in

Ελληνικό #metoo: Νέο πρόσωπο στο «στόχαστρο» της Δικαιοσύνης – Στον εισαγγελέα καταθέτει ο Μπιμπίλας

Τον «θεματοφύλακα» των καταγγελιών που έχουν κατατεθεί στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών αναμένει σήμερα το πρωί ο εισαγγελέας, που ερευνά τις καταγγελίες για παρενοχλήσεις και όχι μόνο, στον καλλιτεχνικό χώρο

Ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας αναμένεται να βρεθεί σήμερα το πρωί ενώπιον του εισαγγελέα για να παραθέσει στοιχεία και καταγγελίες που έχουν φτάσει όλο το προηγούμενο διάστημα στα χέρια του.

Ο κ. Μπιμπίλας θεωρείται άνθρωπος «κλειδί», καθώς λόγω της θεσμικής του ιδιότητας, έχει σφαιρική γνώση του θέματος, ενώ αναμένεται να «προμηθεύσει» με στοιχεία τη Δικαιοσύνη.

Διαφήμιση

Ο δημοφιλής ηθοποιός καλείται μεταξύ άλλων να καταθέσει όσα στοιχεία-καταγγελίες έχει στη διάθεσή του και αφορούν στις δύο μηνύσεις που είναι κατατεθειμένες στην εισαγγελία. Δηλαδή, όσα στοιχεία ενδεχομένως υπάρχουν για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, αλλά και άλλες καταγγελίες που ίσως αφορούν στη δεύτερη μήνυση, που έχει κατατεθεί από τον Δημήτρη Άνθη σε βάρος ηθοποιού, που φέρεται να ήταν παρών στην καταγγελθείσα από τον Νίκο Σ. κακοποίηση από τον κ. Λιγνάδη.

Αυτό που αξίζει όμως να σημειωθεί, είναι ότι ο κ. Μπιμπίλας θα κληθεί να προσκομίσει και όλες τις καταγγελίες που έχουν ήδη φτάσει στο ΣΕΗ, οι οποίες είναι ακόμα ποινικά αξιοποιήσιμες, δηλαδή πρόκειται για αδικήματα τα οποία δεν έχουν ακόμα παραγραφεί. Οι περιπτώσεις καταγγελιών που είναι ακόμη «ενεργές» θα ερευνηθούν από τον εισαγγελικό λειτουργό που χειρίζεται την υπόθεση και σε κάθε περίπτωση που στοιχειοθετείται η τέλεση αξιόποινης πράξης, ο εισαγγελέας θα προχωρά στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του καταγγελλόμενου προσώπου. Κατά συνέπεια, κρίνεται εξαιρετικά πιθανό, καταγγελίες ή πληροφορίες που ακούγονται σε επίπεδο φημών, να αποκτήσουν διαφορετική υπόσταση τις επόμενες ημέρες.

Την ίδια στιγμή, στο μικροσκόπιο των εισαγγελικών αρχών φέρεται να έχει μπει ένα ακόμη πασίγνωστο πρόσωπο από τον καλλιτεχνικό χώρο. Πρόκειται για πολύ γνωστό ηθοποιό, ο οποίος φέρεται να ελέγχεται έπειτα από καταγγελία γυναίκας συναδέλφου του για σεξουαλική κακοποίηση. Η ίδια γυναίκα φέρεται να έχει καταγγείλει πολύ σημαντικά στοιχεία για την υπόθεση και δεν αποκλείεται να υπάρξουν εξελίξεις μέσα στις επόμενες ημέρες.

Πέντε οι καταγγελίες για τον Παύλο Χαϊκάλη

Στο μεταξύ, τις πέντε έχουν φτάσει οι επώνυμες καταγγελίες παρενόχλησης σε βάρος του γνωστού κωμικού Παύλου Χαϊκάλη. Πρώτη ήρθε η καταγγελία της Κύπριας ηθοποιού Ηλιάνας Αραβή και ακολούθησε αυτή της Ελληνοαμερικανίδας ηθοποιού και σεναριογράφου, Sky Maddas. Η τρίτη γυναίκα προχώρησε σε καταγγελία στο ΣΕΗ την περασμένη εβδομάδα, κατηγορώντας τον Παύλο Χαϊκάλη για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας της. Η 21χρονη κατά την περίοδο του συμβάντος ηθοποιός φοιτούσε στη δραματική σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη και υποστηρίζει ότι δέχθηκε παρενόχληση από τον καταγγελλόμενο. Μάλιστα, οι δρόμοι της γυναίκας με τον ηθοποιό διασταυρώθηκαν ξανά κάποια χρόνια αργότερα, όταν -σύμφωνα με την καταγγέλλουσα- ξεκίνησε νέος κύκλος παρενόχλησης.

Η τέταρτη καταγγελία, που φέρεται να έχει κατατεθεί στο ΣΕΗ αφορά σε περιστατικό που συνέβη πριν από 31 χρόνια σε 25χρονη τότε γυναίκα, ενώ το το πρωί της Κυριακής ήρθε το φως της δημοσιότητας και πέμπτη καταγγελία για τον ηθοποιό. Η Χριστίνα Ζ. κατέθεσε την καταγγελία της στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών και περιγράφει απόπειρα βιασμού από τον ηθοποιό, όταν το επισκέφθηκε στο σπίτι του σε φιλικό πλαίσιο.

«Με οδήγησε προς την κρεβατοκάμαρα, υποτίθεται για να μου τη δείξει, με έπιασε από τους ώμους και με έριξε επάνω στο κρεβάτι. Εγώ σοκαρίστηκα, τον ρώτησα τι κάνει και προσπάθησα να ξεφύγω και να σηκωθώ, όμως με είχε ήδη ακινητοποιήσει πέφτοντας επάνω μου και μου επιτέθηκε με άγριες ερωτικές διαθέσεις, λέγοντας μου ότι δεν μπορούσα να φύγω έτσι όπως τον είχα κάνει, δείχνοντας μου τη στύση του και προσπαθώντας να μου σηκώσει τη φούστα και να μου κατεβάσει το εσώρουχο. Ήμουν σε απόγνωση, τον παρακαλούσα να σταματήσει, επικαλέστηκα τη φιλία δύο χρόνων που είχαμε και του έλεγα ότι αισθάνομαι πολύ άσχημα και με πονάει, όμως εκείνος δεν πτοήθηκε, απαξίωσε τα συναισθήματα μου λέγοντας ότι όλες οι γυναίκες τα ίδια λένε, όμως άλλα θέλουν, και συνέχιζε απτόητος να προσπαθεί να με βιάσει. Παρόλο το σοκ της απρόσμενης αλλαγής στη συμπεριφορά του, αντιστάθηκα όσο μπορούσα και απέφυγα τον βιασμό, με αποτέλεσμα να ολοκληρώσει επάνω στα ρούχα μου», αναφέρει η Χριστίνα Ζ. στην καταγγελία της.

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Στεφανία Καρρά

Αγαπώ τα ταξίδια, το διάβασμα και το καλό φαγητό. Στο Kool απο την πρώτη μέρα Email επικοινωνια στο [email protected]

Διαφήμιση

Παύλος Χαϊκάλης: Συνεχίζονται οι καταγγελίες εις βάρος του

Σκιαδαρέσης: «Η υπουργός Πολιτισμού θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί από χθες»