in , ,

Εκλογές 2019: Τσίπρας Πρόωρες Εκλογές στα Τέλη Ιουνίου

Greece's Prime Minister Alexis Tsipras joins a parliament session in Athens, Friday, Feb. 8, 2019. Greek lawmakers are set Friday to approve Macedonia's NATO accession, ending a process to normalize relations between the two neighbors and anchor the country — renamed North Macedonia — firmly within the western sphere of influence. (AP Photo/Thanassis Stavrakis)

Την προκήρυξη εθνική εκλογών τον ερχόμενο Ιούνιο ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.Την προκήρυξη πρόωρων εκλογών ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας αποδεχόμενος την ήττα στις ευρωεκλογές: «Το σημερινό αποτέλεσμα δίνει στην αντιπολίτευση το δικαίωμα να αμφισβητήσει συνολικά την πορεία από την κρίση αλλά και το σχέδιό μας για την στήριξη των πολλών. Ομως η τελική ετυμηγορία ανήκει πάντοτε στον λαό. Δεν πρόκειται να αποδράσω ούτε να παραιτηθώ από τον αγώνα., ούτε θα το βάλω στα πόδια», ανέφερε στην πρώτη του δήλωση.
Και πρόσθεσε: «Τέσσερα χρόνια πορευτήκαμε σε πρωτοφανείς δυσκολίες, με τη στήριξη του ελληνικού λαού. Θέσαμε στην κρίση του ελληνικού λαού ένα σχέδιο για την επόμενη μέρα της πατρίδας μας. Είπαμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Δύτο δρόμοι υπάρχουν μπροστά μας. Από τη μία ο δρόμος των πολλών και από την άλλη ο δρόμος της λιτότητας και του ΔΝΤ.
Ζητήσαμε την έγκριση του ελληνικού λαού στα μέτρα ελάφρυνσης για να μη μπορεί κανείς να πάρει πίσω τις θυσίες του ελληνικού λαού.
Το εκλογικό αποτέλεσμα δεν είναι αντάξιο των προσδοκιών μας. Ποτέ δεν επέλεξα τον εύκολο δρόμο, τον δρόμο της ιδιοτέλειας. Μένω πιστός στις αρχές μου και της Αριστεράς.
Το σημερινό αποτέλεσμα δίνει στην αντιπολίτευση το δικαίωμα να αμφισβητήσει συνολικά την πορεία από την κρίση αλλά και το σχέδιό μας για την στήριξη των πολλών. Ομως η τελική ετυμηγορία ανήκει πάντοτε στον λαό. Δεν πρόκειται να αποδράσω ούτε να παραιτηθώ από τον αγώνα., ούτε θα το βάλω στα πόδια» .

Διαφήμιση
Follow Koolnews.gr στο Google News
Διαφήμιση

ΕΚΤΑΚΤΟ: Τωρα ο ΑΛέξης ΤΣΙΠΡΑΣ κλεινει την ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ. Εθνικες εκλογες στις..

Μια ιστορία που θέλει ένα λεπτό για να την διαβάσετε και να αλλάξετε τον τρόπο σκέψης σας.