in

ΕΡΕΥΝΑ: Αυτοί είναι οι Έλληνες influencers με τους περισσότερους ψεύτικους followers. ΠΡΩΤΗ Η ΙΩΑΝΝΑ ΤΟΥΝΗ

Η Ιωάννα Τούνη, ο Αλέξανδρος Κοψιάλης και η Ελένη Φουρέιρα έχουν τους περισσότερους fake followers στο Instagram με σχεδόν 25-37% ύποπτων λογαριασμών στο προφίλ τους!

Στην λίστα με influencers παγκοσμίας φήμης οι Kendall Jenner, Justin Bieber και Rihanna βρίσκονται ψηλά στη λίστα με τα υψηλότερα ποσοστά fake followers.
4 από τους 25 διάσημους της λίστας με τους περισσότερους ύποπτους Instagram λογαριασμούς είναι από τη μουσική βιομηχανία.

Διαφήμιση

Ρίχνοντας μία γρήγορη ματιά στους Instagram ακόλουθους των διασημότερων influencers του πλανήτη, διαπιστώνει κανείς ότι οι αριθμοί είναι σχεδόν εκφοβιστικοί. Φυσικά αυτό δεν είναι σοκαριστικό διότ είναι γνωστό ότι τα ψεύτικα προφίλ και τα bots είναι άπειρα με αποτέλεσμα να επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό τα νούμερα που βλέπουμε.

Αξίζει να σημειωθεί πως Έλληνες αθλητές παγκοσμίως φήμης όπως ο Στέφανος Τσιτσιπάς και Γιάννης Αντετοκούμπο βρίσκονται στη λίστα (9η και 5η θέση) αλλά παρόλο το ποσοστό των ψεύτικων ακολούθων οι λογαριασμοί τους στο Instagram έχουν υψηλό ποσοστό συμμετοχής ακολούθων. Αυτό σημαίνει πως οι ακόλουθοί τους αλληλεπιδρούν με τα προφιλ κάνοντας likes, comments, shares κ.ά.

Η ύπαρξη ψεύτικων ή «bot» ακολούθων, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι οι διάσημοι πλήρωσαν για να αποκτήσουν περισσότερους followers. Οι fake followers δεν είναι ένα αντιπροσωπευτικό παράδειγμα της φήμης των διάσημων, αλλά πολλοί άνθρωποι μπορεί να συνδέουν τον αριθμό των ακολούθων τους με την αξία ή τη δημοτικότητά τους γι’αυτό είναι σημαντικό να μην συγχέει κανείς τα παραπάνω.

Τα δεδομένα για τους Έλληνες influencers συλλέχθηκαν χρησιμοποιώντας το: www.hypeauditor.com και είναι σωστά από τις 17/01/2022

Μεθοδολογία:

Διενεργήσαμε social audits χρησιμοποιώντας το λογισμικό της Hype Auditor και κατατάξαμε τα αποτελέσματα έναντι του αριθμού των Instagram followers για να αποκαλύψουμε το ποσοστό των fake followers.

Η αναλυτική μελέτη για τους Έλληνες influencers βρίσκεται είναι αυτή που είδατε αλλά και η λίστα με τους παγκοσμίους φήμης influencers βρίσκεται εδω:

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Νάσος Μπετούγιας

Κλασσικός ξερόλας που χώνει τη μύτη του παντού! Έχω δουλέψει και ως μποντιγκαρντ. Θα σέβεστε. Στο Kool με άποψη. Χωρίς ξυλο δε μαρτυρώ τίποτα! Email επικοινωνια στο [email protected]

Διαφήμιση

Άριελ Κωνσταντινίδη: «Ήταν μια εποχή με ένταση και τρέλα, δεν ήξερα πού πατούσα και πού βρισκόμουν»

Ζέτα Δούκα: «Η κοινωνία δεν φοβάται πια να μιλήσει, τα θύματα βίας ισχυροποιούνται, οι εγκληματίες έρχονται αντιμέτωποι με την δικαιοσύνη»