in ,

Ελέφαντας: Ηταν αλυσοδεμένος και έκαλαιγε με λυγμους. Δες πως ειναι ενα χρόνο μετα

Ελέφαντας

Πριν από 50 χρόνια, γεννήθηκε ο Raju ο ελέφαντας, αλλά η ζωή του δεν ήταν εύκολη. Ο ασιατικός ελέφαντας είχε περάσει ολόκληρη τη ζωή του σκλαβωμένος σε μια αλυσίδα 24 ώρες το 24ωρο, όλες τις μέρες αυτών των χρόνων και τον κακομεταχειρίζονταν.
Ο πόνος του ήταν σοβαρός, τόσο σωματικά όσο και συναισθηματικά και οι άνθρωποι είπαν ότι τον έβλεπαν να κλαίει.
Το υγρό που κυλούσε από τα μάτια του έμοιαζε με δάκρυα και βογκούσε από…
μέσα του. Στην Ινδία, βρισκόταν στο πλάι του δρόμου ή στους ναούς για να μαζεύει χρήματα.
Επίσης νοικιάζονταν για γάμους και άλλες εκδηλώσεις. Αλλά όταν σώθηκε από τους διασώστες, η αντίδρασή του που τραβήχτηκε σε βίντεο τρέλανε το διαδίκτυο.
ελεφαντας
Χρειάστηκαν 10 ειδικοί στην άγρια πανίδα και 30 αστυνομικοί για να βοηθήσουν στη διάσωση του Raju. Δούλεψαν οκτώ ώρες για να μπορέσουν να απελευθερώσουν τον πεινασμένο και ασθενή ελέφαντα. Τα πόδια του είχαν πληγές, λόγω της αλυσίδας, προκαλώντας του αδιανόητο πόνο. Ζύγιζε μόνο το μισό από ό, τι έπρεπε να ζυγίζει ένας ελέφαντας την ηλικία του.
Αλλά όταν απελευθερώθηκε, η αντίδραση του Raju ήταν γεμάτη συναισθήματα.
«Ήταν επιτέλους ελεύθερος. Ήταν μια πολύ συναισθηματική στιγμή για εμάς, γιατί δεν έχουμε δει ποτέ έναν ελέφαντα να κλαίει έτσι», είπε στο CNN η Kartick Satyanarayan, συνιδρυτής της Wild SOS.

Οι διασώστες είπαν ότι ο ελέφαντας κατάλαβε ότι ήταν εκεί για να τον βοηθήσουν. Φαινόταν ανακουφισμένος και πολύ συναισθηματικός όταν του αφαιρέθηκαν τα δεσμά.
Αμέσως μεταφέρθηκε σε απόσταση 350 μιλίων από τη θέση από όπου υπέφερε από φρικιαστικές συνθήκες ολόκληρη τη ζωή του, για να ζήσει τον υπόλοιπο της ζωή του μαζί με άλλους διασωθέντες ελέφαντες. Μετά από ένα χρόνο ζωής εκεί, διοργανώθηκε μια γιορτή για να γιορτάσουν την επέτειο ενός έτους ελευθερίας του γλυκού ελέφαντα.
Ο Nikki Sharp, διευθυντής της Wildlife SOS, δήλωσε στο CNN ότι ο Raju είχε εκπληκτική πρόοδο τον ένα χρόνο που βρίσκεται ελεύθερος. Είναι ένα θαύμα το πόσο γρήγορα έχει προσαρμοσθεί στη νέα του ζωή και το πώς εμπιστεύεται τους άνθρωπο σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.
Το Raju ήταν πολύ χαρούμενος στην γιορτή που έγινε προς τιμήν του και έφαγε όλο το κέικ που φτιάχτηκε από τα αγαπημένα του υλικά. Ενώ η ιστορία του Raju έχει ένα ευτυχισμένο τέλος, δεν συμβαίνει το ίδιο με κάθε ασιατικό ελέφαντα.
Χιλιάδες παραμένουν αλυσοδεμένοι, κακοποιούνται και χρειάζονται διάσωση. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με το CNN – οι διασώστες πιστεύουν ότι ο Raju είχε σχεδόν 30 ιδιοκτήτες, όλοι τον χτύπησαν και χρησιμοποίησαν βασανιστήρια για να τον κάνουν να υπακούσει.
Παρακολουθήστε στο παρακάτω βίντεο πόσο ευγνώμων είναι ο Raju με το νέο του σπίτι και πόσο χαρούμενος είναι που έχει σωθεί.

Written by Ασημίνα Φρατζέσκου

Fashion expert με σπουδές στη μόδα αλλά και τη δημοσιογραφία. Πως ταιριάζουν αυτά; Όταν γράφεις για ό,τι αγαπάς. Είμαι η Ασημίνα και φέρνω τη μόδα για εσάς. Email επικοινωνια στο [email protected]