθεια ελαιόλαδου και λεμονιών.
Μόνο στην Γερμανία μέσα σε μία σεζόν έφυγαν 8 τόνοι έξτρα παρθένου και βιολογικού ελαιόλαδου με άρωμα λεμόνι και η συσκευασία από τα 250ml (απλό μπουκάλι) έγινε 500ml λόγω της μεγάλης ζήτησης.
Εξαγωγές αρωματικού ελαιόλαδου γίνονται στον Καναδά, Ντουμπάι, Βραζιλία, Σουηδία, Νορβηγία, Δανία, Ρωσία και Γερμανία. Η κάθε χώρα επιλέγει πιο συγκεκριμένο ελαιόλαδο θέλει με βάση τις διατροφικές της συνήθειες.
Ο 29χρονος δεν κρύβει ότι ούτε ο ίδιος δεν περίμενε να πάει τόσο καλά με την πρώτη στην αγορά της Γερμανίας. Όσον αφορά στην οικονομική στρατηγική της εταιρείας προτιμήθηκαν οι μεγάλες ποσότητες και οι λογικές τιμές και όχι το αντίστροφο

Follow Koolnews.gr στο Google News
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Weather
27°C
Athens
few clouds
29° _ 26°
64%
4 km/h
Τε
28 °C
Πε
33 °C
Πα
35 °C
Σα
34 °C
Κυ
32 °C
Διαφήμιση

Let's Connect

304.9kLike
3.04MFollow
304.9kPin
844.87MFollow

Popular Posts

Η μεγαλύτερη μελέτη για τα εμβόλια Covid: 45,6 εκατ. άνθρωποι, μία αλήθεια. Τα εμβόλια Covid μειώνουν εμφράγματα και θρομβώσεις

Kool Team
3 Min Read

Η Όλγα Κοτλιδά απαντά σε όλους: «Ναι, είμαι στο OnlyFans – αλλά έχω φωνή, άποψη και ήθος»

Kool Team
4 Min Read

«Βοήθεια, βγάλτε μας» – Οι τελευταίες δραμτικές στιγμές της οικογένειας στην Εγνατία Οδό που κάηκαν ζωντανοι

Kool Team
2 Min Read

Μετά το διαζύγιο, η Μαρία Κορινθίου ζει τον έρωτά της με τον Γιώργο Καραθανάση

Kool Team
2 Min Read

You Might Also Like

newsΓυναίκα

Διακόσμηση: Tips για να κάνεις το μπάνιο σου να μοιάζει με μπάνιο πεντάστερου ξενοδοχείου

1 Min Read
extras

Ζεστές και εορταστικές στιγμές γύρω από το τζάκι: Πώς να επιλέξετε το κατάλληλο ξύλο

1 Min Read
Πόσο ασφαλή είναι τα αεροπλάνα τελικά
extras

Πόσο ασφαλή είναι τα αεροπλάνα τελικά; Εδώ η απάντηση

3 Min Read
extras

Τι σχήμα νυχιών επιλέγουν οι γυναίκες σήμερα για μανικιούρ;

2 Min Read
koolgirlsLifestyleΓυναίκα

Δούκισσα Νομικού: Το μυστικό για λαμπερή επιδερμίδα

2 Min Read
extras

Ο παππούς είναι τούμπανο: Οι πιο γυμνασμένοι κοιλιακοί του κόσμου ανήκουν σε άνδρα στα 65+ Ξεκίνα γυμναστική τώρα

1 Min Read
extras

Viral βίντεο – Έρευνα: Τι θα συμβεί στην Γη, όταν ο σβήσει ο ήλιος;

2 Min Read
newsΖώδια

Ζώδια: Πες μου το ζώδιό σου να σου πω τι κάνεις μπροστά σε εμπόδια & αναποδιές

11 Min Read

Social Networks

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Koolnews network

Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews

Koolnews, Ελαιών 25, Κηφισιά 145 64

Koolnews
Koolnews
Koolnews.gr © 2025 – All rights reserved
  • Όροι Χρήσης
  • Σχετικά με Εμάς
  • Contact us
  • Πολιτική Cookies (ΕΕ)
  • GDPR Privacy Policy
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?